Web Analytics
500 Internal Server Error - Magento 1.9.2.2 Update - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

500 Internal Server Error – Magento 1.9.2.2 Update

Recent am făcut un update de la Magento Community 1.9.2.1 la 1.9.2.2 și m-am izbit de eroare de mai jos, după ce am șters maintenance.flag din root.

magento 500 internal error bianca ionel

Aveam deja o experiență cu erorile după update, mă așteptam la o eroare gen 403, eroare clasică de la permisiuni pe care o întâlnim la noile instalări despre care puteți citi aici, dar de această dată am fost pusă un pic pe gânduri.

Aveam eroarea în frondend, în backend și inclusiv în Magento Connect după refreshul dat după update. Să fie serverul? Să fie ceva de la update?

Din fericire nu era nici serverul, era ceva de la update. Fișierul index.php din root dar și din downloader avea ca și permisiuni 666. Dăm cu aghiazmă, facem o cruce și ne rugăm să nu își fi băgat necuratul coada în site-ul nostru! (I’m just kidding!)

Schimbăm permisiunile pentru index.php din 666 în 644 atât în root cât și în folderul downloader ce aparține de Magento Connect și site-ul nostru este mai funcțional ca niciodată 🙂

Când am mai întalnit această eroare?

  • la instalare pentru Magento 1.7, 1.9,
  • când limita de memorie alocată pe server pentru site este depășită – în acest caz trebuie modificată valoarea pentru memory_limit din php.ini, asta dacă aveți acces la server :),
  • la adaugarea unei setări de compresie în .htaccess în condițiile în care mod_deflate nu era activat pe server.

Lista rămâne deschisă și promit să o updatez de fiecare dată când mă voi întâlni cu acest gen de eroare. Dacă și tu te-ai întâlnit cu această eroare, iar rezolvarea ei era mai mult decât simplă te invit să îmi spui în ce condiții și evident cu ai rezolvat-o.

Sper că am tăiat încă o erore din lista celor care ne sperie și sper că acest articol, 500 Internal Server Error – Magento 1.9.2.2 Update, să vă fie de ajutor.

Nu uita să dai un share și să îți spui părerea și până la următorul articol spor la programat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.