Web Analytics
5 obiective de programator-antreprenor pentru 2021 - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

5 obiective de programator-antreprenor pentru 2021

În prima zi din 2021 am ales să împart cu tine pe Facebook și Instagram faptul că am conturat un vision board ce are în a sa componență și un set de 5 obiective din rolul de programator-antreprenor pentru 2021. În postările de la început de an am vorbit despre motivația din spatele realizării unui vision board iar astăzi vreau să povestesc despre 5 obiective de pe vision board.

Chiar dacă acest articol poate fi considerat unul personal, sunt de părere că prin puterea exemplului – #fiiInspiratie – educăm mult mai ușor decât prin articole de tipul „Ce să faci pentru a avea succes în următorul an ca antreprenor, programtor sau profesionist într-un anumit domeniu?”.

Deși un astfel de titlu ar fi fost unul de tip clickbait, am ales să bifez doar 1 regulă în construirea unui titlu atractiv pentru acest articol.

Experiența mea pe partea de SEO dar și pe partea de creare de conținut mi-a demonstrat că indiferent de titlu, un articol care oferă conținut de calitate o să aibă lista de KPI bifată cu succes, comparativ cu un articol ce doar are un titlu atractiv și implicit un bounce rate mare.

Cu siguranță, noi, creatorii de conținut și profesioniștii în domeniul digital marketing suntem un exemplu clar de „să faci ce spune popa, nu ce face popa” dar regulile au fost făcute tocmai pe a fi încălcate, mai ales dacă știi când să le încalci.

Dacă lista ta de abonați la blog și lista ta de urmăritori pe rețelele de social media respectă profilul clientului tău, cu siguranță un titlu de tipul clickbite nu o să schimbe prea mult numărul de accesări. Asta se aplică în cazul meu. Evident, acest lucru diferă de la un business la altul, motiv pentru care fiecare afacere/profesionist are nevoie de propria strategie de comunicare în online și nu numai.

Dacă ar fi să ofer un sfat, ca om de digital marketing, așa la început de 2021, înainte de a trece la cele 5 obiective de programator-antreprenor acesta ar fi: fii unic în tot ceea ce ține de business-ul tău!

Bun, bun și dacă recomand unicitate de ce vin cu cele 5 obiective? Ei bine, pentru că sunt 5 obiective de tipul evergreen pe care le consider utile indiferent de an și de domeniul de activitate.

5 obiective de programator-antreprenor la început de 2021

  1. Învățarea continuă

Am început chiar pe 1 ianuarie 2021 să urmez un nou curs pe partea de social media. Am sentimentul că niciodată nu știi suficiente lucruri în acest domeniu, motiv pentru care învățarea continuă face parte din viața mea de profesionist de aproape 10 ani de zile. Pentru că o parte din serviciile mele sunt dedicate pentru social media, consider că e o formă de respect pentru clienții mei să fiu actualizată cu toate noutățile indiferent dacă vorbim despre Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter sau chiar Youtube. Pentru anul 2021 am planificate 4 cursuri pe care vreau să le urmez pentru a îmi îmbunătăți skill-urile pe diferite arii din domeniul IT – digital marketing.

Când am timp și de educație? Am învățat de la Robin Sharma din cartea 5AM Club despre care am scris aici că este important să aloci 90 de minute pe zi acelui skill care te va face un mai bun profesionist în domeniul tău. Așadar, am în agenda mea, 90 de minute zilnice dedicate învățării continue, pe lângă alte minute dedicate dezvoltării personale (citit cărți, ascultat podcast-uri, Ted Talks etc)

  1. Networking

După ani în care am organizat diverse evenimente pe partea de networking în cadrul ONG-ului din care fac parte, JCI Iași, am învățat că networking-ul este cea mai puternică tactică de marketing.
Dat fiind tot contextul pandemic ce duce la lipsa unor evenimente de networking în offline, mi-am setat în agendă o zi pe săptămână pe care să o dedic networking-ului în online.

  1. Promovare

Nimeni nu va afla de tine dacă nu te promovezi! Am învățat de la 2020 că a te promova pe tine, cu tot ceea ce faci este o acțiune care se încadrează la „self care business” sau mai pe românește grija și respectul față de afacerea ta. Cea mai rapidă radiografie a unei promovări bune o poți face în lista ta de prieteni de pe profilul personal. Întreabă 10 prieteni dacă știu cu ce te ocupi și ce servicii oferi. În funcție de răspunsurile lor vei înțelege dacă strategia ta de promovare este una care oferă rezultatele dorite sau mai ai de lucru la ea.

  1. Personal branding

Cu siguranță știi povestea croitorului care nu are timp de propriile haine? Ei bine, 2021 e anul în care mi-am propus să renunț la această convingere limitativă și să fiu un exemplu de antreprenor și profesionist în domeniul IT care are timp de propria imagine.

  1. Self care

Un corp sănătos și o minte puternică sunt aliații de bază în orice profesie. Tot 2020 m-a învățat că oricât de pasionat ai fi de ceea ce faci, ca antreprenor sau profesionist în domeniul tău, ai nevoie de perioade de refacere fizică și mentală pentru a simți energie, eficiență și entuziasm în tot ceea ce faci.

Acestea sunt din punctul meu de vedere cele 5 obiective de programator-antreprenori pentru 2021 ce pot fi aplicate inclusiv de tine, indiferent de afacerea pe care o ai sau de domeniul în care profesezi. Tu ce obiective ți-ai setat pentru 2021 din perspectivă profesională? Te invit să te scrii în comentarii. ❤


În încheiere îți recomand și altele articole ce îți pot fi utile în această perioadă:


Dacă vrei să colaborăm, te invit să descoperi ce servicii ofer – cu mențiunea că specializarea principală este pe dezvoltare site-uri web de prezentare și e-commerce. Te invit să mă contactezi pentru a stabili mai multe detalii și pentru a atinge împreună obiectivele de business pe care ți le-ai propus pentru 2021.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.