A treia cale | recenzie carte

Stephen R. Covey m-a fascinat prin modul său de a scrie încă de la prima carte citită, „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, iar astăzi am decis să vă împărtășesc câte ceva din „A treia cale”, o carte lansată acum 40 de ani, dar cu un mesaj puternic și adaptat contextului actual.

Ce oferă „A treia cale și de ce o recomand?

Cartea este structurată pe 10 capitole. Primele două fiind cele care explică ce înseamnă a treia cale, pe ce principii se bazează, paradigma și procesul sinergiei. Următoarele capitole analizează felul în care putem reacționa diferit la serviciu, acasă, la școală, în societate, în lume, în viață și nu în ultimul rând în raport cu legea. Ultimul capitol este dedicat unei perspective inversate.

Nu am să vă spun prea multe despre ce reprezintă a treia cale, ci am să vă las să descoperiți voi în carte. Mi-a plăcut foarte mult cum este scrisă cartea, cum trece prin fiecare relație pe care o avem în funcție de mediul în care activăm și cum oferă soluții.
Felul în care obținem rezultate e bazat pe ceea ce facem, iar ceea ce facem depinde de felul în care vedem lumea din jur. Cu siguranță vă întrebați dacă putem vedea totul într-o manieră diferită. Vă invit să aflați asta citind cartea.

O să descoperiți o carte ce vă oferă un mod diferit de a interpreta ce se întâmplă în jur și o nouă perspectivă în relaționarea cu cei din jur. Pe mine care m-a făcut să înțeleg că de foarte multe ori aveam o atitudine egoistă ce ducea la conflicte. Evident, nu va fi suficient să abordați doar voi a treia cale, ci e nevoie să vină din ambele direcții acest lucru. Din acest motiv, dacă citiți cartea, vă invit să o oferiți spre lectură și celor cu care interacționați zilnic.

Un alt punct atins în carte este cel a individualizării și a încadrării în stereotipuri. Paradigma de individualizare este preluată din înțelepciunea poporului Bantu din Africa. Aceasta presupune acceptarea individualității unice a persoanei cu care interacționăm și respectarea acestui lucru.

 • Titlul cărţii: A treia cale
 • Autor: Stephen R. Covey
 • Traducere din limba engleză Georgiana David
 • Numărul de pagini: 488
 • Preț: 44.90 RON
 • ISBN: 978-973-684-757-8
 • Editura ALL EDUCATIONAL
Cui se adresează „A treia cale”?

Cartea oferă rezolvări ale unor probleme în care ne putem regăsi cu ușurință. Îți oferă o viziune la nivel macro, dar și micro spre modul în care ne putem rezolva problemele.  Cartea „A treia cale” poate fi citită de oricine își dorește să fie într-un echilibru și cu cei din jur, dar și de cei care vor să-și îmbunătățească relațiile cu cei din jur.
Este o invitație la bunătate, la conștientizare a faptului că noi suntem cei care influențăm ceea ce se întâmplă în lume și noi putem controla asta prin modul în care reacționăm în relațiile cu cei din jur.

Tu ai vrea să descoperi a treia cale?

9 Comments

 1. Ira

  mai 11, 2017 at 11:03 am

  Imi place ideea de individualizare si renuntare la stereotipuri. Mi-am dat seama de atat de multe ori ca stereotipurile sunt nefondate, incat incerc sa mi le scot in minte atunci cand intalnesc o persoana noua cu o anumita caracteristica (care provine dintr-o anumita tara sau are o alta religie).

 2. Violeta

  mai 10, 2017 at 2:07 pm

  Multumesc pentru recomandare. Am sa o caut pe elefant, oare o gasesc si in format de ebook?

  1. Bianca Ionel

   mai 12, 2017 at 8:24 am

   Cu drag, posibil să o găsești. Eu prefer cărțile în varianta clasică și am luat-o de pe site-ul editurii ALL.

 3. Hadasa

  mai 9, 2017 at 8:36 am

  E interesanta. Ced ca e si utila, daca te poate ajuta sa duci o viata mai buna, atunci cu siguranta merita citita.

 4. Butterfly

  mai 8, 2017 at 10:58 pm

  Foarte interesanta cartea, cred ca mi-ar placea si mie, eu acum citesc Cum sa-ti vindeci viata de Louise Hay si cred ca e in aceeasi nota.

 5. Loredana

  mai 8, 2017 at 5:31 pm

  Sa stii ca mi-ar placea sa o citesc…as vrea sa inteleg si sa privesc altfel lucrurile astea din rutina zilnica…sa le perceo altfel.
  Sunt curioasa cum as putea face asta mai exact!

 6. Vyo Vyoleta

  mai 8, 2017 at 5:28 pm

  Da , as vrea sa citesc si eu A treia cale…mai facut tare curioasa.

 7. Iasmina

  mai 8, 2017 at 2:33 pm

  E interesant subiectul, chiar aș fi curioasă să o citesc și să aflu mai multe despre calea asta, mersi de recomandare.

 8. Antoaneta

  mai 8, 2017 at 9:58 am

  Pare o carte interesanta.
  Si pe mine ma preocupa aceasta tema. Am citit o carte pe o tema similara intitulata „Comunicarea nonviolenta” scrisa de Marshall Rosenberg, pe care ti-o recomand. S-ar putea sa iti placa.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Carti
A 8-a treaptă a înțelepciunii blogger iasi bianca ionel
A 8-a treaptă a înțelepciunii | recenzie carte

A 8-a treaptă a înțelepciunii, de la eficiență la măreție este continuarea cărții „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” și...

Închide