ziua de luni incepe cu o atitudine curioasa blog bianca ionel

Ziua de luni vine cu o atitudine curioasă

Ziua de luni începe cu o atitudine curioasă luată de copii și din atitudinea copiilor de a afla totul fără să le fie frică. Consider că din dorința de a ne proteja de neprevăzut nu reușim să evoluăm. Nu ieșim din zona noastră de confort și nu facem și lucruri noi.

Cred că dacă am trăi într-o lume în care ni s-ar spune în permanență că nu avem voie să citim am citi. Dacă ni s-ar interzice să vizităm orașe noi ne-am plima tot mai mult. Dacă nu ne-ar fi permis să învățăm o limbă nouă, la fel, am cunoaște tot mai multe.  Am face acele lucruri din dorința de a fi pe dos, sau prin simplul fapt că al nostru creier nu procesează acel nu”.

De ce nu avem un aditudine curioasă?

Suntem mai atrași să descoperim ce se ascunde în spatele a tot ceea ce nu avem permisiunea de a accesa, decât în a descoperi lucruri noi care stau în fața noastră. De ce? De ce nu suntem curioși? De ce ne lăsăm pradă unor rutine și încetăm să ne pierdem curiozitatea cu care am fost înzestrați?

ziua de luni incepe cu o atitudine curioasa bianca ionel

Ar trebui să încetăm să ne mai complacem în ceea ce știm și în ceea ce avem. Din curiozitatea de a afla lucruri noi, sau de a face lucruri noi putem realiza ceva extraordinar. Avem numeroase exemple. Newton este doar unul mărunt, dar aș spune eu suficient cât să motiveze pe cei care au uitat să fie curioși.

A fi curios nu înseamnă a fi prost, oricât de dur ar suna. A avea o atitudine curioasă înseamnă a te dezvolta indiferent de felul în care ești privit în momentul în care întrebi „de ce?”. La unele întrebări poți găsi singur răspunsul. La altele îți vor răspunde cei aflați într-un anumit domeniu. La altele poți căuta online și poți afla singur un răspuns. Dacă acel răspuns nu te mulțumește poți să îi întrebi și pe cei din jur.

Din punctul meu de vedere, prin curiozitate se poate evolua și tot prin curiozitate putem ieși din sfera noastră de confort. Tu ai fost curios azi? Dacă ți-a plăcut articolul, Ziua de luni începe cu o atitudine curioasă, nu uita să îi dai un share!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

12 thoughts on “Ziua de luni vine cu o atitudine curioasă”

  1. Pingback: Ziua de luni #27 | Acorduri din Suflet | Bianca Ionel

  2. Foarte interesant articolul si sunt de parere ca trebuie sa fim mai „curiosi”…sa fim dornici de cunoastere…de dezvoltare pe toate planurile si da…dornici sa iesim din zona de confort care este atat de comoda 😛 Pupicei! :*

  3. Desi se spune „curiozitatea a omorat pisica”, consider ca ai atins un punct sensibil cu acest articol. Daca omul nu ar fi fost curios, nu ar fi descoperit focul, roata ori plantele vindecatoare.

  4. Foarte faina tema aleasa de tine. Intr-adevar tot ceea ce ne este interzis devine dintr-o data mult mai interesant! Eu personal sunt o fire curioasa si incerc in permanenta sa ma dezvolt cat mai mult! 😀

  5. Chiar astazi m-a pocnit si pe mine curiozitate si tu cred ca ai putea sa ma lamuresti. Oare sa-mi trec sau nu in CV activitatea mea de blogging. Oare da bine ca angajatorul sa vada exact cu ce ma ocup in timpul liber si sa-mi citeasca gandurile?

    1. Cred că ar trebui să o treci, pentru că arată că ești o persoană orgnizată, care respectă un angajament și poate și fi creativă. Nu oricine poate scrie pe blog constant și unii pot aprecia acest lucru.

  6. Ai dreptate, daca nu esti curios, nu stii ce lucruri interesante poti descoperii. Poate multi dintre noi suntem curiosi de un anumit lucru dar nu cautam niciodata sa aflam mai multe.

  7. Curiozitatea este un lucru bun, te ajuta sa te dezvolti, sa iti gasesti pasiuni si sa fii informat. Cateodata nu suntem curiosi din comoditate. 🙂

Lasă un răspuns