Web Analytics
7 elemente de pus în footer - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

7 elemente de pus în footer

Lucrez de ceva timp la noul meu design pentru site și am ajuns și în momentul în care nu știam ce să pun footer, drept urmare m-am documentat și am decis să împart și cu voi unele idei și să vă prezint 7 elemente de pus în footer.

Înainte de a vă spune ce consider eu că e bine să aveți în footer, am să vă spun câteva principii care ar trebui respectate indiferent de alegerile pe care le faceți și indiferent de tipul de site pe care îl dețineți.

  • Să fie simplu,
  • Să fie organizat,
  • Să aibă informații utile,
  • Să se distingă de restul site-ului ca și culori,
  • Să păstreze structura site-ului,
  • Să fie interactiv,
  • Să fie creativ.

1.Iconițe pentru social media – toți suntem atrași de iconțile de social media, motiv pentru care designerii recomandă ca acestea să fie în footer, pentru că o dată apăsate nu mai revenim pe site-ul de pe care am plecat.

2.Site map – dacă site-ul tău are foarte multe pagini, ideal ar fi să ai un link care duce către pagina Site Map, dacă nu le poți organiza frumos în footer.

3.Copyright – pe lângă textul clasic de copyright, un link pe acel text către o pagină în care să fie explicat ce semnifică acest copyright ar fi ideal, mai ales în condițiile în care sunt atâția iubitori de copy-paste pe această lume.

4.Abonare la newsletter – studiile arată că utilizatorul ajuns în footer dorește să interacționeze și se așteaptă să primească sau să facă ceva, drept urmare, un formular de abonare la newsletter, este de dorit în footer.

5.Cuvinte cheie pentru SEO – sunt foarte multe softuri care găsesc cuvintele cheie din site și poți folosi acel rezultat, dacă este relevant sau poți să adaugi tu acele cuvinte cheie care le consideri relevante pentru site-ul tău fie sub forma de keyword cloud fie sunt forma unui text care să sublinieze valorile și misiunea site-ului și a brandului promovat.

6.Date de contact – mulți utilizatori caută datele de contact în footer, drept urmare poți lăsa și un link către pagina de contact, sau poți alege să lași adresa firmei și un email, eventual un număr de telefon.

7.Link-uri utile care nu se regăsesc în header sau în meniul site-ului sau link-uri care tu le consideri de interes pentru utilizatori, către portofoliu, către anumite detalii despre tine, despre firmă, despre activitatea ta.

Acestea ar fi cele 7 elemente de pus în footer, pentru un site de prezentare și aș vrea să subliniez că nu sunt bătute în cuie, după cum puteți observa în footer-ul acestui blog nu le-am folosit pe toate șapte. Tu ce elemente ai în footer?

Dacă acest articol ți-a fost util, nu uita să îi dai un share. Keep in touch!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.