De ce am plecat bianca ionel blogger iasi romania

De ce am plecat?

De ce ai plecat?

– …

***

Azi am stat și am răscolit pagini vechi în căutarea răspunsului. Nu m-am întrebat niciodată de ce am plecat, doar am plecat. Plecarea mea nu a fost premeditată. Adevărul e că nu mi-am dorit niciodată să plec. A fost poate singurul moment în care mi-am dorit una și am făcut alta. Nu-mi stă în caracter să fiu așa, iar tu știai asta și totuși m-ai lăsat să plec.

Am plecat pentru că mi-a fost frică.

De ce mi-a fost frică? De tot ce nu puteam să-mi imaginez în acel moment. Mă știi, vreau să am control total asupra tuturor lucrurilor din viața mea, nu puteam să mă las în brațele tale fără să mă gândesc la ce va fi.

Am plecat pentru că nu eram pregătită.

Ai să râzi, dar abia acum am realizat că am ajuns la maturitatea de a mă deschide total către tine. Știu că e în antiteză cu tot comportamentul meu, pentru că aparent am fost mereu deschisă. Da, am fost… deschisă, dar temătoare. M-am comparat mereu cu cei din jurul tău, m-am judecat și am acționat după tipare. Dacă tu nu-mi scrii, eu nu-ți scriu. Știi, povestea asta veche? Acum nu mai e așa.

Am plecat pentru că aveam nevoie să simt cum e fără tine.

Aveam nevoie să mă regăsesc și să scap de toate gândurile comune, de toate ideile preconcepute, de tot ce mă făcea toxică și neînțeleasă.

Am plecat pentru că aveam nevoie să învăț să fiu eu.

La final, despre asta e vorba. Nu poți fi lângă un om 100% dacă tu nu știi cine ești. Am crezut că felul meu de a fi se datorează ție, dar tu ai fost doar cel care mi-a deschis încă o ușă. A fost alegerea mea de a intra pe ea și nu pe cea de lângă.

Plecarea mea a fost necesară și fără ea nu ar fi existat întoarcerea mea.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

11 thoughts on “De ce am plecat?”

  1. M-am regasit in cele scise de tine. Am plecat pentru ca ma pierdusem pe mine si credeam ca datorita tie am aripi sa zbor, dar de fapt tu doar mi-ai aratat ca le am si cum sa le folosesc.

  2. Ai plecat si n-ai mai lasat nicio usa, fereastra deschisa? Poate mai e loc de intors. Daca iti doresti sa te intorci priveste catre casa lui si poate gasesti o portita de intoarcere, dar numai daca te simti pregatita si-ti doresti din toata inima.

Lasă un răspuns