Alexandra U digital marketing in design vestimentar antreprenor iasi romania

Alexandra U – Digital Marketing în design vestimentar

Am povestit cu Alexandra U despre cum tot ce crează este mai mult decât un brand de haine, despre provocările pe care le-a adus cariera sa de antreprenor dar și despre cum poți să-ți urmezi visul în prima parte a interviului aici. Partea a doua aduce în prim plan provocările cu care se confruntă când vine vorba de digital marketing.

1. Care este povestea numelui și culorilor brandului pe care îl administrezi?

Brandul Alexandra U, vine, așa cum spune și numele, ca o completare directă între conceptele create de  designerul Alexandra Ungurean și personalitatea fiecărei femei care îl poartă, acel „U” ce poate însemna individualitate și aport personal.

alexandra u logo design vestimentar alexandra ungurean iasi

2. Care au fost primii pași pe care i-ai făcut pentru a îți crește și mai apoi promova brandul în online? Unde ai întâmpinat dificultăți?

Prima dată am cumpărat domeniul pentru site, apoi am creat paginile de Facebook și Instagram. Apoi am început să postez și să creez reclame plătite. Fiind un brand la început, cantitatea de content vizual este limitată și este dificil să postezi constant.

3. Cine se ocupă de partea de conținut pentru promovarea afacerii tale? Care sunt costurile lunare, timpul investit și unde sunt cele mai mari dificultăți?

Am avut diferite colaborări pe branding, marketing și content. Am inițial investeam cam 150 de euro în reclame, până am realizat că pentru mine funcționează foarte bine reclama offline (clientele mulțumite, networking-ul).

4. Crezi în marketing prin conținut? Au ajuns oamenii să cumpere de la tine pentru că le-a plăcut conținutul creat de tine?

Da! Oamenii reacționează foarte bine dacă ai content de calitate.

5. De când a apărut legea cu GDPR partea de email marketing a fost afectată? Dacă da, în ce sens? Ce tool-uri folosești pe partea de email marketing (MailChimp, ActiveCampaign, Campaign Monitor, ConvertKit, iContact, MailerLite, SendGrid, altul)

Nu am folosit e-mail marketing.

6. Este un canal de marketing online pe care îl folosești în mod special comparativ cu altele? Ne poți spune care și de ce?

Social media pentru că este mai ușor să ajung la mai multe persoane.

7. Din promovarea prin Google Adwords și cea prin intermediul social media care ți-a adus cele mai bune rezultate?

Nu am făcut promovare prin Adwords.

8. Puțini știu, dar Youtube este al doilea cel mai mare motor de căutare după Google. Ai ales să faci video marketing sau te gândești la pentru viitor?

Nu l-am folosit încă, dar intenționez să o fac.

9. Care strategii te marketing au funcționat cel mai bine pentru tine și care nu au funcționat deloc?

Cea mai bună strategie de marketing este un produs de calitate. O clientă fericită îți va face promovare gratuită.

Alexandra Ungurean rochie clienta fericita 4

10. După ce te ghidezi când îți faci campania de marketing și pe ce perioadă de timp o gândești?

În funcție de ce target am în acel moment gândesc și strategia și perioada.

11. Ai încercat marketing offline? Dacă da, ce canale de promovare offline ai ales? Dacă nu, ce te reține în a nu face campanii și offline?

Pentru businessul meu funcționează foarte bine partea de offline. Prezența la cât mai multe evenimente, networking-ul de calitate și comunitățile sunt principalele mele canale mele de promovare.

12. Atât local, cât și la nivel național, există numeroase comunități de bloggeri. Ai realizat o campanie de promovare cu aceștia? Daca da, ne poți povesti despre experiența ta? Dacă nu, ce te reține în a face acest pas?

Încă nu.

13. Care a fost cea mai eficienta strategie de marketing pentru tine?

Promovarea offline și brandingul personal.

14. Care este cea mai mare provocare pentru tine în zona de digital marketing?

Multitudinea de branduri de fashion cu bugete mult mai mare decât ale mele.

15. Când ai nevoie de un sfat pe partea de digital marketing, unde apelezi?

Tot timpul la specialiști.

 

Pentru cei care sunt interesați să o contacteze pe Alexandra Ungurean pentru un parteneriat de afaceri sau pentru a îi deveni clienți o găsiți pe office@alexandraungurean.com sau la numărul de telefon +40 741 022 316

Cam atât despre digital marketing alături de Alexandra U. Te invit să urmărești viitoarele interviuri cu antreprenori ieșeni și provocări în digital marketing. Keep in touch!

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *