Absentă motivat

A fost o perioadă destul de lungă în care am fost absentă fiind prinsă cu pregătirile cu nunta, dar am să vă dezvălui de că de cele mai multe ori, când mă simțeam stresată, mă regăseam și mă linișteam în câteva linii de cod.

După participarea mea la Atelierul Digital Google, au urmat câteva săptămâni în care am trecut și promovat fiecare modul din cursul online pus la dispozitie pe site. După finalizarea modulelor a urmat și testul final, promovat cu brio. Dovada, e mai jos. Prima mea certificare cu noul nume.

atelierul digital bianca ionel certificare

Am să vă povestesc și despre ceea ce am învățat nou parcurgând cele 23 de module și am să împărtășesc acele informații pe care le consider eu valoroase. Dacă nu aveți răbdare, puteți să vă înscrieți și voi și să parcugeți modulele, iar la final să vă bucurați de certificare.

Nu intenționez să mă reprofilez pe SEO, dar îmi place și această ramură, motiv pentru care am investit și investesc timp în acumularea de informații.

Tot în această perioadă am avut ocazia de a socializa cu o cititoare, Laura Gamulea, pe care am simțit-o foarte apropiată, deși mi-ar putea fi cu ușurință mamă. Blogul ei a trecut prin diferite schimbări pentru a îi spori securitatea, unele prezentate de mine aici și aici, altele prin activarea unor module, la sugestia unui al programator. La finalul acestor modificări Laura s-a lovit de o eroare: Jetpack site_inaccessible [HTTP 404].

Cauza erorii a fost un cod din .htaccess, ce bloca citirea fișierului xmlrpc.php

# Disable XML-RPC - Security > Settings > WordPress Tweaks > XML-RPC
  <files xmlrpc.php>
    <IfModule mod_authz_core.c>
      Require all denied
    </IfModule>
    <IfModule !mod_authz_core.c>
      Order allow,deny
      Deny from all
    </IfModule>
  </files>

Acest cod a fost generat automat în momentul instalării unui plugin – iThemes Security, iar dezinstalarea acestui plugin nu ștergea automat și codul.

Am decis să împărtășesc și această experiență cu voi pentru a înțelege cât de important este să citim ce face fiecare modul/plugin instalat și într-un fel sau altul pentru a ridica un semnal de alarmă asupra bug-urilor ce pot apărea ulterior. Mai multe despre această eroare, dar și despre pașii urmați până la descoperirea cauzei vă voi povesti miercuri.

Acestea fiind spune, revin la programul meu normal, în fiecare miercuri voi posta un articol nou, care sper să vă fie de ajutor. Keep in touch!

 1. Bilanț 2016 (II) - Acorduri din suflet - Bianca Ionel

  decembrie 31, 2016 at 9:02 am

  […] Mi-am luat certificarea de la finalul trainingului din cadrul Atelierului Digital Google; […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Digital marketing
Permanentlinks WordPress

Hey, astăzi am să vă prezint cum putem schimba structura link-ului permanent în Wordpress și cum ne ajută această structură...

Închide