Web Analytics
5 sfaturi aplicabile în Magento Community - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

5 sfaturi aplicabile în Magento Community

5 sfaturi aplicabile în Magento Community

1. Schimbă url-ul default pentru admin, pentru a te proteja de atacurile hackerilor. Cum? În app/etc/local.xml, schimbaţi între tagurile <frontName>, admin, cu administrator, backend, sau orice alt nume pe care îl consideraţi potrivit.

admin_magento
Local.xml Magento

Salvaţi modificarile şi refresh cache (fie ştergeţi din var/cache/ conţinutul directorului, fie apelaţi o comanda SSH rm -rf var/cache/*). Acum puteţi accesa partea de backend folosind noul adminpath adaugat în local.xml (ex: http://sitemagento.ro/backend)

2. Rezolvă rapid eroarea 404 din admin, după instalarea unei extensii noi. Toţi ne-am izbit măcar o dată de această eroare, unii ne-am obişnuit cu ea şi îi stim rezolvarea, alţii s-ar putea să aibă nevoie de acest sfat simplu şi util. Log out din admin, Log in şi eroare a dispărut!

404-error-magento
Magento Admin Error

3. Error 503: Service Temporarily Unavailable – în general apare după un upgrade sau după instalarea unei extensii noi.

maintenance
maintenance_2 Erori Magento

Ce faceţi? Pe FTP, în root căutaţi maintenance.flag şi fie îl ştergeţi fie îl redenumiţi. Refresh la pagină şi eroarea va dispărea.

maintenance_Admin
Maintenance flag Magento

4. Path Hints, un mare ajutor marca Magento. Pentru cei care sunt la început de drum şi au impresia că Magento este prea complicat şi aproape imposibil de cutomizat, path hints sunt exact ajutorul de care au nevoie pentru a înţelege unde sunt create block-urile din front-end şi mai ales structura layout-ului. Activarea lor se face astfel:

1. în backend, în admin, System->Configuration, se selectează Main Website din drop-downul din stanga sus, în exemplul de mai jos, se va selecta English,

main_website
Magento select store

2. se navighează în josul paginii, tot în meniul din stânga, până la tabul Advanced. Se alege Developer,

advanced_Developer
Advanced – > Developer

3. în tabul Debug, se selectează „Yes„, pentru Template Path Hints şi se salvează.

path_hints
Activare Path Hints

Dacă reveniţi în front end, după un refresh al paginii veţi putea observa path-ul modulele şi extensiilor care activează pe pagini. Un exemplu personal, aveţi mai jos.

path_hints_view
Path hints activat

După ce găsiţi calea către blockul ce doriţi să îl customizaţi, nu uitaţi să dezactivaţi path hints, urmând paşii de mai sus, şi la ultimul selectând „No”.

5. Nu editaţi niciodată fişierele din core! Fie că sunteţi la început, sau aveţi ani de experienţă cu Magento, nu uitaţi de una dintre cele mai importante reguli atunci când începeţi dezvoltarea şi customizarea unui site bazat pe Magento. Fişierele din core, nu trebuiesc modificate, în primul rând pentru că orice upgrade viitor vă va suprascrie fisierele modificate şi în al doilea rând, pentru că există o soluţie prin care să faceţi acest lucru fără ca structura să fie afectată. Tot ceea ce doriţi să editaţi, adăugaţi în app/code/local. Folosiţi strucutra de bază a folderului unde se află fişierul ce necesită modificare, o copiaţi şi o adăugaţi în local. Acolo puteţi face orice modificare doriţi, iar Magento le va vedea, deoarece prima oara caută în fişierele directoarelor locale şi apoi în cele de bază.


Dacă ți-a fost de folos acest articol, 5 sfaturi aplicabile în Magento Community, nu uita să lași un comentariu sau să împarți cu prietenii tăi aceste informații.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.