Babele și Sfinxul – vacanță în Bucegi

Prin toamna lui 2017, după ce am participat la Webstock am ales să fug într-o mică vacanță la Bușteni și nu am ratat momentul de a vizita Babele și Sfinxul. A fost prima data când m-am aventurat pe munte fară prietenii cunoscători în alte traseelor montane.

Obișnuiesc să îmi combin plimbările prin țară în scop de serviciu, dacă le pot spune așa, cu mici escapade prin împrejurimi. Despre vacanțele mele puteți citi la secțiunea travel pe blog. Au fost mai multe decât articolele scrise până acum, dar promit să revin cu impresii din fiecare aventură.

Babele și Sfinxul – vacanță în Bucegi

Pentru cazarea am ales Pensiunea Flora Alpină, în Azuga. Pensiunea are 4 stele, arată foarte bine, camera a fost spațioasă, curată și caldă, primirea cu bombonele pe pat și micul dejun delicios. Au și sauna, sală de fitness și jacuzzi și vedere spre munte.

Vedere munte - Pensiunea Flora Alpină - Azuga
Vedere munte – Pensiunea Flora Alpină – Azuga

Am ajuns foarte târziu după Webstock, iar a doua zi dimineața am pornit spre Babe și Sfinx fără să știu ce mă așteaptă. Am activat GPS-ul și în mintea mea trebuia să ajung acolo cu masina. În general nu mă pierd în spațiu și am o intuiție foarte bine, dar cred că în acest caz s-a activat mai târziu. Cred că a fost un pic înghețată, ca și parbrizul în dimineața. Totuși am prins și vremea frumoasă, chiar dacă era începutul lui octombrie.

Drum spre Transbucegi - statiunea Azuga
Drum spre Transbucegi – statiunea Azuga

Transbucegi – Babele și Sfinxul

Drumul spre Bucegi trece și pe lângă un lac superb, Bolboci, numit și „marea din Bucegi”. Întreg traseul poartă numele de drumul Transbucegi, după modelul Transfăgărășan, Transrarău. Am ajuns și pe acolo, dar umează să vă povestesc despre în alte articole. Tot pe drumul spre Bucegi se află și Castelul Peleș, dar vizitarea lui am programat-o pentru 11 august 2018.

Lacul Bolboci - drumul spre Babe și Sfinx
Lacul Bolboci – drumul spre Babe și Sfinx
Baraj Lacul Bolboci
Baraj Lacul Bolboci

Cu mașina am putut merge până în parcarea ce ducea către Mănăstirea Peștera Ialomiței, dar nu ne-am oprit să vizităm nici mănăstirea și nici peștera. Lângă parcare era și un loc de unde se putea lua telecabina, dar am văzut asta mai târziu, când eram deja în drum spre Bucegi.

Am lăsat GPS-ul, dar dacă era să mă iau după el și nu după intuția mea, ajungeam pe alt vârf de munte. :)) Din fericire, am ajuns la Babe și Sfinx după aproximativ 2 ore de pauze, poze și momente de relaxare. Sunt genul de turist care se oprește pe traseu de fiecare dată când vede ceva frumos, face poze, trage aer curat în piept și apoi își continuă drumul spre destinația finală.

Vacanță în Bucegi - babele si Sfinxul - blogger iasi bianca ionel vacanta in romania
Vacanță în Bucegi – poze în drum spre Babe și Sfinx
Vedere drum spre Sfinx
Vedere drum spre Sfinx

Traseul spre Babe și Sfinx este destul de lejer. Este și o porțiune mai pietroasă, dar cu echipament adecvat de urcat pe munte, este o plăcere.

Panorama Muntii Bucegi
Panorama Muntii Bucegi
Vedere de sus de la Babele și Sfinx
Vedere de sus de la Babele și Sfinx
Sfinxul și Babele - Bucegi România
Babele și Sfinxul – Bucegi România
Sfinxul - Bucegi România
Sfinxul – Bucegi România

Cam aceasta a fost mini-vacanța mea de 2 zile în Bucegi unde m-am relaxat și am reușit să văd Babele și Sfinxul. Despre Sfinxul din Bucegi și alte legende ale Babelor de acolo puteți citi pe Wikipedia.

Voi ați ajuns acolo sau vreți să ajungeți?

Pozele din acest articol îmi aparțin și au fost făcute cu un Iphone 7.

7 Comments

 1. Marian SEO

  septembrie 4, 2019 at 4:24 pm

  hey
  sper ca ai vizitat Babele si Sfinxul urcand ca tot omul pe jos prin valea Jepilor Mici nu cu Telecabina ;))
  altfel nu se pune !

  1. Bianca Ionel

   septembrie 5, 2019 at 2:36 pm

   Hey, evident că traseul a fost pe jos 🙂

 2. ana petrescu

  august 28, 2019 at 8:18 am

  dorim sa mergem pe 7 octombrie cu telecabina pe Bucegi, cum a fost vremea in aceeasi perioada – am inteles ca tot la inceput de octombrie ati fost si voi- cam cate grade, zapada nu prea vad prin poze… multumesc.

  1. Bianca Ionel

   septembrie 3, 2019 at 9:54 am

   Bună, Ana. Nu-mi amintesc exact câte grade erau, dimineața era înghețat un pic. Pe parcursul zilei s-a încălzit, cred că au fost părți din traseu pe care le-am făcut doar cu tricou, fără hanorac. Dimineața e mai frig, zăpadă nu a fost dar depinde foarte mult de la an la an.

 3. Catalina Coman

  august 3, 2018 at 3:06 pm

  Ador muntele. Mi-ai facut dor de o drumetie. 😀

 4. Mihaela Curea

  august 2, 2018 at 7:03 pm

  Nu am ajuns, dar ne tot propunem sa bifam si locurile frumoase din Romania, daca ne-ar ajuta si infrastructura ar fi ideal.

 5. Mirela Marin

  august 2, 2018 at 5:00 pm

  Cu articolul tău am făcut și eu o mică călătorie în Bucegi. Îmi place muntele, avem locuri extraordinare iar ”în tinerețe” mergeam foarte des. Acum mai greu cu condiția fizică.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Calatoresc
Colibița marea de la munte vacanta de vis in Romania - bianca ionel blogger iasi
Colibița – marea de la munte

Știu că e ianuarie, dar m-a apucat un dor de vară și de vacanțe, motiv pentru care azi am să...

Închide