Web Analytics

Atelierul Digital Google

Am fost prezentă la o conferință ținută de către Elena Dobre în cadrul evenimentului Atelierul Digital Google, o conferință ce a fost destul de promovată, în special pe Facebook și care a atras mulți doritori mizând pe 3 idei:

  • 6 speakeri – specialiști Google,
  • un ceritificat recunoscut în toată Europa oferit la finalul conferinței,
  • multe informații despre tot ce ar trebui să știi de la crearea unui site până la promovarea acestuia în mediul online, SEO, SEM, social media, email marketing și web analytics.

Din păcate, evenimentul s-a ținut în 6 orașe și fiecărui oraș i s-a alocat un speaker, pentru Iași a fost Elena Dobre. Certificatul nu s-a oferit la finalul conferinței, ci îl poți dobândi după parcurgerea celor 23 de module din cadrul Atelierului Digital Google, iar informațiile au fost interesante, dar din păcate pentru mine nu a fost nimic nou. Mai mult mi s-a confirmat ceea ce știam. S-a cam spus că acest eveniment se adresează studenților, dar pofta mea de cunoaștere m-a împins să mă înscriu citind că și cei până în 30 de ani se aflau în publicul țintă 🙂

atelierul digital google bianca ionel

Cochetez de ceva timp cu tool-urile oferite de Google și după cum am dezvăluit pe la începutul lui aprilie am început să studiez intens Analytics și AdWords în cadrul platformei Google Partners, dar nu am putut spune nu nici testelor și modulelor descoperite pe platforma Atelierului Digital.

Am parcurs deja 3 module și mi-am luat și badgeurile pentru cele 3 module, mai exact am trecut cu brio testele de la final și sper ca în cel mai scurt timp să finalizez acest curs și să-mi iau și acea certificare aparent banală, dar totuși folositoare.

atelierul digital google platforma

În cadrul evenimentului mi-a plăcut mult ideea de a te pune în locul utilizatorului și de a îți lua o personalitate și a acționa pe site în funcție de ea. Mereu când aleg să testez funcționalitatea unui site o fac din perspectiva Biancăi și nu din altă perspectivă, aș putea spune că mi-e greu să mă pun în papucii clientului pentru că am interacționat cu atât de multe tipuri de clienți, încât am ales să rămân în papucii mei pentru a îmi păstra obiectivitatea. Am început să mă întreb dacă am o putere de convingere atât de mare încât și clientul ajunge să se pună în papucii mei și să considere totul ok sau pur și simplu am avut noroc să colaborezi cu acei clienți care au o viziune asemănătoare cu a mea.

Am să scriu un articol cu ce am aflat nou urmând acest curs sau cu ce mi s-a părut interesant. Nu intenționez să îmi schimb aria în IT, mai mult e pentru mine și pentru site-urile mele, dar e plăcut să înveți ceva diferit și e plăcut să fii provocat să gândești ca un client și nu doar ca un programator.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.