Web Analytics
5 obiceiuri care îmi susțin performanța ca digital marketer - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

5 obiceiuri care îmi susțin performanța ca digital marketer

După o serie de articole pe tema „X lucruri pe care un antreprenor/profesionist trebuie să le facă în prima săptămână din ianuarie” citite în Forbes și Entrepreneur, am ales să povestesc despre cum a fost prima săptămână din ianuarie pentru mine și cum îmi conturez toate săptămânile din an, pe baza a 5 obiceiuri care îmi susțin performanța ca digital marketer. Aceste 5 obiceiuri sunt sub umbrela celor 5 obiective evergreen despre care poți citi aici.

Din 2009 până în prezent am înțeles că oricât de disciplinat și talentat ești în domeniul tău sunt perioade când performanța poate scădea. De asemenea, inclusiv tu poți ajunge chiar la epuizare. Viața unui profesionist în domeniul IT implică termene limită, sute de task-uri zilnice, o mulțime de distrageri zilnice pentru că lucrăm în online. Dat fiind tot acest context, mi-am dat seama că am nevoie de o rutină care să mă țină motivată indiferent de aglomerarea zilnică/săptămânală/lunară și să-mi păstreze pasiunea pentru digital marketing la cote ridicate. Pe scurt, când ajung la birou îmi doresc să programez cu drag, să am inspirație pentru orice ține de crearea de conținut sau grafica web/print și bineînțeles să fiu productivă.

Acesta este motivul pentru care timp de aproape 2 ani am adaptat diverse obiceiuri până le-am găsit pe cele care îmi susțin performanța ca digital marketer. Te invit să le descoperi și tu în rândurile de mai jos. De această dată detaliate pe prima săptămână din ianuarie 2021, cu mențiunea că aceasta este rutina mea constantă. Am ales să le detaliez pentru a înțelege exact cum funcționează pentru mine și cum mă ajută.

Învățare continuă
  • Am început să urmez o serie de cursuri pe partea de Social Media. În programul meu zilnic există 90 de minute dedicate învățării. Chiar dacă am experiență în acest domeniu și ofer serviciile mele când vine vorba de social media page management sau strategie, consider că mereu avem ceva de învățat, aprofundat și chiar actualizat. Pe Facebook și Instagram au loc, uneori, schimbări lunare când vine vorba de algoritmi. Pentru a fi la zi cu acestea, dar și cu tot ceea ce funcționează sau nu în online, am nevoie de un update constant.
  • Am dedicat zilnic 30 de minute lecturii, astfel am ajuns la pagina din cartea „Putere nemărginită” a lui Tony Robbins. Am să fac o recenzie a acestei cărți pentru că am rezonat cu multe sfaturi din ea. Unele dintre ele au fost chiar legate de felul în care privesc lucrurile când vine vorba de programare web.
  • Am învățat 180 de minute despre antreprenoriat și mai ales despre mentalitatea unui antreprenor de succes. Pe lângă specializarea mea continuă ca profesionist pe digital marketing felul în care îmi cresc afacerea este la fel de important.
Networking

Dat fiind tot contextul pandemic, în online e cam singurul loc în care pot face networking în această perioadă. Aleg să fac acest lucru în grupurile dedicate de antreprenori și profesioniști. Am o zi dedicată pentru networking.

Cum mă ajută networking-ul pe partea de performanță? Ei bine, faptul că răspund la diverse întrebări pe domeniul meu, ofer sfaturi tehnice antreprenorilor sau suport punctual acolo unde au nevoie mă ajută la solidificarea cunoștiințelor deja existente. De asemenea, tot prin networking cu oamenii din domeniul digital marketing pot afla lucruri noi și astfel networking-ul se transformă și într-o sursă de învățare continuă.

Promovare + Branding Personal

Cu siguranță dacă mă urmărești pe Facebook sau Instagram ai observat că sunt mai activă. În spatele activității constante stă un content calendar și un plan strâns legat de partea de branding personal. Aceste lucruri le recomand oricărui business, indiferent de mărimea lui. Dacă nu știi de unde să începi, mă poți contacta pentru că ofer servicii și pe această direcție. Sper că știai asta deja. 🙂

Pe lângă aceste 2 platforme super populare când vine vorba de social media, am devenit activă pe LinkedIn și Pinterest. Scopul este de a testa dacă și ele îmi pot aduce conversii. Momentan mi-au adus câteva vizite pe blog, dar e mult prea devreme pentru a trage o concluzie.

Self-care

Pe partea de self care îmi e de un real suport rutina de dimineață, cât și cea de seară. Ambele sunt învățate de la Robin Sharma în 5AM Club. Așadar, am bifat pe lista mea de self care sport, morning page, hidratare, meditație, 7-8 ore de somn pe noapte. La acestea am adăugat și timp petrecut în natură. Toate acestea îmbunătățesc capacitatea de concentrare, îți oferă claritate, îți cresc nivelul de creativite și bineînțeles performanețele profesionale. Sunt foarte multe studii care pot confirma aceste beneficii, pe lângă rezultatele măsurabile pe care le văd în viața mea.

Concluzie

Consider că aceste 5 obiceiuri care îmi susțin performanța ca digital marketer pot fi aplicate indiferent de domeniul tău de activitate. Productivitatea este esențială pentru orice profesionist. Felul în care gestionezi ceea ce ai de făcut, te ții departe de distrageri și rămâi concentrat la sarciniile zilnice se vor reflecta în munca ta.
Un program clar definit și câteva obiceiuri aparent banale sunt un real suport. Poți să contorizezi beneficiile lor în activitatea ta pe termen lung.

În concluzie, te invit să testezi pe propria ta piele cum se schimbă performanța ta profesională dacă:

  • aloci 90 de minute pe zi învățării,
  • aloci 30 de minute pe zi cititului unei cărți,
  • faci networking,
  • îți promovezi munca în online,
  • faci măcar 15 minute de sport la prima oră a dimineții.

Apoi te invit să revii la acest articol și să-mi scrii rezultatele obținute. Pentru mai multă inspirație, te invit să descoperi în interviurile cu antreprenori și pofesioniști de succes ce obiceiuri au ei în rutina zilnică. De asemenea, îți mai recomand și următoarele articole:


Dacă vrei să colaborăm, te invit să descoperi ce servicii ofer atât pe partea de digital marketing cât și pe partea de dezvoltare site-uri web de prezentare și e-commerce. Pentru a atinge împreună obiectivele de business pe care ți le-ai propus pentru acest an contactează-mă!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.