Bistro Copou Iasi

Bistro Copou – clătite cu amintiri

Bistro Copou e un loc în Iași recent redescoperit și numai bun de savurat amintiri, de împletit relații și bineînțeles de trăit momente unice alături de oameni dragi. Poate sintagma de „momente unice” vă duce cu gândul la nunți, dar vă spun din start că nu vorbim despre așa ceva. Momentele unice pot fi trăite în fiecare zi, fără o ocazie anume, atâta timp cât ai alături de tine oamenii pe care îi iubești, oamenii care te inspiră și care au ales să fie lângă tine.

Cum am redescoperit Bistro Copou?

Abia terminasem de scris un articol despre gâze când o notificare mi-a amintit că e timpul să plec la o întâlnire cu oameni dragi. O zi sâmbătă, la orele unei dimineți târzii m-a adus în compania unor bloggeri din Iași. Am plecat pe fugă, un pic confuză în ceea ce privea locația – Strada Oastei 48. Îmi părerea atât de cunoscută strada, dar nu reușeam să am imaginea locului în sine. Când aproape am ajuns, am realizat că mă îndreptam către locul în care am petrecut o parte din studenția mea. La acel moment avea alt nume și era mai mult o creperie. Acum era momentul să-l redescopăr.

Am avut o masă afară, la umbră și era locul perfect pentru a îți începe ziua. Am ales un frappe și am răsfoit meniul plin de posibilități. Salate, burgeri, sărmăluțe, ciorbe, clătite aperitiv și clătite dulci, crispy și alte preparate tradițioanle. Melancolia timpului petrecut cândva pe un alt scaun, dar în același loc m-a făcut să îmi doresc să testez clătitele.
Nu am fost singura care a ales asta și cumva luați de val, dar și curioși am ales clătita casei ca fel principal, iar pentru desert tot clătite. Mi-a tremurat degetul când am dat check-in cu poza. Știam că antrenorii de la sală vor vedea cu ce mă răsfăț și nu vor fi prea indulgenți cu mine când voi ajunge la antranamente.

Bistro Copou - Clătita casei
Bistro Copou – Clătita casei

Să vă arăt și desertul de la Bistro Copou?

Clatite cu banane si inghetata - Bistro Copou
Clatite cu banane si inghetata – Bistro Copou

Acum cred că înțelegeți de ce mi-a tremurat degetul când le-am pus pe Instagram și Facebook. Pe lângă faptul că sunt foarte arătoase, clătitele sunt și gustoase. Sunt făcute exact cum le-ar face mama acasă. Fără să se sfiască să pună toate ingredietele ce te vor face să lași farfuria goală. Din păcate nu pot să vă spun în prea multe cuvinte cât de bune sunt. În schimb vă pot recomanda să le încercați pe toate. De preferat, în zile diferite. 🙂

Bistro Copou – un loc în care să revii cu drag 

Vă spuneam mai sus că mi-am început dimineața cu un frappe. Pentru mine frappe-ul este o băutură pe care o aleg destul de des, mai ales vara. Vă scriu câteva rânduri și despre el. De ce? Pentru că rar găsesc un loc în care să fie frappe și nu gheață cu un 3 în 1 dizolvat pe jumătate. Am pățit de multe ori să primesc paharul plin cu gheață și presupusul frappe să fie orice, numai nu ce trebuie.

De data aceasta m-am bucurat de el pe deplin. Totul era într-un echilibru perfect. De la gustul de cafea proaspătă, pe care îl recunosc instant, până la cantitatea de gheață pusă cu măsură și chiar deliciul de frică de deaspura. Când îți pasă de clienți, oferi calitate și asta apreciez foarte mult.

Bistro Copou - Frappe
Bistro Copou – Frappe

Nu știu când au trecut trei ore petrecute la Bistro Copou, dar știu că au fost trei ore minunate în care m-am simțit fix ca la mama acasă. Nu știu dacă mâncarea a fost motivul sau pur și simplu starea de relaxarea pe care ți-o poate oferi un astfel de loc. Pe când mă pregăteam să plec, aproape „rostogolindu-mă” spre casă, alți clienți își ocupau locurile pentru a sărbători o aniversare. În acel moment am înțeles că nu doar eu eram cea entuziasmată de loc, de mâncare și de starea pe care o ai acolo, ci și alții.

http://www.blogulcruellei.ro/
Bloggeri Iasi la Bistro Copou

Să vă spun că la Bistro Copou s-a ținut și întâlnirea lunii mai JCI Iași? Ei bine, da! Și asta vă poate confirma faptul că este un loc în care oamenii se adună cu drag să se relaxeze, să vobească despre lucruri ce pot avea un impact pozitiv local și nu în ultimul rând să se bucure de bunătățile culinare.

JCI Iasi la Bistro Copou
JCI Iasi la Bistro Copou

La final vreau să-i mulțumesc Gabrielei pentru că ne-a adus împreună și ne-a transformat o simplă dimineața de sâmbătă într-un moment de păstrat în cutia cu amintiri.

Vă invit și pe voi să vă bucurați de un moment unic la Bistro Copou.


Aceeași sâmbătă o puteți citi și prin ochii altor bloggeri din Iași: Anda, Andreea, Constantin și Lucian


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

12 thoughts on “Bistro Copou – clătite cu amintiri”

  1. Hmm cred ca am mai auzit de acest local, numai lucruri bune, desigur! Clatitele arata mai mult decat delicios, iar fotografiile realizate de tine sunt apetisante si ele 🙂 A trecut ceva timp de cand am fost la Iasi, insa voi merge curand si voi lua acest bistro ca pe o recomandare.

Lasă un răspuns