10 lucruri despre mine într-o leapșă

Astăzi o să aflați 10 lucruri despre mine, despre stilul meu de viață și alegerile mele, într-o leapșă, prima mea leapșă, preluată de la Aniela Deby. Am fost mai mult decât încântată să accept provocarea, pentru că îmi doream o leapșă și cum sunt genul de copil care nu plânge când vrea ceva, ci așteaptă, am așteptat cuminte până am primit ce îmi doream și nu îmi puteam lua singură. Să începem!

1. Ce nu vă lipsește din frigider niciodată?

Ciocolata, roșiile, țelina, morcovul, lămâile, brânza feta și pui. Din martie m-am transformat într-o mare devoratoare de morcov și în combinație cu țelina e magie și dacă mai adaug și câteva bucățele de brânză feta sau pui, prânzul și cina mea sunt asigurate. Ciocolata neagră 85% cacao e prezentă mereu în frigider și o mănânc doar eu și numai eu, pentru că soțului meu nu-i place. El are ciocolata lui Milka cu alune și caramel.

2. Ce considerați sănătos din ce ați menționat la punctul 1?

Din punctul meu de vedere, tot ce am menționat mai sus este sănătos, chiar și ciocolata Milka dacă este consumată cu măsură, cea neagră este chiar indicată în alimentație. Recunosc faptul că țin foarte mult la alimentație și cred că ceea ce mâncăm se reflectă în felul în care arătăm și ne simțim.

3. Care vă sunt cosmeticele/ parfumurile preferate?

Eu sunt foarte fidelă produselor pe care le folosesc, deci îmi va fi ușor să le enumăr: gel de duș cu aroma de cafea de la Yves Rocher, apa micelară purificatoare de la Yves Rocher, apa de parfum Giordani White Gold de la Oriflame (am chiar o persoană cu care mă știu de vreo 4 ani, care mi-a spus că dacă simte acest parfum în aer, în secunda următoare de uită după mine), rimel Oriflame Hyper Stretch Mascara, tuş-stilou pentru pleoape The ONE Oriflame și tot de la Oriflame ar mai fi cutiuța cu minuni varianta cu cireșe. Cu siguranță mai sunt și altele, dar acestea sunt nelipsite din gentuța magică 🙂

4. Cine face în casa voastră cea mai multă curățenie și cine nu o păstrează?

Pff…aici e complicat. La mine e tot timpul curățenie, dar nu tot timpul și ordine. Cea mai mare dezordine e la mine în dulap când vremea e instabilă pentru că pregătirile mele de seara nu prea merg dimineața și în fugă încep să răscolesc tot dulapul și dacă vin prea obosită acasă, dulapul rămâne tot răscolit. La capitolul curățenie am o oarecare obsesie pentru că am stat în cămin 5 ani de studenție și am fost îngrozită de tot ce era și am devenit un pic exagerată și fixată, dar suficient cât să controlez asta.

5. Ce urâți să faceți într-o zi de sâmbătă?

A urî – ciudat verb, ciudată stare. Nu cred că urăsc ceva sau pe cineva, întrebarea pare un pic dură chiar. Sâmbetele mele nu prea seamănă între ele. Mereu e ceva diferit, deci rutina nu are timp să se instaleze și nici vreo antipatie pe ceva anume. Eu aleg să fac mereu totul cu drag, drept urmare nu permit sentimentelor negative să se instaleze în viața mea.

6. Ce vă face fericiți în viața de zi cu zi?

Bună întrebare! Cred că prin alegerile și deciziile mele reușesc să găsesc suficiente motive pentru a fi fericită zilnic. Cu siguranță viața nu este doar fericire, pentru că nu am putea să apreciem acest lucru la adevărata sa valoare, dar nici din tristețe nu e cazul să facem o dramă. Aș putea spune că sunt printre acei oameni care se bucură de lucrurile mărunte ale vieții și de gesturile care contează. Azi al meu a fost singur la cumpărături și pe lângă lista trimisă de mine, mi-a luat și un baton cu marțipan și m-am bucurat ca un copil. Tot ca un copil mă bucur și când site-urile funcționează, când îmi iese un preparat minune prin bucătărie sau când vorbesc la telefon cu cineva drag fie din familie, fie mai apropiat. Nu am schița unei zile fericite pentru că încerc să transform fiecare zi din viața mea în una fericită 🙂

7. Ce fel de oameni preferați să aveți lângă voi?

De toate felurile. Am încetat de mult să pun ștampile și să-mi aleg oamenii din jurul meu pentru că știu că fiecare e cu un rost în viața mea. Unul poate e pentru a mă învăța ceva, altul pentru a mă răni, altul pentru a învăța ceva de la mine și tot așa. Oamenii care vor să fie lângă mine sunt, care nu, e tot decizia lor. Eu nu renunț la oameni, indiferent de cum sunt ei și m-aș considera ipocrită dacă aș începe să-i aleg. Pentru ce? Sunt oameni ca și mine, greșesc, iubesc, o iau razna uneori dar au un suflet sau o bucățica de suflet și asta e tot ce contează pentru mine.

8. Care este primul lucru pe care îl faceți când vă treziți dimineața?

Mai lenevesc cinci minute în pat, după care mă uit pe geam și încerc să vizualizez cum va fi ziua, apoi îmi beau cafeaua și în funcție de zi, fie mă pregătesc pentru serviciu, fie îmi planific anumite activități.

9. Cât de mult timp v-ați dori să aveți disponibil pentru voi?

Dacă ziua ar avea 48 de ore, cred că 24 de ore mi-ar fi suficiente 🙂 E dificil să ai timp pentru tine în fiecare zi, e dificil să profiți de acel timp 100%. Cred că cea mai mare provocare a noastră este timpul care reușim să îl alocăm pentru noi și doar pentru noi. Am avut o perioadă când o dată pe lună pleam un weekend undeva, acum din păcate escapadele de acest gen s-au mai rărit. Totuși, în fiecare zi am grijă să am o oră pentru mine, pentru meditație, pentru a îmi așeza gândurile sau pentru a visa cu ochii deschiși.

10. Care sunt principiile voastre pentru o viață mai faină?

  • Să faci ceea ce îți place, mai ales profesional, pentru a nu lăsa frustrările de la serviciu să îți afecteze viața.
  • Să ai așteptări cât mai mici de la cei din jur, pentru a evita să fii dezamăgit.
  • Să nu-i judeci pe cei din jur, pentru că fiecare reacționează și acționează în funcție de propriile neajunsuri.
  • Să te bucuri de ceea ce ai și de fiecare lucru, oricât de mărunt.
  • Să înveți ceva în fiecare zi.

Cui trimit această leapșă?

A fost provocator să răspund la această leapșă și aș vrea să provoc în continuare pe Mariana Doroșenco, Ramona Cervenciuc (inspirată sau nu de proiectul meu personal Ziua de luni), Alexandra Bohan. Oricine dorește să preia această leapșă e liber să o facă, atâta timp cât specifică de unde a preluat-o.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
viva fm iasi
Viva FM Iași

Luni, 16 mai 2016, s-a lansat Viva FM Iași, un nou post de radio local ce poate fi ascultat pe...

Închide