Web Analytics
9 factori din Social Media ce ne influențează poziția în Google [SEO]

9 factori din Social Media ce ne influențează poziția în Google

Poziția noastră în Google este influență de peste 200 de factori, iar astăzi am decis să vă prezint 9 factori din social media aparent banali ce ne aduc sau nu locul dorit în Google.

9 factori din Social Media ce ne influențează poziția în Google

Facebook, Twitter, Pinterest și nu în ultimul rând Google+ ne pot ajuta să atingem o poziție mai bună în Google. Social media ajută la creșterea autorității siteului și acest lucru influențează direct poziția noastră în Google. Cu siguranță, înainte de factorii legați de social media sunt alții ce cântăresc mai mult, dar nu ar trebui să-i ignorăm pe aceștia.

Cum ne influențeză Facebook poziția în Google?

1. Like-urile pe Facebook

Deși Google nu poate vedea like-urile pe care le au postările noastre pe Facebook, totuși ele influențează într-o mică măsură vizibilitatea noastră în căutări.

2. Share-urile pe Facebook

Google interpretează share-urile precum backlink-uri și au o influență mai mare decât like-urile în cadrul algorimului. Așadar, e bine să dai și un share la articole și să inviți și cititorii să facă acest lucru.

3. Autoritatea paginii de Facebook

În ultima perioadă Mark a cam pus bețe în roate paginilor de Facebook. Indiferent de mișcările care se fac la acest nivel, noi, dacă vrem să ne mențime autoritatea paginii și să o creștem trebuie să bifăm câteva lucruri destul de simple.

 • să postăm constant, măcar de 2 ori pe zi;
 • să avem imagini ce să atragă publicul și să respecte formatul Facebook;
 • să avem postări de tipul call-to-action.
Cum ne influențeză Twitter poziția în Google?

4. Numărul de tweets

Deși în România Twitter nu este prea folosit, cei de la Google par să ia în calcul și impactul pe care îl au articolele noastre acolo.

5. Autoritatea contului de Twitter

Ca și în cazul Facebook, profilul de Twitter contează și cu cât numărul de tweets și numărul de followers este mai mare, cu atât acesta este mai bine văzut.

Pinterest, Reddit, Digg și StumbleUpon pot să ne ajute să creștem în Google?

Surprinzător sau nu, răspunsul este categoric da!

6. Pinterest Pins

Pinterest este locul în care găsim foarte multe informații, poze, sfaturi și foarte mult conținut legat de ceea ce se află acolo. Google a remarcat popularitatea acestuia și a decis să îl introducă printre factorii ce ne influențează poziția site-ului nostru. Așadar, când scrieți ceva nou, nu uitați de Pinterest!

7. Reddit, Digg și StumbleUpon

Deși par genul de site-uri folosite mai mult de cei din afară, o să rămâneți surpriși când o să observați foarte multe subiecte de discuție deschise de români. Mulți caută recomandări, sugestii și ajutor, iar dacă un articol scris de voi răspunde nevoilor lor, de ce să nu îl distribuiți. În felul acesta vă asigurați un trafic nișat, de calitate și în plus Google o să vă mai urce un pic.

Google+ atât de evident și totuși atât de ignorat!

8. Numărul de Google+1s

Deși Matt Cutts, programator la Google, a declarat că articolele distribuite pe Google+ nu influențează locul acestora în Google Search este foarte greu de crezut că Google își ignoră propriul social media.

9. Autoritatea contului de Google+

Ca și în cazul Facebook și Twitter, cu cât mai mulți followers cu atât mai bine.


Momentan nu am găsit studii care să arate influența Instagram asupra site-ului, dar cred că în cel mai scurt timp și acesta va fi pe lista factorilor ce pot influența rank-ul unui site în Google. Cam aceștia sunt cei 9 factori din Social Media care ne influențează felul în care Google ne vede site-ul.

Din păcate nu știm procentul exact pe care îl au acești 9 factori din Social Media, dar fie el mic sau mare, cred că ar fi bine să nu îl lăsam să ne tragă în jos.

Tu unde îți promovezi cel mai mult articolele?

21 thoughts on “9 factori din Social Media ce ne influențează poziția în Google”

 1. Eu imi promovez articolele pe toate retelele de socializare pe care le detin, dar preponderent pe facebook, apoi pe google+ , astea imi sunt cel mai la indemana si sunt mai familiarizata cu ele, nu dn alte motive.

 2. Eu imi dau PIN la multe poze din articole pe Pinterest. Am board-uri speciale si distribui acolo. Si pe Google +, pe Twitter, FB, Insta…

 3. Nu inteleg nr. 1. Daca Google nu poate vedea like-urile (de unde stim ca nu poate?) cum se poate sa fie influentata pozitia noastra pe Google in vreun fel in functie de like-uri? 🙂

  1. Dacă se face share la un articol pe o pagina publica de Facebook, Google crawleaza pagina respectiva si interactiunea din cadrul ei. Cumva ajunge la acele like-uri și cei de la Google recunosc faptul ca acele like-uri contează, dar nu ne ofera procentul în care conteaza.

 4. Eu sunt praf la partea de promovare, uneori nu am chef nici macar sa dau share pe facebook. Majoritatea cititorilor ajung la mine pe blog direct de pe google. Eu nu am timpul si pasiunea necesara auto-promovarii.

 5. Barascu Violeta Ramona

  Foarte util acest articol, o sa tin cont de informatiile prezentate de tine. Acum recunosc ca nu utilizez Twiter si nici Pinterest, e timpul sa fac niste modificari.

 6. violeta balaban

  De obicei dupa ce public un articol incep sa il distribui pe toaye retelele sociale pe care le detin cat si prin grupuri , daca e cazul.

 7. Eu doar pe Facebook și G+ îmi promovez articolele, alte rețele sociale nu folosesc. Cel puțin deocamdată. Comoditatea, bat-o vina! 😀

 8. Cei mai buni prieten ai blogului meu sunt Google si SEO. Facebook imi vine ca o ruda indepartata, Pinterest imi e in schimb o ruda mai darnica , Twitter ma stie din vedere, iar Google + imi mai trimite din joi in pasti cate un vizitator.

 9. Eu folosesc facebook si google plus cel mai des. In ultimul timp am inceput sa fac o pasiune pentru Instagram. Sunt foarte activa si acolo si-mi doresc sa atrag cat mai multi followeri, desi nu este deloc usor.
  Am incetat sa mai verific statistici si sa vad cat si cum am crescut. Eu fac ceea ce cred eu mai bine si daca se intampla sa cresc. Ma bucur inzecit

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: