5 pasi pentru cultivarea increderii in tine blog bianca ionel

5 pași pentru cultivarea încrederii

Sunt foarte multe lucruri care ne pot ajuta să devenim mai încrezători în forțele proprii, motiv pentru care am decis să împart cu voi 5 pași pentru cultivarea încrederii. Acești pași îi urmez în fiecare zi și nu mă abat de la ei sub nici o formă.

1. Ieși din zona de confort

În fiecare zi sunt supusă unor noi provocări, ce mă fac să ies din zona de confort. De multe ori am fost tentantă să spun pas acelor provocări, pentru că îmi era frică de eșec. Mi-am dat seama că doar înfruntând frica de eșec pot trece și de zona mea de confort. În astfel de momente aleg să spun „da” provocărilor și să dau tot ce am mai bun pentru a atinge rezultatele dorite.
Nu întotdeauna fac față cu brio acestor provocări, dar consider un pas important faptul că le-am acceptat. Aleg să învăț din eșecuri și în felul acesta știu cum să acționez data viitoare. Astfel am mai multă încredere în mine și nu mă sperie neprevăzutul.

2. Învață ceva nou în fiecare zi

Acumularea de noi informații ne oferă încredere mai multă în noi. Faptul că știm să ne descurcăm în diverse situații ne face să nu mai depindem de cei din jurul nostru. Într-o zi am învățat să montez o priză cu împământare. În general aleg să învăț lucruri ce nu au legătură cu aria mea de activitate. Lucruri pentru care obișnuiesc să cer ajutor. De multe ori când cerem ajutor avem impresia că nu suntem buni, stare ce ne scade stima de sine și încrederea în noi.

3. Alege să ai mereu o atitudine pozitivă

Indiferent de vremea de afară sau de starea pe care o au cei din jur, o atitudine pozitivă te va ajuta să privești lucrurile diferit. Când vezi totul într-un mod pozitiv prinzi curaj și implicit încredere în tine. Dacă vremea de afară e morocănoasă, nu te întrista. Profită de ea, citește o carte, relaxează-te acasă alături de cei dragi.

4. Cunoaște-ți punctele forte, dar și cele slabe

Când te apreciezi la adevărata valoare știi foarte bine care îți sunt limitările. Punctele slabe pot fi oricând transformate în puncte forte. Contează foarte mult cum alegi să privești și să acționezi în anumite momente. Dacă îți cunoști punctele slabe, poți lua pauze în momentele în care simți că vrei să renunți, pentru a-ți reveni. Autocunoașterea este un element foarte important în gestioanarea încrederii în tine.

5. Oferă-ți recompense

Ai terminat un proiect foarte greu și solicitant cu succes? E timpul să îi oferi o recompensă și să te bucuri de ceea ce ai realizat. Cei din jur nu ne vor felicita pentru ceea ce am făcut, motiv pentru care trebuie să ne felicităm singuri. Fă o listă cu lucrurile de care ești mulțumit pentru a te motiva pe viitor și o listă cu lucrurile de care nu ești mulțumit pentru a le îmbunătăți pe viitor.

Aceștia sunt cei 5 pași ce te vor ajuta la cultivarea încrederii în tine, cei 5 pași pe care eu îi respect zilnic. Dacă ai și tu un ritual ce te ajută în acest sens, te invit să-l împarți cu mine într-un comentariu.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

17 thoughts on “5 pași pentru cultivarea încrederii”

  1. Foarte utile toate aceste 5 puncte pentru cultivarea increderii in sine ;;) Majoritatea oamenilor au probleme cu increderea si e bine sa ne ghidam dupa cateva principii pentru a evolua ;;) Pupicei! :*

  2. Nu prea sunt de acord cu expresia „a ieși din zona de confort”. Dacă în zona mea de confort mă simt bine, de ce să ies din ea? Cred că mai ok ar fi să-mi lărgesc zona de confort. 🙂 :*

    1. Zona de confort este o barieră mentală și exact cum ai spus și tu este un loc în care te simți bine. Eu nu cred în lărgirea zonei de confort. Tot ce e confort pentru mine e stagnare și un refuz al dezvoltării personale.

  3. Sincer, odata ce am citit articolul tau am realizat ca ma incadrez cu brio in cei 5 pasi descrisi de tine (fara nicio modestie) :)), poate sunt prea increzatoare, nici asa nu e bine.

Lasă un răspuns