#TurneulScoalaFlanco la Iași

În luna iunie, #TurneulScoalaFlanco a ajuns și la Iași și nu puteam să-l ratez. Mi-am luat liber de la serviciu, mi-am pus pe pauză gândurile pentru nunta ce urma să vină și am decis să fiu acolo pentru mine, pentru blogurile deținute, dar și pentru Cristina Bazavan, Cristian China Birta, Sorana Savu, cei care au decis să împartă cu noi ceea ce au acumulat pe tot parcursul carierei lor.

Cum a fost? A fost ca un duș voit cu apă rece! Știu, sunteți suprinși de această comparație, dar așa am simțit. Aveam convingerea că mă plimbam pe marginea unei prăpastii cu tot ceea ce scriu și fac pentru blogurile mele, dar am avut și am mereu suficientă încăpățânare cât să nu renunț. M-am dus acolo pentru a învăța și mi-am dorit să vin acasă schimbată și să se vadă acest lucru.

Efectul a fost imediat. Primul meu articol după participarea la #TurneulScoalaFlanco l-am scris în 4 ore și am revenit asupra lui a doua zi și l-am editat încă 2 ore. Andrei era șocat și mă întreba dacă scriu o carte. Când i-am spus că abia am vreo 400 de caractere s-a uitat lung la mine și m-a întrebat “Ce ai pățit?”. Nu aveam nimic. Eram doar foarte concentrată să aplic tot ce am învățat.

 • Să gândesc și apoi să scriu,
 • Să recitesc ceea ce am scris peste 2 ore sau 1 zi,
 • Să editez orice bătaie a câmpului 🙂

A doua zi i-am dat articolul să-l citească. El a fost mereu cel mai mare critic al meu și primul care se plictisea când îi dădeam ceva la citit. De data asta nu s-a plictisit, era acolo, îl vedeam cum e captat, iar la final am putut citi surprinderea pe chipul lui. Mi-a spus că e ușor de citit, că te ține și e interesant. Sunteți curioși despre ce articol e vorba? Îl puteți citi aici!

De atunci am început să iau articolele la editat, să număr pronumele personale folosite și să le elimin unde era cazul, să elimin introducerile lungi și plictisitoare și să pun spații după anumite părți din articole. Am decis să revin asupra acelor articole editate zilnic, până în momentul în care simt că nu mai am ce edita la ele.

Turneul Scoala Flanco m-a făcut să înțeleg ce înseamnă cu adevărat capacitatea de sinteză. Cu siguranță ar fi multe de spus, dar nu aș vrea să stric supriza pentru cei ce vor participa la edițiile următoare.

scoala flanco iasi Bianca Ionel blog

2 Comments

 1. Workshop All About Blogging | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

  aprilie 29, 2017 at 7:09 pm

  […] tot timpul, am început să le folosesc la articolele ce depășesc 300 de caractere imediat după Școala Flanco. Aș putea spune că îmi dau bătăi de cap. De multe ori am ales să pun doar trei steluțe […]

 2. Cristina Bazavan

  iulie 18, 2016 at 10:31 am

  Bravo, Sunt mandra de tine. Felicitari

  1. Bianca Ionel

   iulie 19, 2016 at 11:47 am

   Mulțumesc!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
ce isi doresc barbatii bianca ionel blog
Ce își doresc bărbații?

Ce își doresc bărbații, cei din Iași și din întreaga lume este o întrebare ce poate primi diverse răspunsuri, unele...

Închide