Alegoria broscuţelor

A fost odată un grup de broscuțe care voiau să se ia la întrecere. Țelul lor era să ajungă în vârful unui turn foarte înalt. Se adunaseră deja mulți spectatori, pentru a urmări cursa și a le încuraja pe broscuțe. Cursa urma să înceapă…

Totuși… dintre spectatori nu credea nici unul că vreuna din broscuțe va reuși să ajunga în vârful turnului. Tot ce se auzea erau exclamații de genul: „Oh, ce obositor!!! Nu vor reuși niciodată să ajungă sus!” sau: „Nici nu au cum să reușească, turnul este mult prea înalt!

Broscuțele începură să abandoneze… Cu excepția uneia singure, care se cățăra vioaie mai departe… Spectatorii continuau să strige: „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni să ajungă sus!

Tot mai multe broscuțe se resemnau și abandonau … Doar una singură se cățăra consecvent mai departe… Nu voia cu nici un chip să abandoneze!

În final, renunțaseră toate, cu excepția acelei broscuțe, care cu o imensă ambiție și rezistență  a reușit să ajungă singură în vârful turnului! După aceea, toate celelalte broscuțe și toți spectatorii au vrut să afle cum a reușit broscuța să ajungă totuși în vârf, după ce toate celelalte se văzuseră nevoite să abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuță s-o întrebe cum de a reușit să facă un efort atât de mare și să ajungă în vârful turnului. Așa se află că…

Broscuța învingătoare era SURDĂ!!!

Morala?

Nu asculta niciodată de oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi și pesimiști… fiindcă ei îți răpesc cele mai frumoase dorințe și speranțe pe care le porți în suflet! Gândește-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citești te influiențează în ceea ce faci!

Fii MEREU OPTIMIST!

Și, mai ales, fii pur și simplu SURD când cineva îți spune că nu-ți poți realiza visurile! Gândește-te: Poți reuși în viață dacă vrei cu adevărat!

Poveste preluată. 🙂

Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “Alegoria broscuţelor”

  1. Pingback: Despre oameni care îţi taie aripile |

  2. Pingback: Despre oameni care îţi taie aripile - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns