Bărbaţii din sufletul nostru

Fiecare femeie are în sufletul ei cel puţin un bărbat. Încă de mici, primul bărbat căruia îi facem loc în inima noastră este tatăl nostru. El este de cele mai multe ori singurul bărbat care nu ne va răni niciodată şi singurul în care putem avea încredere încă de la început.
Nu pentru toate femeile, tatăl este un exemplu sau un model de bărbat ideal şi nu aş vrea să le exclud pe acele femei care din diferite motive au fost crescute doar de mama, ce le-a fost şi tată, sau doar de bunici. Viaţa nu ne oferă tuturor şansa de a creşte într-un mediu ideal, dar ne învaţă de fiecare dată să fim puternice şi să ne cărăm crucea până la capăt.
Se spune că noi, femeile, suntem atrase de bărbaţi care seamănă cât mai mult cu tatăl nostru şi dacă am fost norocose să fim crescute de un tată iubitor şi protector, ne vom dori asta şi de la partenerul nostru.

Bărbatul-tată, pentru mine, va fi mereu un bărbat complex, un bărbat ce poate să îţi explice atât lumea văzută cât şi cea nevăzută în cel mai simplu şi util mod. Indiferent de vărsta mea, a reuşit şi va reuşi de fiecare dată să găsească calea de mijloc pentru a îmi arăta drumul bun şi drumul rău sau pentru a fi acolo cu un sfat în caz de impas. El a fost cel care m-a învăţat şi mi-a arătat universul terstru şi tot el mi-a deschis o pasiune pentru tot ce înseamnă cerestru. Mai mult decât atât, a ştiut mereu să finiseze orice ce vorbă prea dură şi să mă facă să înţeleg atunci când am greşit. El e cel care m-a învăţat să-mi stabilesc limite şi mereu să le schimb în funcţie de context şi tot el e cel care mi-a definit idealul masculin. Deşi martie e luna femeilor şi ele sunt cele care se bucură de cadouri speciale, luna martie e şi luna în care s-a nascut tatăl meu şi dacă ar fi să găsesc un obiect care să-l definească, cel de jos ar fi cu siguranţă obiectul perfect. În loc de cărţi, aş alege totuşi o poză cu el, deoarece, el va fi mereu pentru mine o bibliotecă vie şi singurul element palpabil între cele două lumi ce mi-au definit şi conturat personalitatea.

stand carti
Stand Cărţi
Sursa foto: http://www.myman.ro/cadouri-corporate-cadouri-business/1292-stand-carti.html

Sunt un om visător şi voi privi mereu spre cer în căutarea stelei mele, mulţumită tatăului meu şi toată această visare va avea mereu ca suport un realism, poate dus la extrem, ce mă va face să lupt pentru steaua mea, tot mulţumită tatălui meu.

Pe măsură ce creştem ajungem să întâlnim şi alţi bărbaţi care îi lăsam să intre în sufletul nostru şi să-şi găsească un loc, un loc al lor. Din păcate, acel loc cedat lor nu ne va garanta de fiecare dată fericirea, dar ca orice altă experienţă ne va schimba şi ne va transforma.

Bărbatul – stilou, este bărbatul ce va lăsa scris pe sufletul nostru şi în mintea noastră o experienţă ce nu o vom uita niciodată. De cele mai multe ori experienţa scrisă nu este una cu un final fericit, dar este una care ne schimbă pe noi ca femei. El este bărbatul care îşi va schimba comportamentul la fel ca un stilou când îi schimbi cerneala sau peniţa. Vei trăi alături de el momente rupte din vis, te va ţine de mână şi va cânta alături de tine pe stradă doar pentru a te vedea zâmbind şi va scrie acea zi cu cea mai albastră şi mai senină cerneală, dar va fi şi momentul în care va pleca fulgerător din viaţa ta, va vărsă călimara cu cerneală şi va apăsa cu peniţa până când vei simţi cum fiecare cuvânt îţi rămâne adânc scris în suflet.

set stilou
Set de scris „old writing” cu stilou si calimara
Sursa foto: http://www.myman.ro/arta-decoratiuni/1499-set-de-scris-old-writing-cu-stilou-si-calimara.html?search_query=stilou&results=12

E felul lui de a te face să înţelegi că o carte scrisă alături de el îţi va aduce mereu suferinţă, iar tu te vei încăpăţâna să crezi că orice carte are nevoie de un moment de război. Toate acele cuvinte scrise de el te vor durea şi de fiecare dată când vei crede că totul s-a terminat, bărbatul stilou se va întoarce în viaţa ta, pentru a scrie încă un capitol, cu altă cerneală, poate cu altă peniţă, dar aceeaşi mână. Într-un final, vei găsi în tine puterea de a scrie chiar tu „sfârşit” şi de a pune punct, iar bărbatul stilou va rămâne doar o amintire, o amintire ce te-a transformat într-o altă femeie, într-o femeie matură care ştie ce vrea şi va aştepta momentul în care va apărea şi bărbatul – ancoră în viaţa ei.

Bărbatul – ancoră,  este bărbatul care se va ancora în sufletul tău şi nu va mai pleca niciodată. Te va respecta pentru ceea ce eşti, ce faci şi te va susţine în orice drum al tău, pentru că va fi mereu lângă tine. El este cel în care vei regăsi calităţile tatălui tău, dar şi alte calităţi ce te vor face să îl doreşti a fi tătăl copiilor tăi. Deşi ancora pare a fi un element greoi, greutatea bărbatului ancoră este dată de capacitatea sa de a-şi asuma responsabilităţi, de a deveni pentru tine un adevărat suport moral şi nu îl ultimul rând, de a te iubi. Toate acestea sunt valori ce conturează o personalitate şi valori ce definesc un bărbat ce vrea o viaţă ancorată de a ta.

ancora
Ancora decorativa / press-papier
Sursă foto: http://www.myman.ro/cadouri-barbati/1249-ancora-decorativa-presspapier.html

El va fi cel care va avea grijă să asigure un echilibru şi te va salva de fiecare dată când te vei arunca în ape prea adânci sau prea tulburi. Nu va sta în calea evoluţiei tale personale, ci va fi mereu suportul de care ai nevoie. Fără să îţi dai seama el va fi mereu acolo, el e bărbatul care nu are nevoie de laude publice pentru a şti că îl iubeşti, el va şti că eşti fericită de fiecare dată când te va vedea zâmbind şi îţi va vedea ochii strălucind, acestea însemnând mai mult decât orice alte cadouri decorative. Prin simplul fapt că tu l-ai ales pe el, îl va face cel mai special bărbat din viaţa ta şi fiecare clipă alături de el va fi asemeni unei expediţii pe mare. Indiferent de furtunile din viaţa voastră sau de momentele cu soare, veţi fi mereu împreună şi asta va fi suficient.

Poate vor fi femei care vor simţi nevoia să mai descrie şi alţi bărbaţi din viaţa lor, bărbaţi ce îi au în suflet, eu am să mă opresc aici, pentru mine trei e numărul magic. Pozele care captează atât de bine tipurile de bărbaţi expuşi mai sus, nu sunt doar simple poze, ci imagini cu posibile cadouri pentru aceşti bărbaţi, de pe siteul MyMan.ro. Poate multe dintre voi veţi crede că bărbatul-stilou nu merită un cadou, dar dragele mele, dacă bărbatul stilou nu ar fi apărut în viaţa voastră, cum aţi fi apreciat bărbatul ancoră? Pentru mine toate se întâmplă cu un rost şi toate îşi au ordinea lor bine stabilită în viaţă.Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 thought on “Bărbaţii din sufletul nostru”

  1. Pingback: Finalistă la SpringSuper Blog 2015 - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns