Web Analytics

5 pași pentru optimizare SEO imagine

Imaginile atrag vizual dacă le alegem în concordanță cu articolele scrise de noi și credeți sau nu ele au un mare rol în optimizarea SEO a unui articol. Dacă săptămâna trecută vorbeam despre titlurile meta și meta description, săptămâna aceasta ne vom îndrepta atenția spre conținutul unui articol și către imaginile din acesta. Din punctul meu de vedere imaginile aduc trafic unui site dacă sunt optimizate corespunzător.

Înainte de a vorbi despre cum optimizăm o imagine, să vedem structura HTLM a unei imagini:

 <img src=”denumire-imagine” alt=”descriere imagine”>

Optimizare SEO imagine

1. Alegem o imagine reprezentativă pentru articol;
2. Optimizăm imaginea din punct de vedere al dimensiunilor pentru a nu încărca server-ul inutil și pentru a nu îngreuna încărcarea paginii. Eu fac acest lucru în Photoshop, dar sunt foarte multe tool-uri online gratuite (ex. FastStone);
3. Redenumire imagine – dacă in articol vorbim despre timp și am avem o imagine cu un ceas, ideal ar fi ca imaginea sa aibă in numele său cuvinte precum ceas sau timp;
4. Urcăm imaginea pe blog;

5. Completăm câteva câmpuri relevante în optimizarea imaginii, precum titlu imagine, text asociat, text alternativ, descriere.

Optimizare SEO Imagine Blog Bianca Ionel
Optimizare SEO Imagine

Titlul imaginei în WordPress este actualizat automat în funcție de denumirea imaginei. Dacă această denumire este formată din mai multe cuvinte desparțite prin cratimă, vă recomand să ștergeți titul generat automat și să îl rescrieți voi fără cratimă. Textul asociat este cel care va apărea ca explicație sub imagine, textul alternativ este vizibil pentru motoarele de căutare, iar descrierea, de asemenea, ne ajută în căutari.

După cum observați nu este o procedură complicată și durează maxim 5 minute la început și mai puțin după ce vă intră în reflex. Această procedură vă ajută foarte mult pe partea de SEO, o să observați cum un număr semnificativ de vizitatori vor veni pe blogul/site-ul vostru din Google Image Search și am convigerea că o să fiți mulțumiți de rezultate.

Câți pași din cei 5 îi respecți când urci o imagine în articolul tău?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.