177 de păcate

177 de păcate

Cred că toată blogosfera a primit o listă cu 177 de păcate, iar eu am decis să o fac și publică. Așa cum am scris și pe pagina de Facebook a blogului, dar și pe cea personală, lista cu cele 177 nu îmi e străină. Am chiar o carte în bibliotecă, denumită Îndreptar de spovedanie ce le conține pe cele 177 plus multe altele.

Le-am primit de la un domn, tânăr, habar nu am, pe nume Teodor și am să-l felicit încă o dată pentru că a reușit să trimită un email la toată blogosfera. Nu e ușor să faci rost de toată baza de date de bloggeri. Nu știu care e intenția lui, dar în condițiile actuale de la noi din țară, nu e de condamnat atitudinea sa. Unora le ramane doar credința și speranța că pot schimba ceva prin ea.

20 de păcate din lista cu cele 177 de păcate

 1. M-am mândrit
 2. Am fost invidios
 3. M-am mâniat
 4. Am fost lacom
 5. Am fost leneş
 6. Am minţit
 7. Am avut gânduri de sinucidere
 8. Am cerşit deşi puteam evita
 9. Am furat, de la oricine, sub orice formă şi cu orice scop
 10. Am ironizat
 11. Am jignit
 12. M-am bucurat de rău
 13. Nu am ajutat când mi s-a cerut deşi puteam să ajut
 14. Nu am corectat răul deşi aş fi putut
 15. Nu am evitat răul
 16. Nu am avut răbdare
 17. Nu am iertat
 18. Am urât
 19. Am făcut risipă
 20. Am râs de oameni

Am ales câteva păcate pe care le facem și fără voia noastră în fiecare zi. Cred că ar trebui să acționăm mai puțin impulsiv și să ne gândim cum îi afectează pe cei din jur acțiunile noastre. Atâta timp cât lipsa noastră de răbdare face rău celor din jur, nu putem spune că nu greșim.

Atâta timp cât facem risipă de alimente în timp ce sunt oameni care nu au ce mânca, din nou, nu cred că acționăm așa cum trebuie.

Sunt multe lucruri pe care le facem și pe care nu le conștientizăm a fi păcate. Pentru cei care vor să citească toată lista, o pot descărca de aici.

În loc de încheiere

Cu sau fără cele 177 de păcate, cred ca ar trebui să aruncăm o privire în noi, în sufletele noastre.

Știu că mulți bloggeri s-au revoltat că acest om a îndrăznit să trimită un astfel de email. Nu am să blamez pe nimeni, doar îmi voi spune părerea. Poate omul crede în noi, bloggerii, și ne vede ca pe niște oameni ce ar putea schimba ceva prin distribuirea materialului trimis. Poate avem puterea asta, dar suntem prea orbiți de adresare și continutul materialului primit.

Am îndrăznit să spun și faptul că e posibil ca mulți bloggeri și fi publicat acest material dacă ar fi fost remunerați. Habar nu am, dar fără prea mult tam-tam eu am decis să public lista! Îmi asum ce va urma, îmi asum posibilele pietre, unlike-uri, unfollow-uri și comentarii răutăcioase. La final fiecare e liber să publice ce își dorește pe blog. Unii ales să scrie despre videochat și sex contra cost, alții, ca mine, aleg să publice fără nici o pretenție materială cele 177 de păcate.

Hai să fim mai buni! Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

3 thoughts on “177 de păcate”

 1. Tot respectul. Cand am vazut titlul, m-am asteptat, sincer, la un atac la adresa bisericii si credintei crestine. E atat de „la moda”. Respect felul in care a fost tratat subiectul. Da, de am fi constienti de faptele noastre, am trai intr:o lume plina de compasiune.

 2. Imi place modul tau de a gandi cu privire la acest subiect!
  Pana la urma, noi chiar trebuie sa ajutam, sa inspiram si sa aratam bunavointa, nu doar contra-cost!

Lasă un răspuns