Păcaleşte foamea emoţională cu Nutrivita

După ce a trecut Paştele, numărul persoanelor găsite în salile de fitness a crescut considerabil. Cred că toată lumea de acolo îşi doreşte un corp bine lucrat şi frumos, dar mă întreb câţi din cei prezenţi pun accent şi pe ceea ce înseamnă o alimentaţie corespunzătoare. Nu mulţi ştiu că alimentaţia are un rol important în efectuarea antrenamentului şi trebuie să consumăm ceva simplu, dar totuşi bogat în carbohidraţi pentru a avea suficientă energie.

Medicii recomandă să mâncăm cu una sau două ore înainte de antrenament fructe, iaurt, batoane de cereale. Nu este recomandat să mergem la sală cu stomacul gol, dar nici cu el foarte plin.
Ideea că vei arde mai multe calorii pe stomacul gol este o mare greşeală, iar din ce văd, tot mai multe fete o practică, mergând pe ideea că asta le va ajuta în cura de slăbire. Din start acest principiu e unul rău, atât pentru organism cât şi pentru felul în care se va efectua antrenamentul. Rezultate mai bune se văd atunci când ai energie pentru a arde ţesutul adipos. Importantă este şi hidratarea, apa fiind de nelipsit în cadrul antrenamentului sau băuturile izotonice energizante.

isostar-pet-orange-500ml
Din păcate o cură de slăbire nu se limitează doar la efort fizic şi o alimentaţie cât de cât corespunzătoare din punctul nostru de vedere. E mai mult de atât, e vorba de cunoaşterea corpului nostru şi de managementul greutaţii corporale şi aş putea extinde până la un management al stărilor noastre emoţionale. Foamea emoţională este cea care dă peste cap toată munca noastră spre un organism sănătos şi bine lucrat.

Cum le deosebim? Foamea fizică apare gradual în timp ce foamea emoţională apare brusc în general cu o poftă pentru un anumit aliment din categoria celor mai puţin sănătoase (dulciuri sau fast-food-uri) şi singura manieră în care poate fi potolită este savurarea pe loc a alimentului dorit care nu ne va aduce sentimentul de saţietate ci un disconfort emoţional mai mare însoţit şi de sentimentul de vinovăţie.

Cu siguranţă promisiunile de după acest moment nu se vor concretiza şi astfel dieta este dată peste cap. Totuşi, până în momentul în care vom ajunge să controlăm această foame emoţională puteam să o conştientizăm şi să păcălim organismul cu produse dietetice sau bio care ne mai potolesc măcar pofta de dulce.

gerlinea-batoane-ciocolata

Un alt produs care ne dă dieta peste cap, este glutenul şi îl găsim în toate acele alimente ce au în compoziţia lor orz, grâu sau alte cereale, dar. Sunt multe persoane care aleg să mestece gumă pentru a-şi mai păcăli foamea, ei bine, guma nu e tot timpul o alegere indicată, deoarece conţine şi ea gluten. Aşadar, e bine să alegem şi produse fără gluten pentru a mai elimina din factorii care ne dau dieta peste cap.

Cum ne potolim poftele de dulciuri?
Ei bine, acest lucru este cam dificil la început, dar cu voiţă şi prin subsituirea zahărului cu îndulcitor vegetal Stevia se poate ajunge în timp la rezultatele dorite. Ideal ar fi ca înainte de orice dietă nouă să ne realizăm un set de analize pentru a şti unde avem carenţe şi de unde putem reduce. Nu ar fi indicat celor care au glicemia scăzută să le luăm şi ultima sursă de dulce, dar ar putea încerca produse cu conţinut redus de zahăr, sare şi grăsimi sau fructe precum bananele care potolesc pofta de dulce.

Sfaturi sunt multe, dar uneori nu se potrivesc pentru orice organism, pentru că suntem diferiţi şi reacţionăm diferit. Unii dintre noi posibil să se confrunte zilnic cu foamea emoţională, alţii posibil să nu o fi simţit niciodată. Pe lângă toate acestea fiecare are propriul metabolism, mai ager sau mai leneş şi orice dietă trebuie să fie personalizată în funcţie de cel care o va respecta.

Mi-aş dori să cred că oamenii au început să conştientizeze importanţa unei alimentări sănătoase şi să depăşească nivelul de înfometare. Dieta nu trebuie să fie un chin, ci un stil de viaţa sănătos.

 

 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Tehnologia Night Vision din filme o găsim şi online

Fizica nu a fost una din materiile mele preferate în liceu, dar de aproximativ 2 ani am început să devin...

Închide