Alege să fii înconjurat de lucruri care te definesc

„- Ce îţi mai poate garanta încredere pe viaţă când totul e atât de efemer?
– În universul nostru totul pare să moară, inclusiv lucrurile din jurul nostru, dar asta nu ar trebui să te întristeze, draga mea, pentru că eu voi fi aici, mereu şi când nu voi fi mă vei simţi lângă tine.
– Ce îmi poate garanta asta? Nici jurămintele rostite la căsătorie acum nu mai ţin oamenii împreună o viaţă. Nici alea nu mai contează.
– Jurămintele mincinoase nu pot uni oameni, dar dragostea, pasiunea, încrederea îi pot face să clădească multe case împreună. Eşti prea negativistă şi prea lipsită de încredere.
– În ce să mai cred? Mi s-a stricat ceasul săptămâna trecută şi am fost să-l repar, ştii ce mi s-a zis?
– Ce, draga mea?
– Să îl arunc şi să-mi cumpar altul! Eu nu vreau să-l arunc, e ceasul meu care mi l-a dăruit mama când aveam 7 ani şi nu vreau să mă despart de el, vreau să îl am toată viaţa.
– Draga mea, vom găsi un ceasornicar care să îl repare.
– Totul se strică şi nimeni nu vrea să mai repare, nimeni nu mai crede în obiecte ce ne definesc, totul pare să se poată înlocui cu altceva, şi acel altceva e înlocuit în timp cu alt altceva şi tot aşa. Eu nu pot trăi într-o asemenea lume. Ies să mă plimb, am nevoie de aer proaspăt. „

***

Şi ea a plecat, sperând ca paşii ei să o ducă spre altă lume, o lume care crede în veşnicie, o lume în care există acel ceva de care se va putea ataşa şi bucura în fiecare zi. Se simtea ca un robot, fiecare pas era deja învăţat şi privea pierdută în geamurile magazinelor pe lângă care trecerea. La un moment dat privirea ei a rămas blocată pe o întrebare.

Cine îţi poate atinge tălpile delicat în fiecare zi până când sufletul tău se va desprinde de trup?

Acolo era, acel ceva care îi dadea speranţa şi îi confirma că nu e singura care vede viaţa alfel. O casă interbelică părea să găzduiască toate visele ei. A păşit pragul spre locul care a făcut-o să creadă în veşnicie şi s-a lăsat contopită în atmosfera magazinului, atât de simplu, dar atât de bogat, o armonie perfectă între obiecte de suflet şi contemporan.

parchet pe viata
Showroom Parchet pe Viata
Sursa foto: https://www.parchetpeviata.ro/showroom-parchet/

Pentru mulţi, acest loc putea fi doar un magazin cu parchet, pentru ea, era totul. A păşit timidă pe un parchet stratificat pe care lumina soarelui se oglindea în cel mai superb mod. Simţea că păşeşte în sufletul unui om drag şi nu vroia să strice nimic sau să lase vreo urmă. A privit în jur şi se simţea ca acasă. Şi-a dat seama că papucii ei rezonează diferit în acea încăpere şi tocurile ar fi putut strica parchetul de care era atât de fascinată. Nu a durat mult şi s-a descălţat. Acum putea să se bucure de calitatea şi fineţea parchetului pe care păşea.

 -Bună ziua şi bine aţi venit la showroomul nostru! Nu e nevoie să vă descălţaţi, produsele noastre sunt de înaltă calitate şi nu se degradează. 

– Bună ziua, mulţumesc! Sunt fascinată de tot ce e în jur şi aş vrea să mă bucur de moment. Nu ma pricep la nimic din ce înseamnă parchet, dar mă simt ca acasă. 

– Nu e nici o problemă, sunt aici pentru a vă ajuta. Doriţi să cumpăraţi unul din modelele noastre?

– Vă spun sincer, m-a atras sloganul de pe geam. Rătăceam pe stradă, căutam un semn divin, dar cred că am găsit raiul aici. Dacă ar fi să răspund la întrebarea care vă defineşte afacerea, aş spune DA!

– Ne bucurăm că paşii v-au adus aici şi vă stau la dispoziţie pentru orice întrebare sau sugestie.

– Deci, aş putea să-mi cumpăr parchet de aici, un parchet care să mă ţină toată viaţa?

– Da, domnişoară, noi vă putem oferi parchetul mult visat, care să fie într-o completă armonie cu stilul camerei sau casei dumneavoastră, dar şi cu personalitatea dumneavoastră.

– Uau, e ca şi cum mi-aş alege soţul ideal. Tot timpul mi-am dorit parchet alb, simplu dar delicat, dar mi-e frică că nu voi putea să-l păstrez şi să-l îngrijesc o viaţă. 

– Nu trebuie să vă faceţi probleme, noi pe lângă parchet vă oferim o dată pe an, gratuit serviciul de întreţinere a parchetului şi la achiziţionare produse speciale pentru parchet, pentru a îl putea păstra toată viaţa. De asemenea, în timp dacă îşi pierde din strălucire venim să îl recondiţionăm şi să-l revitalizăm. Aş putea spune că ne place să avem grijă de produsele noastre ca de proprii copii. 

– Parcă îmi citiţi gândurile, e incredibil tot ce faceţi şi tot ce puneţi la dispoziţia clientului. Aş vrea totuşi să mă sfătuiesc cu soţul meu prima oară şi apoi vom veni împreună să luăm parchetul care ne reprezintă.

– Sigur, vă aşteptăm şi puteţi accesa chiar şi site-ul nostru online www.parchetpeviata.ro. Acolo avem expuse toate modelele, sfaturi şi multe alte amănunte despre noi, iar dacă achiziţionaţi până pe 15 martie 2015 parchet de la noi, puteţi fi una din câştigătoarele unui card cadou de 5.000 RON. Acesta este pliantul nostru unde aveţi detaliile despre concurs, dar îl găsiţi şi pe site. 

parchet pe viata pliant
Sursa foto: https://www.parchetpeviata.ro/campanie-promotionala/

– Vă mulţumesc foarte mult, abia aştept să ajung acasă. O zi excelentă şi vă mulţumesc încă o dată pentru tot.

Şi a plecat fericită spre casă, fericită şi plină de speranţă pentru că mai există lucruri făcute să reziste o viaţă. În fiecare din noi se ascunde un om care visează la veşnicie, fiecare dintre noi are acel lucru al lui care nici stricat nu îl aruncă şi fiecare din noi are nevoie de parchet, de un parchet pe viaţă.

Pe tine ce parchet te reprezintă? Alege unul din cele oferite de parchetpeviata.ro şi împărtăşeşte cu mine alegerea făcută!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

12 thoughts on “Alege să fii înconjurat de lucruri care te definesc”

    1. E frumoasa culoarea Andrei şi e şi mat, exact cum îţi place ţie. Cred că s-ar potrivi foarte bine cu stilul tău.

Lasă un răspuns