apometru shop einstal advertorial

Apometrul de apa sau cum sa tii cont de contorizarea corecta a consumului de apa [P]

Pentru cei care locuiesc la apartament, contorizarea apei menajere, apa calda si apa rece, presupune montarea unui apometru. Este acel contor instalat de regula la teava de alimentara din baie, cea principala. In cazul celor care detin o centrala termica, nu se va mai folosi si apometrul de apa calda. Au cod unic de inregistrare, inregistreaza consumul de apa si astfel echivaleaza totul cu un calcul pentru cata apa consumi si ce bani datorezi la intretinere.

Poate ca nu dai neaparat importanta acestui element, insa calitatea acestuia este egala cu asumarea consumului. Altfel spus, risti sa ai un apometru care inregistreaza valori nu tocmai bune, din varii motive, iar ca drept rezultat platesti mai mult pentru apa pe care nu o folosesti real.

Cumpara unul nou, din magazinele de specialitate

Ca orice produs nou, si un apometru va primi garantie si certificat care ii atesta calitatea si buna functionare. Prefera sa faci o astfel de achizitie din marile magazine, cele de profil. O recomandare este Shop Einstal. Poti cumpara si online, ai varietate de optiuni, de producatori si preturi, precum si varietate de apometre – atat cele de apa calda, cat si rece.

Din motive practice, modelele ideale de apometru vor avea o sticla securizata la ecran si un capac de protectie. Avand in vedere unde si cum este pozitionat, langa tevi, este important sa fie inchis etans, sa nu permita patrundere de praf si alte particule, sa reziste la umezeala si la socuri, sa nu se sparga prea usor.

Pentru inregistrarea unui consum mic, cum se intampla in cazul apartamentelor, apa menajera va fi contorizata cu apometrele de clasa C. Gasesti variante la Shop Einstal, chiar si sub 100 de lei, garantie inclusa de minim 2 ani, in functie de tipul exact de apometru.

Intretinere

Nu este vorba doar de achizitia in sine, cat despre modul de folosire si intretinere. Precizia cu care un apometru inregistreaza consumul de apa are legatura cu aceste aspecte. Asadar, o data la 5 ani va trebui sa verifici buna lui functionare. Este o operatiune simpla, de maximum o zi, in urma careia primesti un certificat ce atesta de unde se reia numaratoarea. Dupa montare va fi facuta o verificare si aplicare a unui sigiliu, pentru a se evita furtul de apa sau orice alta forma de inselaciune.

Oricand se constata ca a crescut semnificativ consumul de apa al casei este bine de chemat un instalator pentru a demonta apometrul si a-l verifica metrologic. In cazul in care se constanta ca are o problema, pentru cele in garantie te adresezi magazinului de unde l-ai achizitionat. Pentru cele care au garantie expirata vei achizitiona un alt produs. De asemenea, daca sigiliul este fortat, se schimba tevi, se sparge in orice fel apometrul, acesta va fi schimbat.

Una din posibilitati este ca pe teava de alimentare mici depuneri calcaroase si nu numai sa afecteze micile rotite din apometru, ceea ce face ca inregistrarea consumului sa fie deficitara. Recomandarea este mereu o noua achizitie si niciodata sa nu fie intervale mai mari de 5 ani intre verificari.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns