16 mai 2015 – Noaptea Albă a muzeelor

Noaptea albă a muzeelor este un eveniment ce are o vechime de aproximativ 11 ani, şi se desfăşoară la nivel European. Personal, în studenţie, am reuşit să alerg într-o noapte prin aproximativ toate muzeele din Iaşi, iar pe 16 mai anul acesta, când va avea loc evenimentul mi-am propus să revăd o parte din muzeele din Iaşi ce mi-au lăsat o impresie mai mult decât plăcută.  Pentru această noapte magică, în Iaşi sunt deschise 23 de muzee ce îşi aşteaptă vizitatorii nu doar cu lecţii de istorie ci şi cu spectacole de muzică, teatru, concerte şi expoziţii de artă, eu am bifat în circuitul meu pe următoarele:

1. Muzeul Unirii

17:00 – 01:30 – Dialogul artelor la Palatul Cuza-Vodă
17:00 – 02:00 – vizitarea expoziţiilor („Nicolae Tonitza. Pictură şi Grafică”, „Muzică numismatică”, „Concert la Palat”(20:00), Concert de fanfară (21:00)

2. Ansamblul Mănăstirea Golia cu un program de la 19:00 – 02:00. Sper să fiu într-o formă fizică bună pentru a urca şi coborî cele 120 de trepte din Turnul Clopotniţă şi pentru a mă bucura de frumuseţea Iaşului privit de la 30 de metri înălţime.

3. Muzeul Literaturii Române (17:00 – 02:00), cu accent pe Muzeul „Vasile Pogor” pentru a îmi bucura urechile cu un concert de jazz şi tot aici Muzeul Mihai Eminescu. Muzeul Literaturii Române deţine  11 muzee, unul din ele este situat în comuna Mirceşti, la câţiva kilometrii buni depărtare de Iaşi.
4. Palatul Culturii, deschis de la 19:00 până la 01:00, ar fi prima oară când îl voi vizita şi sunt mai mult decât curioasă de arhitectura din interior.
5. Palatul Oştirii din Copou – Garnizoana, nici aici nu am reuşit să ajung, dar sper să prind dansul costumelor de epocă şi să pot admira costumele militare.

Restul obiectivelor le puteţi vedea în imaginea de mai jos şi de asemenea cei de la Noaptea Muzeelor au avut grijă să realizeze o aplicaţie mobilă atât pentru Android cât şi pentru IOS, pentru a putea accesa informaţiile necesare şi programul fiecărui muzeu direct de pe telefonul mobil.

noaptea muzeelor Iasi
Sursa: www.noapteamuzeelor.ro

Voi reveni cu impresii şi fotografii şi vă invit şi pe voi să vă bucuraţi de această seară şi să vă relaxaţi admirând frumuseţile muzeelor.


Toate aceste muzee au intrarea liberă, doar în această seară.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
despre bianca ionel
Un gând de bun venit

După mai bine de un an de la existența acestui domeniu, a venit timpul să îi descopăr și latura profesională...

Închide