10 citate pentru ziua de luni de la Brene Brown

V-am povestit recent despre cartea „Darurile imperfecțiunii” scrisă de Brene Brown și astăzi m-am gândit să vă ofer câteva citate din această carte, pentru a începe ziua de luni cu o poftă de viață trăită din toată inima.

10 citate pentru ziua de luni de la Brene Brown

1. Curajul obișnuit se referă la riscul de a-ți asuma propria vulnerabilitate.

2. Eu cred că ne-ar fi infinit mai bine dacă am fi mai amabili, dar mai fermi, daca am da dovadă de mai puțină mânie și de mai multă responsabilitate asumată. Viața noastră de acasă și de la serviciu ar fi infinit mai frumoasă dacă am arunca mai puțin vina pe alții, dar am avea un respect mai mare pentru hotarele fiecăruia.

3. Eu nu-mi doresc pe cineva care să îmi spună în fiecare zi că mă iubește, ci pe cineva care să practice această iubire în fiecare zi.

4. Practicarea iubirii de sine înseamnă să învățăm să avem încredere în noi înșine, să ne tratăm cu respect și să fim buni și afectuoși cu noi înșine.

5. Noi nu discutăm despre lucrurile care ne fac să mâncăm până când ne îmbolnăvim, să muncim până când cădem lați de epuizare, să cădem în amorțeală astfel încât să uităm de anxietatea prin care trecem, sau să ne îndoim de noi înșine, și care ne împiedică să facem ceea ce știm că este bine pentru noi. Nu vorbim niciodată de dorința noastră disperată de a fi acceptați de ceilalți, scop în care suntem dispuși să facem orice, numai ce trebuie nu.

6. Rușinea este sentimentul incredibil de dureros sau experiența convingerii că avem un defect care ne face nedemni să fim iubiți și să ne integrăm profund într-o comunitate.

7. Autenticitatea este o colecție de alegeri personale pe care trebuie să le facem în fiecare zi. Noi trebuie să optăm pentru a fi autentici și reali, pentru a fi onești, pentru a ne lăsa sinele să devină vizibil.

8. Alegerea autenticității presupune asumarea riscului de a nu fi simpatizat de nimeni.

9. Perfecționismul blochează succesul. De fapt, el conduce cel mai adesea la depresie, anxietate, dependență și paralizie a vieții (incapacitatea de a evolua). Efortul sănătos de a realiza este focalizat pe sine: cum mă pot îmbunătății? Prefecționismul este focalizat asupra celorlalți: ce vor crede ei?

10. Perfecționismul nu apare în vid. El îi afectează pe toți cei din jurul nostru. Noi îl transmitem copiilor nostri, ne infestăm locul de muncă cu el prin așteptările noastre imposibile și îi sufocăm pe prietenii și membrii familiei noastre.

15 Comments

 1. Rokolla

  martie 30, 2018 at 3:10 am

  Am gasit cateva citate in care m-am regasit oarecum. Foarte bune alegerile facute pentru ziua de luni

 2. Catalina Coman

  martie 30, 2018 at 1:18 am

  Frumoase citate! Numarul 7 imi place mult.

 3. violeta balaban

  martie 29, 2018 at 11:09 pm

  Ce citate frumoase. Multumim pentru articol

 4. Miss Bear

  martie 28, 2018 at 10:29 pm

  Foarte interesante citatele, e o idee buna acest tip de articol. Pe mine chiar m-a facut sa imi doresc sa citesc cartea.

 5. Diana Ion

  martie 28, 2018 at 9:42 am

  Nr 8, adica Alegerea autenticității presupune asumarea riscului de a nu fi simpatizat de nimeni mi se pare extrem de faina. Este ceea ce incerc sa le invat si eu pe fete!!!

 6. Barascu Violeta Ramona

  martie 28, 2018 at 8:55 am

  Am început dimineața cu aceste citate și vreau sa îți mulțumesc pentru aceasta sursa de inspirație motivațională.

 7. paula sosoi

  martie 28, 2018 at 8:35 am

  Si eu imi doresc cineva sa pratice iubirea. Sotul meu mi-a zis de foare putine ori ca ma iubeste dar mi-a promis ca ma anunta daca se schimba ceva 🙂

 8. Ioana S. Pavel

  martie 27, 2018 at 8:56 pm

  E foarte frumoasa aceasta selectie de citate, chiar mi-am selectat si eu cateva dintre ele.

 9. Oana D.

  martie 27, 2018 at 8:44 pm

  Chiar aveam nevoie de un boost pe ziua de azi!

 10. coco

  martie 27, 2018 at 7:35 pm

  imi place nr. 2 tare mult, ar trebui sa fiu si eu mai ferma… si mai amabila, de ce nu?

 11. Mihaela Curea

  martie 27, 2018 at 2:28 pm

  Aș putea să adun și eu într-un articol citatele mele preferate. Bună idee.

 12. Cristina Barbieru

  martie 27, 2018 at 12:42 pm

  Foarte motivationale citatele. ” 9. Perfecționismul blochează succesul. De fapt, el conduce cel mai adesea la depresie, anxietate, dependență și paralizie a vieții (incapacitatea de a evolua). Efortul sănătos de a realiza este focalizat pe sine: cum mă pot îmbunătății? Prefecționismul este focalizat asupra celorlalți: ce vor crede ei? ” acesta e preferatul meu.

 13. Lamiita Petre

  martie 27, 2018 at 6:26 am

  Acesta e preferatul meu din ce ne-ai prezentat
  8. Alegerea autenticității presupune asumarea riscului de a nu fi simpatizat de nimeni.

 14. Oana

  martie 26, 2018 at 4:21 pm

  Multumim pentru citate, unul l-am transmis deja unei prietene, sper sa-i placa.

 15. Emilia

  martie 26, 2018 at 2:59 pm

  Multumim pentru doza zilnica de motivatie si incredere. Si mie imi place sa pastrez anumite citate sau chiar sa le pun pe ecranul telefonului.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: