Backlink-urile și Penguin

Încă de la începutul lunii am început să scriu o serie de articole despre modul în care penalizează Google, despre Panda și conținutul de calitate, iar astăzi am să vorbesc despre backlink-uri și Penguin.

Penguin este un algoritm care detectează backlink-urile create artificial. Acesta penalizează paginile cu backlink-uri prea multe și irelevante pentru site, făcând să dispară până la 80% din trafic.

Ce urmărește Penguin?

Calitatea link-urilor

Te ajută ca site-urile de pe aceeași nișă cu tine să aibă link către site-ul tău. Vei fi penalizat dacă tu scrii despre IT și site-ul tău are backlink pe un site cu rețete culinare. Domeniile sunt prea diferite și pare chiar forțat acel link.

Ritmul de obținere a link-urilor

Dacă blog-ul tău este proaspăt lansat, e mai mult decât normal să nu îl găsești în blogroll la 100 de bloggeri. Dacă vrei să mergi pe o promovare agresivă și să crești peste noapte, trebuie să iei în calcul faptul că Penguin va considera acest lucru deloc natural. Evident, te va penaliza;

Diversitatea

Dacă mai sus îți spuneam că nu va fi natural ca site-ul tău de IT să apară pe site-uri cu rețete culinare, trebuie să iei în calcul alte nișe. În așa fel, încât să ai parte și de diversitate. Așadar, poți lua în calcul site-urile de dezvoltare personală, site-urile cu tutoriale din domeniul IT. Și formurile unde se discută despre lucruri tehnice sunt indicate. Orice site care poate crea o legătură mai mult decât naturală cu IT-ul.

Să vă ofer și un exemplu personal! Eu realizez foarte multe site-uri atât pentru firme, cât și pentru bloggeri. Există obișnuința ca la finalul site-ului să apară firma care l-a realizat cu link către site. Eu nu promovez acest tip de reclamă, decât în cazul site-urile care mă pot ajuta să realizez backlink-uri de calitate și naturale.

Dacă vrei să verifici cum stai la nivel de backlink-uri, poți vedea acest lucru din Google Search Console, la Search Trafic -> Links To Your Site.

Dacă ești penalizat de Penguin, din 2015 acesta este actualizat în timp real și îți permite să îți corectezi greșelile și să își recapeți traficul destul de repede. Poți să îi contactezi pe cei care dețin site-ul pe care apare link-ul către site-ul tău și să le explici situația și să îi rogi să îți scoată link-ul, pentru că nu te ajută nici pe tine și nici pe el.

Tu ai fost penalizat până acum de Penguin?

14 Comments

 1. loredanamanciu

  ianuarie 30, 2017 at 3:17 pm

  Am facut ce ai spus, insa nu vad nimic care sa fie cu rosu sau sa para dubios…

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 31, 2017 at 8:25 am

   Atunci e bine 🙂 Ai scăpat de penalizări!

 2. mar!us

  ianuarie 21, 2017 at 1:21 pm

  multumim de pont!
  se tine cont si de linurile „no follow” sau doar de cele „do follow”?

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 21, 2017 at 3:44 pm

   De ambele, dar mai mult de cele do follow.

 3. verzuliu

  ianuarie 18, 2017 at 9:06 pm

  Sunt penalizate doar site-urile ce incearca sa fure si dupa ele se iau multi naivi cand vad ca scot bani multi cu ele. Niciodata nu va fi penalziat un site curat.

 4. Stefania Petcu

  ianuarie 18, 2017 at 6:23 pm

  Interesant subiectul, merita analizat!

 5. Strumfette Cristina

  ianuarie 18, 2017 at 3:25 pm

  Waw, nu stiam nici de asta. De fapt nici nu stiam unde vad cine „linkeaza” catre blogul meu. Am vazut acum. Mai vreau postari de tipul acesta 🙂

 6. ellafairytalee

  ianuarie 18, 2017 at 8:59 am

  Nici nu stiam de acest Pinguin.. O sa ma uit si eu, mai ales ca site-ul meu e nou.

 7. Iasmina

  ianuarie 18, 2017 at 8:30 am

  Am dat la Google Search Console insa imi zice ca nu sunt probleme grave recente, deci e ok sa inteleg? 😀

  1. Bianca Ionel

   aprilie 29, 2017 at 6:39 pm

   Da, e foarte bine!

 8. Claudia`s Choice

  ianuarie 18, 2017 at 12:03 am

  Inca un subiect de notat in agenda si analizat!

 9. simonastanescu843896706

  ianuarie 17, 2017 at 4:17 pm

  Penalizata nu am fost pana acum, dar e interesant de verificat. 🙂

 10. Zambet Gratis

  ianuarie 17, 2017 at 11:23 am

  Hai ca m-am bagat adanc in subiectul asta si acum o sa iau toate articolele tale despre Google Analytics sa le citesc si sa mi-l configurez si eu. Deja sunt cu o mie de tab-uri deschise :)))

 11. Cristian Berbece

  ianuarie 17, 2017 at 10:05 am

  pinguinii asta sunt tare pretentiosi :)) unu-doi te taxeaza :))

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Digital marketing
conteaza sau nu diacriticele blog bianca ionel seo
Contează sau nu diacriticele?

Astăzi am ales un subiect destul de abordat în mediul online și anume, dacă contează sau nu diacriticele. Părerile despre...

Închide