De ce am plecat?

De ce ai plecat?

– …

***

Azi am stat și am răscolit pagini vechi în căutarea răspunsului. Nu m-am întrebat niciodată de ce am plecat, doar am plecat. Plecarea mea nu a fost premeditată. Adevărul e că nu mi-am dorit niciodată să plec. A fost poate singurul moment în care mi-am dorit una și am făcut alta. Nu-mi stă în caracter să fiu așa, iar tu știai asta și totuși m-ai lăsat să plec.

Am plecat pentru că mi-a fost frică.

De ce mi-a fost frică? De tot ce nu puteam să-mi imaginez în acel moment. Mă știi, vreau să am control total asupra tuturor lucrurilor din viața mea, nu puteam să mă las în brațele tale fără să mă gândesc la ce va fi.

Am plecat pentru că nu eram pregătită.

Ai să râzi, dar abia acum am realizat că am ajuns la maturitatea de a mă deschide total către tine. Știu că e în antiteză cu tot comportamentul meu, pentru că aparent am fost mereu deschisă. Da, am fost… deschisă, dar temătoare. M-am comparat mereu cu cei din jurul tău, m-am judecat și am acționat după tipare. Dacă tu nu-mi scrii, eu nu-ți scriu. Știi, povestea asta veche? Acum nu mai e așa.

Am plecat pentru că aveam nevoie să simt cum e fără tine.

Aveam nevoie să mă regăsesc și să scap de toate gândurile comune, de toate ideile preconcepute, de tot ce mă făcea toxică și neînțeleasă.

Am plecat pentru că aveam nevoie să învăț să fiu eu.

La final, despre asta e vorba. Nu poți fi lângă un om 100% dacă tu nu știi cine ești. Am crezut că felul meu de a fi se datorează ție, dar tu ai fost doar cel care mi-a deschis încă o ușă. A fost alegerea mea de a intra pe ea și nu pe cea de lângă.

Plecarea mea a fost necesară și fără ea nu ar fi existat întoarcerea mea.

11 Comments

 1. Rokolla

  septembrie 26, 2017 at 12:54 am

  Inainte sa pleci trebuie sa rezolvi problema. Nu lasa loc de interpretari

 2. Corina

  septembrie 25, 2017 at 10:03 pm

  Orice plecare înseamnă neapărat și o întoarcere?!
  Eu n-aș mai pleca dacă știu că ,,trebuie” să mă întorc! 😀

 3. Raluca Brezniceanu

  septembrie 25, 2017 at 9:09 pm

  Ai plecat si n-ai mai lasat nicio usa, fereastra deschisa? Poate mai e loc de intors. Daca iti doresti sa te intorci priveste catre casa lui si poate gasesti o portita de intoarcere, dar numai daca te simti pregatita si-ti doresti din toata inima.

 4. Oana D.

  septembrie 25, 2017 at 7:44 pm

  Uneori nu noi plecam, si chiar si asa, simtim golul acela interior, si asteptam in prag, poate ca cel plecat va reveni sa ne aline durerea…

 5. Lucruri privite de jos in sus

  septembrie 25, 2017 at 1:54 pm

  Hmm, plecarea este atunci cand intr-adevar ai epuizat toate variantele, dar nici intoarcerea nu este o optiune. Daca pleci, inseamna ca nu mai ai ce cauta acolo, asa ca intoarcerea nu mai este o optiune Cel putin pentru mine.

 6. Mihaela

  septembrie 25, 2017 at 8:12 am

  M-am regasit in cele scise de tine. Am plecat pentru ca ma pierdusem pe mine si credeam ca datorita tie am aripi sa zbor, dar de fapt tu doar mi-ai aratat ca le am si cum sa le folosesc.

 7. Camelia

  septembrie 24, 2017 at 7:16 pm

  Interesant punct de vedere. Cred ca inainte de a pleca trebuie epuizate toate caile de comunicare. Si inainte de a te intoarce… la fel…

 8. Luca Raluca

  septembrie 24, 2017 at 5:16 pm

  Intersanta conceptie, este bine să ne detasam atunci cand este cazul!

 9. Octavia Durus

  septembrie 24, 2017 at 4:35 pm

  Pleci pentru ca lipseste ceva…daca trebuie sa cauti acel ceva nu ai cum sa ramai in acelasi loc….

 10. Oana Alexandru

  septembrie 24, 2017 at 2:09 pm

  Cred ca atunci cand nu gasesti calea de comunicare cu cineva…e mai bine asa 🙂

 11. Cristina Barbieru

  septembrie 24, 2017 at 1:36 pm

  Uneori trebuie sa plecam pentru a ne pune ordine in ganduri. Atunci cadn ne vom intoarce vom fi mai buni si vom reusi sa-i sustinem pe cei de langa noi pe deplin si neconditionat.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
pana cand voi inchide ochii bianca ionel blog iasi romania proza
Până când?

Până când?! Nu era prima dată când cel mai dulce lucru spus de el venea la pachet cu cea mai...

Închide