Alege să iei o pauză înainte să pui un punct definitiv!

Drumul spre visul tău nu va fi niciodată simplu, pentru că lucrurile bune se obţin greu. Ai să-mi spui că ai auzit asta de n+1 ori până acum şi ai impresia că doar pe tine se aplică. Îi priveşti pe cei din jur care îşi ating visul, aparent fără pic de efort, în timp ce tu te zbaţi în fiecare zi tot mai mult. Dai vina pe karma, dai vina pe tine, dai vina pe tot ce e în jurul tău şi vrei să renunţi. Ai investit timp, ani, eventual bani, dar partea materială nu mai contează când sufletul tău e cuprins de sentimente negative, iar mintea ta vede doar un film în alb şi negru, chiar mai mult negru.

Te întrebi de ce nu ai reușit și tu? Pentru că nu ai ştiut povestea din spatele succesului celor din jurul tău. Toţi ne-am luptat, sincer spus, încă ne luptăm în continuare pentru ceea ce vrem. Succesul vine în trepte şi fiecare treaptă e doar o motivaţie pentru a nu renunţa. Ai să-mi spui că măcar noi ştim ce e ăla succes, ştim cum arată un vis împlinit în timp ce tu încă te chinui şi îţi regreţi deciziile pe care le-ai luat. Eu îți spun să îți oprești toate aceste gânduri negre, să tragi aer adânc în piept și să iei o pauză în timp ce vei citi rândurile de mai jos.

Toţi renunţăm la un moment dat. Există acel moment când te saturi, când efectiv îţi vine să îţi bagi picioarele, să pleci în altă ţară şi să uiţi de tot. Unii trec prin acel moment mai des decât îţi poţi imagina, alţii au mai mult noroc, dar la un moment dat tot se lovesc de el. Şi ce facem atunci? Renunţăm! O oră, o zi, o săptămână, o lună, un an, doi, zece… Renunţăm atâta timp cât avem nevoie de o pauză pentru a ne reface sufleteşte şi psihic, renunţăm până găsim o nouă motivaţie, dar nu punem niciodată punct dacă visul nu este complet împlinit.

Alege să iei o pauză înainte să pui un punct definitiv! Cum să faci asta? Ia o foaie de hârtie şi scrie pe ea toţi paşii făcuţi până acum. Dezvoltă fiecare idee, fiecare pas, fiecare drum şi nu uita să îţi scrii şi trăirile, fie ele bune sau rele. Dacă ai scris măcar două pagini, uită-te de câte ori ai pus „;” în textul tău. Ai numărat? Ok, acelea sunt toate momentele în care ai ales să iei o pauză, fără să o conştientizezi, şi nu ai vrut să pui punct. Dacă nu ai nici un punct şi virgulă în tot textul scris de tine, ar fi cazul să iei acea pauză acum.

Ce faci în pauză? Analizezi. Ai foaia pe care ai scris tot ce ai făcut până acum şi subliniezi pe ea tot ceea ce te-a motivat, e posibil să te mai motive şi în viitor. Îţi aminteşti de probleme de matematică? Visul tău este o problemă de matematică. Ai multe necunoscute, dar şi mai multe moduri de a rezolva această problemă. Nu toţi suntem buni la matematică, unii alegem să ne complicăm, alţii văd din prima soluţia cea mai rapidă. Crezi că Pitagora nimerit din prima formula magică? Nu ne-a spus nimeni câte creioane a rupt, tocit şi câte foi a scris.

Perspectiva din care priveşti visul contează! Când suntem trişti, vedem doar partea negativă a lucrurilor, când suntem fericiţi, vedem lucrurile pozitive, uneori e nevoie să fim realişti şi să ne detaşăm total de problema noastră. Cu siguranţă ţi s-a spus de multe ori că dai sfaturi bune, dar când vine vorba de problemele tale, eşti un adevărat dezastru. Motivul? Eşti prea implicat. Tratează problemele ca şi cum nu ar fi ale tale. Vei vedea altfel totul şi vei găsi soluţii la care nici nu te-ai gândit.

Acum că ai aflat ce faci în pauză, bucură-te de ea, nu pune presiune pe tine şi lasă timpul să liniştească apele tulburi din sufletul şi mintea ta. Oricât de greu ar părea, nimic nu este imposibil. Atâta timp cât îţi doreşti ceva, vei obţine. Nu îţi pune singur piedici impunând să ai totul într-un anumit timp, pentru că viaţa ta nu se numără în ore ci în clipele fericite. Fă din fiecare drum o clipă de fericire, găseşte în orice un strop de bucurie şi vei vedea că lucrurile vor prinde culoare, sens şi tu vei fi pe zi ce trece tot mai aproape de visul tău.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns