blog planner 2019 bianca ionel blogger iasi romania

Blog Planner 2019

Tocmai m-am întors dintr-o vacanță superbă de la Viena și am venit cu bateriile încărcate și cu foarte multe idei pentru 2019, iar articolul de astăzi este o surpriză pentru cei care mă citesc și sunt bloggeri și anume un blog planner 2019.

Dacă ați fost alături de mine la începutul lui 2018 cu siguranță știți că am avut numeroase tentative de organizare pe blog dar și în viața de zi cu zi, fie cu bullet journal fie cu tot felul de alte plannere în Google Docs. Mi-am dat seama că acestea nu prea au funcționat pentru că în fiecare luna aveam nevoie să fac altele noi și să le adaptez. Din acest motiv blog planner 2019 are 11 pagini ce pot fi printate și folosite în orice lună. ^_^

Despre Blog Planner 2019

Cum am menționat anterior are 11 pagini, prima pagină fiind un fel de copertă, iar paginile următoare fiind destinate strict blogului și activității noastre de bloggeri.

În pagina 2 se pot completa câmpurile precum nișa blogului, profilul cititorului, elementele care diferențiază blogul de celelalte existente. Am ales să fie această pagină pentru că de multe ori uităm care e scopul blogului sau acesta se schimbă și consider că e important să știm aceste lucruri și să le scriem.

Pagina 3 este dedicată categoriilor de pe blog și e făcută pentru a face o listă cu toate categoriile existente – în felul acesta când nu avem idei despre ce să scriem putem să aruncăm o privire peste toate aceste categorii și cine știe, poate ne vine inspirația.

Pagina 4 vine cu un citat motivațional ce mi-a plăcut foarte mult și căruia am ales să-i dedic o pagină întreagă. După acest citat urmează paginile în care ne stabilim obiectivele (SMARTER) pentru 2019.

Blog Planner 2018 și obiective SMARTER

Am ales să fie 6 obiective principale și apoi o serie de obiective lunare. Cu siguranță în obiectivele fiecărui blogger sunt și elementele legate de statistici, de aceea pagina 7 este dedicată statisticilor.

Dacă vă întrebați de ce SMARTER pentru obiective, ei bine, pentru că din punctul meu de vedere sunt cele mai realiste și pe lângă îndeplinirea lor e nevoie să ținem minte că acestea trebuie să ne și mulțumească sufletește, iar etica este o valoare pe care o îmbrățișez și pot spune că mă definește.

După obiective și statistici, am ales să fac și o pagină în care să contorizăm statisticile lunare, iar mai apoi o pagină dedicată pentru fiecare lună. În această pagină am reluat ideea de obiective atât scrise cât și pe partea de statistici.

Consider că e important să ne stabilim o strategie la fiecare început de lună și cele 6 obiective propuse la început să le desfacem în obiective mai micuțe pe care să le bifăm în fiecare lună.

Plan săptămânal și editorial – blog planner 2019

Am plecat de la premisa că mai mult de un articol pe zi nu se publică, iar planul săptămânal are un format standard. Îmi place să spun că arată ca o etichetă în care putem trece următoarele elemente:

 • titlul articolului,
 • categoria,
 • tag-urile,
 • cuvintele cheie,
 • seria din care face parte, dacă este cazul,
 • bife utile precum statusul articolului, dar și parte de share în social media,

Partea de plan editorial este foarte simplă, sunt câteva câmpuri dedicate pentru fiecare săptămână în care se pot trece ideile de articole.

Blog planner 2019 este gratuit – mă știți că nu îmi place să vând chestii și nici să forțez oamenii să se aboneze pentru a le primi gratuit. Posibil să nu fie o tactică tocmai bună, dar așa cum te poți abona pentru un pdf gratuit, poți să dai și unsubscribe după ce îl primești.

Sper să vă fie util acest pdf și să vă aducă rezultatele dorite în 2019. Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

1 thought on “Blog Planner 2019”

 1. Pe mine ma ajutau paginile de la tine pentru planificare. Ba chiar isi scrisesem intr-un timp ca le-am dus lipsa.
  Apreciez ca faci asta! E ceva de munca!
  Te pup!

Lasă un răspuns