5 greşeli SEO în Magento

Cum optimizarea SEO e pe buzele tuturor şi de multe ori e mai importantă decât designul site-ului, mai jos am decis să vă expun cele mai uzuale 5 greşeli, pe care le-am întâlnit pe parcusul experienţei mele, în momentul în care am preluat site-uri dezvoltate de alţi programatori. Aceste greşeli trag în jos rank-ul siteului şi implicit scad numărul de vânzări.

1. Sitemap cu produse de probă şi categorii de probă

În general, nimeni nu mai updatează sitemapul şi site-ul este indexat în Webmaster Tools în versiunea iniţială, cu produsele default din tema Magento sau cu produse de probă.

2. Indexarea paginilor unui site nefinalizat

Majoritatea utilizatorilor instalează şi configurează site-ul live, iar acest lucru durează uneori luni bune, iar Google indexează acel conţinut, ceea ce este greşit. Mai sunt care aleg varianta “Under Construction”, pe care nu o recomand, decât dacă aveţi conţinut bun, legat de site-ul în construcţie în paginile CMS. Cea mai corectă variantă, în cazul în care alegeţi să lucraţi live, este să restricţionaţi accesul la site, printr-o parolă aplicată pe site, sau să setaţi în robots.txt

User-agent: *
Disallow: /

3. Folosirea descrierii default din Magento

System > Configuration > General > Design > HTML Head > Default description – Fie lăsaţi această secţiune necompletată, pentru a nu avea încă o descriere duplicată, ce va fi găsită şi în alte site-uri Magento, fie creaţi o descriere relevantă pentru site.

4. Meta keywords neschimbaţi

Ca şi în cazul descrierii default, ar fi bine să vă asiguraţi că site-ul dumneavoastră nu are meta keywords ce conţint cuvinte precum “magento”, “magento commerce”. Alegeţi să schimbaţi aceaste cuvinte şi să fie în concordanţă cu ceea ce oferă site-ul.

5. Pagina de Acasă cu titlul “Home”

E cea mai comună greşeală a site-urilor dezvoltate în Magento şi cred că aş fi fost bogată dacă aş fi pus câte un leu în puşculiţa mea de fiecare dată când am văzut asta. Sfatul meu este să schimbaţi titlul paginei din pagina CMS, în orice subliniază activitatea site-ului. Un exemplu, dacă aş avea un magazin online de conserve, titlul meu ar fi următorul: “Magazin de conserve online – Conserve.ro

Acum faceţi o vizită a site-ului dumneavoastră, sau a site-urilor dezvoltate de dumneavoastră şi corectaţi aceste greşeli, dacă există, dacă nu, vă felicit pentru corectitudinea configurărilor făcute.

2 Comments

 1. De ce Magento?

  martie 16, 2017 at 4:56 pm

  […] SEO friendly –  pe partea de SEO sunt mai mult decât mulțumită și consider că te ajută să crești un site foarte rapid și ușor, deoarece ai posibilitatea de a adauga descrieri, meta descrieri, meta keywords atât la produse cât și la pagini și de asemenea poți rescrie link-uri după bunul tău plac, încât să te ajute să crești cât mai mult site-ul. Atenție, totuși cum alegeți să faceți SEO și atenție la cele mai comune 5 greșeli SEO! […]

 2. Adrian Simion

  octombrie 17, 2015 at 11:51 am

  Multumim pentru mentionare la punctul 5 🙂

  Bun articolul pentru cei avizati.

  Adrian Simion

  1. Bianca Ionel

   octombrie 19, 2015 at 6:28 am

   Bună Adrian,
   Nu mă gândeam că există un site numit conserve.ro, menționarea voastră nu a fost intenționată. A fost interesant să aflu de existența voastră, interesantă alegere.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Digital marketing
OpenCart – scurtă introducere

După Joomla, OpenCart a fost următorul CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEM) cu care am lucrat o perioadă destul de mare.  În...

Închide