Alege să devii - caiet de lucru de dezvoltare personala - bianca ionel blogger iasi

Alege să devii – caiet de lucru pentru dezvoltare personală

Alege să devii – caiet de lucru pentru dezvoltare personală este așa cum îi spune și titlul un caiet și nu o carte. Atrasă de tilul – Alege să devii – nu m-am uitat atent să observ faptul că este un caiet și nu o carte. Bineînțeles că toate lucrurile se întâmplă cu un motiv și alegerea mea nu a fost una întâmplătoare din biblioteca online a celor de la Libris.

Mă știți că îmi plac foarte mult cărțile de dezvoltare personală și dacă aruncați o privire în toate recenziile de cărți scrise de mine, 80% sunt pe acest subiect. Cel mai mult la aceste cărți, pe lângă mesaj, apreciez și exercițiile pe care le au inserate în aproape fiecare capitol. Pe principiul ai grijă ce-ți dorești că ți se întâmplă, Alege să devii este un caiet plin de exerciții!

Alege să devii – caiet de lucru pentru dezvoltare personală

Caietul este structurat pe 4 capitole ce bifează 4 teme principale: sănătate, carieră, relația cu Sine și relații sociale. Înainte de a vă povesti un pic despre partea de teme, am să vă spun că totul începe cu un chestionar pentru responsabilitatea de sine.

Rolul acestui chestionar este de a ne face să înțelegem unde ne aflăm și pentru a ne ajuta să ne setăm obiectivele pentru că întreg caietul are ca și scop acest lucru. Pe parcursul celor 4 teme avem de setat și dus la îndeplinire 12 obiective.

Fiecare temă începe cu un joc sau exercițiu mintal. Înainte de fiecare obiectiv avem câte o mandală ce așteaptă să fie colorată.

Mandala din Alege sa devii - caiet de lucru pentru dezvoltare personala
Mandala din Alege sa devii – caiet de lucru pentru dezvoltare personala

Am să vă dezvălui faptul că eu colorez aproape în fiecare zi. Am două cărticele de colorat pentru adulți de aproape 2 ani și nu le-am terminat încă. M-am bucurat să văd că pot colora și în acest caiet de lucru și cumva mi s-a confirmat faptul că desenul te ajută să te relaxezi și să lucrezi mai ușor cu tine.

Cele 12 obiective din Alege să devii

Așa cum vă spuneam, fiecare temă are și o serie de obiective ce trebuie setate, vizualizate, înțelese printr-un fir roșu și bineînțeles îndeplinite.

Firul roșu din Alege sa Devii
Firul roșu din Alege sa Devii

Firul roșu reprezintă o zonă în care fiecare trebuie să scrie obiectivul și să păstreze următoarea structură: Erou – Misiune – Persoane care ajută – Resurse – Obstacole – Final.

Tema 1 este legată de sănătate și vine cu 3 obiective:

 • sănătate fizică
 • sănătate psihică
 • sănătate spirituală în relație cu mediul/divinitatea

Tema 2 este legată de carieră și vine tot cu 3 obiective:

 • bani
 • optimizarea relațiilor
 • sentimentul utiliații și de împlinire

Tema 3 este despre relația cu sine și 3 obiective:

 • creativitatea
 • stima de sine
 • jocul – activarea copilului interior

Tema 4 este despre relații sociale și obiectivele sunt următoarele:

 • familie
 • prieteni
 • comunitate
Citat din Alege sa devii - caiet de dezvoltare personala
Citat din Alege sa devii – caiet de dezvoltare personala

Mai multe nu vă pot spune, dar caietul Alege să devii este cu siguranță util tuturor celor care își doresc să se cunoască mai bine și să-și îmbunătățească viața. În rest, tot ce ai nevoie este curaj, un creion care alunecă ușor sau un pix și multă deschidere față de tine și față de viitorul tău pentru a completa acest caiet și pentru a bifa toate obiectivele propuse.


Tu ce părere ai despre Alege să devii? Ai lua un astfel de caiet pentru dezvoltare personală și l-ai completa?

 


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “Alege să devii – caiet de lucru pentru dezvoltare personală”

Lasă un răspuns