Web Analytics
5 sfaturi pentru magazinele online de Black Friday - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

5 sfaturi pentru magazinele online de Black Friday

Black Friday începe peste câteva zile, motiv pentru care am ales să adun într-un articol sfaturile pe care le consider esențiale pentru orice magazin online.

1. Corelează stocurile din online cu cele din offline

De foarte multe ori, un raport cu stocurile produselor primit de la contabilitate nu este suficient. Sunt multe cazuri în care produsele, deși se află fizic, în depozit, nu sunt eligilibe pentru a fi livrate la client. Din acest motiv, recomand măcar un inventar și o verificare a celor care se află la promoție de Black Friday.

Pentru a optimiza livrarea, acestea pot fi pregătite în avans și de Black Friday atașat doar AWB-ul, factura și garanția produsului. Astfel optimizați și procesul pe partea de livrări și evitați aglomerația din depozit.

În video de pe Facebook, pe care îl poți (re)vedea aici, am recomandat și realizarea unor fotografii sau chiar a unui live prin care poți anunța că ești pregătit de multe, multe vânzări. Clienții sau posibilii clienți devin foarte entuziasmați când văd un depozit plin.

2. Strategia pe Social Media

În mod normal, perioadele precum Black Friday sau reducerile de sărbători sunt tratate special în planul de postări dar pentru cei care nu au un plan anual sau lunar cu postări, recomand o activitate un pic mai intensă pe social media decât în mod normal.

Regula aceea cu maxim 3 postări pe zi poate fi încălcată atâta timp cât postările vin cu un conținut relevant și de calitate pentru posibilul client.

Promovarea plătită și promovarea produselor aflate în promoții nu ar trebui să lipsească din planul tău pentru social media de Black Friday.

3. Verifică metodele de plată online și certificatul de securitate

Principalele erori în site, când vine vorba de plățile online, apar de la configurarea eronată a certificatului de securitate. Îți recomand să faci un test pe diverse browsere și dispozitive pentru a te convinge că procesul de achiziție a unui produs se desfășoară fără erori iar certificatul SSL funcționează pe toate paginile din site.

4. Adaugă un modul pentru coșuri abandonate

Modul de coșuri abandonate face minuni pe tot parcursul anului dar de Black Friday, din experiență pot spune că devine o adevărată mină de aur. Așadar, dacă nu ai deja unul, te invit să-l achiziționezi și să-l configurezi corespunzător pentru a-ți maximiza vânzările.

Am și câteva recomandări pentru tine, pe care le-am testat deja, pe cele 3 platforme de comerț online pe care dezvolt site-uri pentru clienții mei:

  1. Magento – Mageplaza Abandoned Cart Email, Abandoned Cart Recapture (gratuit) sau Amasty Abandoned Cart Email.
  2. Prestashop – Abandoned Cart Reminder Module
  3. Opencart – Abandoned Carts – Proved Recover Abandoned Cart sau Recover Abandoned Carts
5. Campanii speciale pentru clienții fideli

Orice magazin online are acei clienți fideli ce merită tratați cu atenție inclusiv de Black Friday. La capitolul recomandări pe această direcție ar fi următoarele:

  • newsletter în avans cu produsele aflate la ofertă,
  • servicii extinse (garanție sau chiar service),
  • bonusuri,
  • reduceri mai mari față de restul clienților,
  • pachete speciale cu produsele achiziționate în ultimul an de pe site.
În loc de încheiere

Indiferent cum arată strategia ta pentru Black Friday în acest moment, oferă clienților tăi doar ceea ce ți-ai dori și tu să primești de Black Friday de la un magazin ca al tău. Nu fă rabat la calitate, nu umfla prețurile doar pentru a avea reduceri de 80-90%. Clienții se prind când faci astfel de mișcări.

Bineînțeles, nu micșora prețul produselor încât calitatea acestora să fie pusă la îndoială. Rămâi fidel valorilor companiei tale indiferent dacă e Black Friday și indiferent de ceea ce concurența alege să facă.

Sfaturile legate de server și alte modificări tehnice nu le-am bifat în acest articol pentru că am plecat de la premisa că acestea au fost primele pe lista ta de pregătiri de Black Friday. 😉


Tu cum te-ai pregătit pentru Black Friday? Scrie-mi într-un comentariu!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.