Autoritatea Domeniului

Autoritatea domeniului (Domain Authority – DA) este un factor de care țin cont atât agențiile cu care colaborăm, cât și alte firme ce doresc promovarea pe un blog sau site. Ce reprezintă această autoritate a domeniului, cum se calculează, dar și răspunsuri la alte întrebări le aflați în articolul de astăzi.

Autoritatea domeniului este un indicator ce poate fi asemănat cu vechiul Page Rank de la Google, dezvoltat de către cei de la Moz. Acesta se măsoară pe o scară de la 1 la 100, unde 1 reprezintă cel mai slab punctaj și 100 cel mai bun.

Un site ce are autoritatea domeniului între 20 și 50 sunt considerate medii ca și relavanță și încredere. Cele între 51 și 70 sunt considerate bune, iar ce depășește 70 sunt văzute ca fiind excelente. Google și Facebook au DA 100.

Cum se calculează autoritatea domeniului?

Algoritmul folosit pentru a calcula autoritatea domeniului s-a schimbat în timp, dar destul de rar. La algoritmul folosit în prezent s-a lucrat aproape 5 ani și nu au fost făcute modificări majore. Câteodată se fac mici modificări în funcție de necesități. El are la bază algoritmul folosit de Google dar și alte metrice ale indexării linkurilor de către Mozscape.” – Matthew Peters, Director of Data Science, MOZ

Autoritatea domeniilor ce trimit link către site este unul din factorii care pot influența scorul pe care îl aveți. Dacă aveți un link către blogul sau siteul vostru de pe un site cu un domeniu de autoritate mare, acesta va influența și autoritatea domeniului vostru.

Unde putem verifica autoritatea domeniului?

Verificarea autorității domeniului dar și a autorității paginii o putem face în Open Site Explorer, un tool gratuit pentru astfel de verificări.

Autoritatea domeniului, autoritatea paginii, numărul de link-uri si calitatea acestora
Autoritatea domeniului, autoritatea paginii, numărul de link-uri si calitatea acestora

Acest tool de la Moz are o limitare pe partea de verficare și uneori acest proces poate consuma și timp. Din acest motiv ei au dezvoltat un addon pentru Chrome (Mozbar Chrome Extension) ce vă arată DA și PA sub rezultatele generata în căutarile pe Google.

Cum putem crește autoritatea domeniului?
 1. Conținut de calitate – nu e prima dată, nu e nici ultima când tot ce înseamnă conținut de calitate ne va ajuta să creștem, atât DA, PA cât și vizibilitatea noastră în Google. Dacă vrem ca site-ul nostru să fie pe alte site-uri cu DA trebuie să oferim conținut de calitate și articole care să fie oferite ca recomandări.
 2. Optimizarea link-urilor interne – prin promovarea paginilor mai puțin citite în pagini cu trafic mare, relevante pe partea de conținut.
 3. Eliminarea link-urilor nostre de pe site-uri cu spam score mare. Aici e de muncă. Trebuie să contactați pe posesorii acelor site-uri și să-i rugați să scoată link-ul către site-ul vostru.
 4. Obținerea de link-uri pe site-uri cu DA mare. Și aici e nevoie de foarte multă muncă și cumva e strâns legată de partea de conținut.

Întregul proces cere foarte multă răbdare și monitorizare constantă a site-ului vostru. Eu verific o dată pe lună DA, PA și săptămânal fac modificări pe partea de link-uri interne, dar și pe partea de SEO a articolelor scrise.

Cu siguranță ar trebui să aloc mai mult timp pentru a face diferite teste ce ar avea ca scop final creșterea DA, dar pentru mine conținutul și impactul acestuia sunt mult mai importante.


Tu cum stai cu autoritatea domeniului? Ai întrebări la care ai vrea să-ți răspund? Le aștept în comentarii.

22 Comments

 1. Antena24.ro

  ianuarie 19, 2018 at 3:24 am

  Buna este un articol foarte bun , de mare ajutor pentru cei ce nu stiau de moz.

 2. Rokolla

  octombrie 23, 2017 at 10:04 am

  Eu la spam scoare am 2. Nu stiu cat este de rau acest aspect sau daca as putea sa scad acest indicator

 3. Rokolla

  octombrie 23, 2017 at 10:04 am

  Se pare ca stai binicel cu autoritatea. Ma incadrez la blog de nivel mediu si deocamdata este bine. Cu timpul voi creste, dar mai am de munca

 4. Claudia`s Choice

  octombrie 21, 2017 at 11:13 am

  Ai punctat foarte bine aspectele importante. Eu stau acceptabil, insa in concediu o sa am treaba la blog, mai ales la ceva link-uri!

 5. Corina

  octombrie 21, 2017 at 1:25 am

  M-ai fermecat cu atatea notiuni! Multumesc pentru lamurire! Mereu iti citesc articolele de acest gen cu multa atentie!

