21 de grame de suflet si o zi de luni

21 de grame și o zi de luni

21 de grame apasă asupra noastră în fiecare zi, în fiecare secundă și nu doar într-o zi banală de luni. Azi, aceste 21 de grame par mai grele ca niciodată și aș putea jura că sunt mai multe. Credem sau nu, sufletul nostru a avea doar 21 de grame.

Ziua de 11 martie 1907 a adus cu ea acest mit sau adevăr. După această idee s-a făcut și filmul 21 grams în 2003. De atunci până în prezent, alți pasionați ai acestui subiect au ajuns la concluzia că sufletul cântărește doar 0.01 grame. Să fie acestul adevărul sau altul?

Ce avem în 21 de grame de suflet?

Oameni, stări, vise, speranță, prea multe zile de luni și prea puține zâmbete? Doar atât? Parcă sufletul meu e mai greu…
Sufletul ne apasă când alegem să-l încărcăm cu nemulțumiri și neîmpliniri. Sufletul doare când uităm să îi oferim iubire și cel mai des când uităm de el. Sufletul doare când ne abandomăm în pretexte și încetăm să mai trăim, să mai fim vii.

Dacă am fi doar suflet ar trebui să plutim! Și totuși, ne târâim prin viață agățați în propriile lanțuri. Fugim de noi și fugim de fericire.
Câți oameni ți-au zâmbit azi pe stradă? Mie nu mi-a zâmbit nimeni azi. Nici măcar eu nu mi-am zâmbit în oglindă dimineață.

Nu voi da vina pe ziua de luni pentru lipsa zâmbetului, ci o să mi-o asum în totalitate. Aseară am adormit gândindu-mă cum aș putea să dau altă formă zilei de azi. Cum aș putea să-mi simt sufletul mai ușor și zâmbetul mai greu.

Apăsarea din acest articol surprinde faptul că nu mi-am acceptat rezolvarea găsită. Uneori e mai simplu să te lași cuprins de tot ce te apasă decât să îți faci curaj să lupți cu proprii demoni.

Azi e despre 21 de grame de suflet și o zi de luni. Nu am să vă spun să transformăm ziua asta în ceva mai bun, dar am să vă spun să găsim acel ceva ce ne va face sufletul mai ușor.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

16 thoughts on “21 de grame și o zi de luni”

  1. Da, asa se spune… ca este prima respiratie pe care nou-nascutul o trage in piept, si care nu iese niciodata decat in ultima clipa, odata cu ultima rasuflare. Dar… cine stie care o fi adevarul..

  2. Nu mi-a zambit nimeni azi , nici macar casierita de la Profi are mi-a cerut la o banana de 1 leu si 1 ban, 1 ban 😉 I-am dat 10 lei sa isi opreasca si ma intreaba: „sa va dau din astia de un ban rest”? „NU, ti-i las bacsis vroiam sa zic :)”

  3. Deoarece acest experiment a fost facut in 1907, eu cred ca este o eroare stiintifica. Marimea esantionul, adica cinci persoane, echipamentul utilizat pentru cantarire nu cred ca sunt suficiente pentru a deveni axioma. Cred ca a intrat in folclor fara a avea baze reale.

Lasă un răspuns