7 motive pentru care nu merg la VR sau XF

Cel puțin o dată pe săptămână primesc întrebări de genu: „De ce nu mergi și tu la Vocea României?”, „Când te văd la X Factor?” drept urmare am decis să dedic un articol acestor întrebări. Motivele pentru care nu particip la astfel de competiții au crescut de la un an la altu și după fiecare ediție de VR sau XF exclam fericită „Bine că nu m-am dus!”. Și acum motivele:

1. Nu vreau să devin un „Produs„;

2. Nu vreau să cânt ce vor antrenorii și cum vor antrenorii. Vreau să cânt piese care mă definesc, piese în care mă regăsesc și vreau să cânt cum simt eu, nu cum ar trebui să simt ca să fac show;

3. Nu vreau să mă îmbrac într-o ținută impusă de ei;

4. Nu vreau să semnez un contract în care să-mi vând viața și sufletul lor;

5. Nu vreau să îmi controleze alții viața de pe rețelele de socializare și să posteze o „Mărie” în numele meu și eu să nu am acces la acel cont;

6. Nu vreau să cânt prost pentru a fi aleasă – cred că se observă destul de clar cum vocile bune sunt scoase din concurs, cel puțin la VR;

7. Nici VR și nici XF nu îmi vor aduce un plus valoare, eventual îmi vor lua din ceea ce am muncit și strâns.

Consider că aceste emisiuni nu te pot lansa așa cum îți dorești, pentru că nimeni nu te va întreba ce vrei să cânți sau cum vrei să cânți. Antrenorii îți vor număra octavele care le poți cânta și îți vor da o piesă care după mintea lor te pune în valoare, dar din perspectiva ta, posibil să fie cea mai proastă alegere. Dacă întrăznești să comentezi, ai să te trezești că apari la TV ca fiind o mofturoasă și o nemulțumită, eventual o divă care se crede mai sus decât orice alt cântăcios din țara asta și în secunda doi publicul va avea o antipatie vis-a-vis de tine și oricât de bun ai fi, nu te va vota, asta dacă acele voturi chiar sunt reale. Această mișcare apare de la o ediție la alta și este un joc, este o regie proastă pe care telespectatorii o înghit foarte ușor.

Apoi apar acei concurenți care au o problemă medicală. Ei nu vor să vorbească de acea problemă, nu vor să o facă publică și nu vor să se folosească de ea. Din păcate, realizatorii nu sunt de aceeași părere, pentru că ei vor să vândă acea poveste și vor să facă publicul să creadă că te folosești de starea ta de sănătate pentru a impresiona. Bineînțeles pe tine te vor prosti că vor să arate lumii ce om puternic și minunat ești, de fapt, pe TV se vede total diferit.

Dragi telespectatori, nu se duce nimeni la VR sau la XF ca să vă câștige mila, toți cei care se duc acolo visează să devină artiști cunoscuți și iubiți, din păcate, la noi se caută cazuri, se caută ce e mai slab și prost într-un om și asta se promovează, iar dacă nu există, se inventează ceva.

De ce nu ne spune nimeni la ce oră se filmează acele audiții pe nevăzute? De ce nu ne spune nimeni de ce unii concurenți au kilogramul de efecte pe voce și alții n-au nimic? De ce nu ne spune nimeni de câte ore și câte zile au concurenții la dispoziție să pregătească o piesă pentru live-uri? De ce nu ne arată nimeni adevărul din spate? Eu sunt sătulă de montaje, de cadre combinate, de atâtea vise făcute praf, de discursuri învățate și emoții false și exagerate.

De asta nu mă duc la VR sau XF, pentru că e teatru, e regie, e un scenariu prost scris și eu nu vreau să fiu marioneta lor, nu vreau să arăt publicului ce vor ei, nu vreau să îmi fie îngrădită libertatea de exprimare, nu vreau să fiu un PRODUS!

Nu mi-am dorit și nu-mi doresc faimă, prefer să am 10 oameni care mă ascultă și în fața cărora să cânt cum vreau și ce vreau, decât o Românie întreagă care să fie păcălită de ceea ce vor cei de la VR sau XF să vândă. Așa cum am spus-o și în alte articole nu alerg după reflectoare sau un public prea zgomotos, pentru că visul meu e diferit.
Pentru mine spectacolul perfect e acela în care publicul meu rămâne mut, publicul meu simte fiecare notă şi i se face pielea de găină. Mereu am considerat că muzica trebuie simţită şi nu doar ascultată, iar dacă publicul meu nu mă simte, eu nu exist, acolo, pe scenă.

Am în Iași tot ce îmi doresc, am oameni care mă critică și mă susțin, oameni care mă ajută să cresc și îmi dau libertatea de a fi așa cum îmi doresc și de a cânta ce vreau și cum vreau. Nu vreau să fiu o voce, vreau să fiu un om care transmite prin ceea ce cântă, vreau să fiu un om care trăiește prin muzică și nu din muzică, vreau să fiu eu cu valorile mele morale, cu visul meu și cu emoțiile mele, cu notele mele false și e momentele în care nu interpretez perfect o piesă, dar o trăiesc și asta contează mai mult pentru mine decât orice altceva. Nu vreau să aud că am cântat perfect, vreau să aud că am transmis ceva, măcar pentru o secundă.

 

Am observat că sunt persoane care își pun întrebări, sunt persoane care s-au prins despre ce este vorba într-un fel sau altu, sunt persoane care încearcă să deschidă ochii și altora și sper să reușească. Vă invit și pe voi să citiți ce au de spus aceste persoane, să gândiți și să încetați să vă lăsați manipulați de tot ceea ce vedeți la TV.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
viata bianca ionel
Viața nu înseamnă să gonești spre destinație, viața înseamnă să ajungi la destinație pregătit…

Viața nu înseamnă să gonești spre destinație, viața înseamnă să ajungi la destinație pregătit și totuși accelerezi, ești în acel...

Închide