atentat amelie nothomb bianca ionel review

Atentat de Amélie Nothomb | recenzie carte

Atentat de Amélie Nothomb reînvie povestea Frumoasa și Bestia, iar autoarea, în maniera sa unică, reușește să suprindă realitatea cotidiană, să o îmbrace cu ironia caracteristică. Prin Atentat, Amélie Nothomb reușește să ofere cititorilor încă o poveste, fără final fericit, încă o provocare de a prevede finalul și de a fi surprins de cursul poveștii chiar în momentul în care ai putea jura că știi că urmează.

Titlul cărţii: Atentat
Autor: Amélie Nothomb
Traducere din limba franceză: Maria Zârna
Locul publicării/ data publicării: Paris 1994 / Polirom 2008
Numărul de pagini: 151
Preț: 9.9 RON – 24.03 RON
ISBN: 978-973-46-1227-7

review atentat amelie nothomb bianca ionel review.biancaionel.com

Atentat este un atac emoțional și suprinde cel mai cunoscut război în relațiile de cuplu, cel emoțional. Genul partenerului capabil să distrugă orice frumusețe sufletească și exterioară este întruchipat de către Epiphane Otos, conștient de înfățișarea sa și aparent capabil să se îndrăgostească de o femei, total opusă lui, fizic și sufletește. Aleasa sa, Ethel, o actriță frumoasă și inteligentă.

Prima partea a cărții, îl prezintă pe Otos într-o stare de acceptare totală cu înfățisarea sa și chiar din primele pagini, dezvăluie dorința sa de a forma un cuplu cu cea mai frumoasă femeie din lume. Întâmplarea face, ca el să o descopere în momentul în care alege să participe la un casting pentru rolul unui bărbat hidos într-un film de artă.

Pe parcursul cărții ei ajung să se cunoască, iar spre final, Otos nu ezită să-i trimită scrisori. Ideea de a trimite scrisori mi s-a părut mai mult decât romantică, într-un fel sau altul, autoarea încercând să îi surprindă frumusețea și zbuciumul interior, încercând să ne facă să uităm de aspectul său fizic.

Cartea se încheie cu afirmația „Nu există iubire imposibilă” și nu am să vă dezvălui mai multe despre ea, în schimb am să vă invit să o citiți.

Pentru moment, Atentat de Amélie Nothomb este cartea ce încheie mini colecția mea de cărți scrise de Amélie. Cartea este foarte ușor de citit și la fel ca toate cărțile sale, reușește să te țină cu sufletul la gură până la final.

O recomand cu drag celor care vor să citească și altceva, celor care vor să fie suprinsi de realitatea cotidiană relatată într-un mod artisitic, celor care vor să se relaxeze și să uite de problemele personale.

Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns