Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a)

Așa cum v-am promis în Bilanț SuperBlog 2015 revin cu mai multe detalii despre cum a arătat această competiție din perspectiva unui blogger.

Pentru cei care se întreabă cât timp am invesitit în SuperBlog 2015 aveți mai jos, timpul pentru fiecare probă în parte. În acest timp este inclusă documentarea, scrierea articolului și promovarea acestuia.

Bilanț SuperBlog 2015 articole scrise

În comparație cu edițiile anterioare am fost mai relaxată, am respectat toate deadline-urile și am făcut o singură constestație, pentru articolul „Povestea unui STAR”. Din păcate răspunsul la contestație a fost același pentru toți, lucru care m-a dezămăgit. Și dacă tot am pomenit „dezamăgire”, să vă spun și depresiile după această ediție SuperBlog 2015.

Bilanț SuperBlog 2015 dezamăgiri

Prima dezamăgire a apărut exact după prima jurizare, unde articolul câștigător are o eroare, dacă pot să-i spun așa mare cât Istanbulul, chiar din prima frază. Articolul a primit 100 de puncte, în condițiile în care corectitudinea gramaticală era în barem și se puncta cu 15 puncte. Sau se depuncta după caz. În acest caz, habar nu am ce s-a întâmplat cu acel criteriu, s-o fi pierdut prin Istanbul. Nu m-am putut abține și am întrebat-o pe câștigătoare de ce nu corectează acea eroare, răspunsul îl puteți savura mai jos. 🙂despre superblog 2015 acorduri din sufletÎntre timp, cred că și-a făcut un pic de curaj și a corectat articolul, măcar așa de ochii bloggerilor.

A doua dezamăgire a fost după jurizarea probei numărul 7, cea pentru care am scris articolul „Povestea unui STAR”. A fost singura probă la care am făcut contestație. Din punctul meu de vedere meritam mai mult. Din perspectiva juriului toți cei care au făcut o contestație au primit același răspuns.

Și cei de la Farmec m-au dezamăgit un pic, la proba numărul 19. Încă o dată mi-au confirmat faptul că reclama e mai importantă decât conținutul articolului, dar nu am făcut și nici nu voi face o tragedie din asta. Nu ar fi prima oară când se întâmplă asta, cu siguranță nici ultima.

Dezamăgirile mele se încheie aici, acum va urma momentul în care îmi voi reproșa mie ce nu am făcut.

Bilanț SuperBlog 2015 – ce nu am făcut?

Nu mi-am păstrat ideea inițială de poveste pentru toate probele și aș da vina pe probe, pentru că s-au repetat într-o oarecare măsură. La proba 1 am scris o poveste a unei ceșcuțe. La proba 10, din nou am avut cănițe, ceșcuțe. Evident, mi-a fost greu să caut o nouă abordare, o nouă perspectivă.

Același lucru s-a întâmplat și la probele 8 și 20, unde am fost nevoită să vorbesc despre două parfumuri, diferite. La probele 4 și 22 epilarea m-a epilat la propriu de idei și inspirație. Poate aici e și provocarea în a fi un SuperBlogger, dar, uneori cred că din lipsă de sponsori, pică pe noi greul.

La proba 13 am scris exact ca un blogger plictisit și lipsit de orice ancoră în realitate. Evident, am fost trasă și de mână, gen, tu te pregătești să îți faci o nuntă acușica și bați câmpii în halul astă?! Sincer, nu am vrut să mă implic emoțional deloc. Nu am vrut să povestesc planurile mele de nuntă unui juriu. Le-am considerat prea personale, și prea a mele. Poate dacă aș fi făcut-o, aș fi primit și o notă mai mare, dar mi-aș fi reproșat mie după că am dat din casă..

La proba 3 am simțit o presiune imensă. Anul trecut am luat locul 2 la această probă, mi-a fost greu să ignor vizualizările care le-a avut vechiul meu articol. Recunosc, mi-a fost greu să găses o cale să îmi depășesc vechiul meu articol. Într-un final am reușit să scriu ceva, nu chiar cum mi-am dorit, dar mi-a adus un loc 3 acel articol și culmea același punctaj ca anul trecut, 92 de puncte 🙂

Bilanț SuperBlog 2015 – ce am învățat din această ediție?

 • Să fiu mai indiferentă la modul de jurizare;
 • Mi-a confirmat faptul că unii sponsori intră, citesc, notează și pleacă. Nu au timp/nu vor să te cunoască, să îți înțeleagă stilul, să mediteze la ceea ce ai scris, iar asta se reflectă în note și în răspunsul primit la contestații;
 • Există bloggeri frumoși și implicați, există bloggeri care trec prin aceleași stări ca mine și la final reușesc să fie în top, reușesc să treacă peste toate dezamăgirile și să rămână implicați pe ceea ce au de făcut: să scrie bine și frumos pentru cititori, pentru ei și apoi pentru juriu și competiție.

Vă invit să citiți articolele unor astfel de bloggeri și să vă bucurați de stilul și implicarea lor!

Bilanț SuperBlog 2015 – sugestii pentru edițiile următoare:

 • Să nu mai existe sponsori cu 2 probe, una e suficientă;
 • Să se prezinte de la început toate probele – cred că ar ajuta bloggerii să își facă o idee, și să-și lase imaginația liberă;
 • Să se poată face contestație la contestație;
 • Să se penalizeze juriul care nu jurizează la timp, nu respectă criteriile de jurizare și nu răspunde la contestații în funcție de ceea ce este întrebat în ea;
 • Să nu se mai pună accentul în jurizare pe reclamă, totuși nu scriem advertoriale, să se pună accentul pe stilul bloggerului și pe modul în care acesta a respectat cerințele și le-a adaptat stilului său.
Bilanț SuperBlog 2015 – concluzii

Nu știu încă dacă voi participa la edițiile următoare. Momentan nu cred că o voi face, pentru că e prea multă muncă și prea puțină apreciere. Mă voi gândi bine și voi vedea cum voi simți în acel moment. Dacă ar fi să particip iar, cred că aș face-o pentru că atmosfera de pe grup e interesantă. Bloggerii participanți sunt superbloggeri și chiar am început să mă împrietensc virtual cu o parte din ei.

Dincolo de juriu și dezamăgiri, sunt oameni minunați care muncesc și se implică. Sunt oamenii care sigur au vrut ca acest concurs să fie diferit, dar din păcate sunt jurii care îl strică. Sunt jurați care văd în noi doar niște scriitori de advertoriale, scriitori ieftini, scriitori care se bat pentru un premiu de multe ori neînsemnat.

Nu suntem asta și nu vom fi niciodată, dar când ei voi înțelege acest lucru, va fi prea târziu. Suntem superbloggeri! Scriem cu suflet, scriem pentru cititori, scriem pentru că ne place, scriem pentru că iubim provocările și nu pentru premii sau alte motive materiale.

Acesta a fost Bilanțul SuperBlog 2015 (partea a II-a), aștept impresiile și gândurile voastre și nu în cele din urmă vă mulțumesc pentru că ați rămas alături de mine în aceste două luni și sper că articolele mele v-au ajuns la suflet.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

8 thoughts on “Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a)”

  1. Nu toți gustă acele glumițe, mie mi-a plăcut mult, juriul nah, poate era într-o pasă proastă și nu a știu să guste din ele.

 1. Ei, uite ca m-ai surprins cu aticolul ales dintre cele scrise de mine, imi pare bine ca mai sunt si altii interesati de amenajari. Imi plac si sugestiile tale pentru editiile urmatoare, sunt chestii de bun-simt. Eu iti urez succes in continuare, e pacat sa nu te inscrii la editia de primavara ca este lejera.

  1. Mă bucur că te-am surprins 🙂
   Mi-ar plăcea să văd măcar o schimbare din cele propuse și cine știe poate voi participa din nou. Sincer în 3 ediții nu s-a schimbat nimic. Juriul pare din ce în ce mai plictisit, iar nemulțumirile tot mai mari.

Lasă un răspuns