 6. Albu Steluta Georgiana

  octombrie 21, 2017 at 12:44 am

  In sfarsit un articol bine punctat despre PA si DA! Super!Habar nu aveam cum sa verific si eu aceste aspecte(acum am aflat si eu ca am un PA-31 si un DA 57).Multumim de informatiile utile!

 7. Catalina Coman

  octombrie 20, 2017 at 10:40 pm

  In sfarsit, un articol pe care sa il inteleaga oricine, legat de DA/PA. Mulțumim!

 8. Stefania Medelet

  octombrie 20, 2017 at 6:54 pm

  Mereu gasesc informatii utile in articolele scrise de tine, am salvat articolul pentru a ma intoarce cand o sa mai am nevoie de clarificari.

 9. Georgiana Sabina

  octombrie 20, 2017 at 12:32 am

  N am mai verificat de mult, dar ma bucur ca in sfarsit a decis sa spuna cineva care e faza cu marele DA

 10. Raluca Brezniceanu

  octombrie 19, 2017 at 6:29 pm

  Nu stau stralucit, am 26/38 , dar ma fac eu mare :)) La Spam score vad ca am un trei la 44/57, trebuie sa vad de ce.

 11. Andraxela

  octombrie 19, 2017 at 1:18 pm

  Foarte util articolul, stiam cateva informatii, insa nu intr-un mod complex. Este un algoritm destul de util, care ne poate orienta cumva. Asta doar daca intelegem si la ce se refera. Imi plac articolele tale de acest gen astept cat mai multe 😀

 12. Mihaela

  octombrie 19, 2017 at 8:15 am

  Felicitari! In sfarsit am citit clar si pe intelesul tuturor un articol care exemplifica ce inseamna DA pentru un blog, la ce foloseste el si cum poate fi crescut.
  Recunosc ca ma descurcam mai bine cu PR, dar incet, incet ma obisnuiesc si cu asta.

 13. Mihaela Curea

  octombrie 18, 2017 at 10:20 pm

  De pe site-ul tau am aflat cateva lucruri interesante. Am fost recent la o intalnire cu bloggeri si un tip ne-a vorbit despre SEO. Saptamana aceasta am invatat multe lucruri interesante.

 14. Antoaneta

  octombrie 18, 2017 at 9:32 pm

  Bianca, ai scris un articol foarte interesant. In vara am facut optimizare la blog, am scos enorm de multe etichete si am transformat categorii in etichete. Nu ma pricep, ci am apelat la cineva care stie ce face. Inca mai am de invatat, e clar…dar sunt pe drumul cel bun.

 15. Lazar Ramona

  octombrie 18, 2017 at 8:23 pm

  Nu stiam chiar toate aceste detalii despre DA si PA. Scorul blogului meu este destul de ok, dar ar merge si mai bine… O sa incerc sa lucrez la asta cu ajutorul informatiilor primite de la tine 🙂

 16. Bratu Gabriela

  octombrie 18, 2017 at 8:10 pm

  ai scris exact pe limba mea! am inteles eu ce si cum e cu da si pa, dar nu e chiar asa usor sa le cresti valorile. totusi, inca stau bine, dar mereu e loc si de mai bine

 17. oana

  octombrie 18, 2017 at 7:06 pm

  Foarte interesant si util articolul tau, multumim 🙂

 18. Alina

  octombrie 18, 2017 at 5:33 pm

  Am aflat lucruri interesante, desi detin un blog de ceva vreme, nu prea am inteles aceste aspecte. Multumesc pentru articol.

 19. Loredana

  octombrie 18, 2017 at 4:25 pm

  Si eu sunt clasata bine, conform mentiunilor tale.
  DA este 27, iar PA este 39…treaba e ca e la fel de ceva timp…

 20. Diana Ion

  octombrie 18, 2017 at 10:02 am

  Am citit foarte multe lucruri despre PA, DA, SEO…imi place articolul tau, este foarte util pentru toata lumea, te face sa intelegi ce este important pentru blogul tau si cum poti face ca acesta sa fie si mai importantt.

 21. Deea

  octombrie 18, 2017 at 9:57 am

  Super informatii, chiar ma intrebam care e faza cu Inbound Links si nu intelegeam ce era cu acel Spam Score. Spre exemplu am spam score liniuta pe un site, iar la PA de la linking page este 31, iar la DA 100, urmand ca la un articol unde am spam score 3, sa fie DA doar 18… deci?! :)) Ma cam „bate”, dar o sa le inteleg eu… 😀

 22. Cristina Barbieru

  octombrie 18, 2017 at 9:36 am

  Super, cate chestii am aflat. Chiar nu stiam cum sa fac sa creaza atat PA cat si DA-ul. Sper sa cresc pe parcurs, am 3 luni de cand m-am mutat pe domeniu si cifrele nu-s chiar cum mi-as dori.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Masca tonica cu minerale de la Marea Moarta 7th Heaven Face Spa
Masca tonica cu minerale de la Marea Moarta 7th Heaven Face Spa

În noiembrie 2016 am avut ocazia să ajung destul de aproape de Marea Moartă într-un pelerinaj în Țara Sfântă. Tot...

Închide