Bilanț 2016 (I)

O activitate comună tuturor este aceea de a face un bilanț la fiecare sfârșit de an. Eu sunt un fan al rezumatelor, am tot făcut în anul ce se apropie de final bilanțuri lunare și chiar săptămânale. Acum la final de an, e destul de simplu să trag linie. Pentru 2016 mi-ar dorit să „am puterea și răbdarea să fac față la toate provocările care vor apărea și indiferent de cât de frumos este să visez, să rămân permanent foarte bine ancorată în realitate”. Nu am avut un to do list, dar mi-am făcut planuri la fiecare început de lună și am făcut în așa fel încât să bifez cât mai multe de pe lista respectivă.

Tot anul a încercat să mențin un echilibru între profesional și personal, și bineînțeles să îmi acord timp mie și micilor mele plăceri. A fost un an al transformărilor la nivel emoțional și al maturizării.  Am lucrat în fiecare lună cu mine pentru a ajunge la nivelul în care să nu mă mai las afectată de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu.  Spre bucuria mea, tot anul am fost pusă în diferite situații în care am putut să-mi testez reacțiile și să îmi corectez comportamentul. În 2016 m-am și căsătorit și am reușit să îmi organizez nunta, exact cum mi-am dorit, în mai puțin de 6 luni.

Recent, profa mea de canto mi-a spus că m-am maturizat mult și că am rămas o persoană sensibilă și implicată, dar reușesc să-mi controlez sensibilitatea și emoțiile mult mai bine și le dozez doar cât este nevoie. Feedback-ul a venit chiar pe final de an și chiar m-am bucurat de el și nu mă așteptam să se vadă această schimbare.  Din punctul meu de vedere, încă mai am de lucrat cu mine și mi-e foarte clar că acest proces va dura toată viața.

***

Luna ianuarie a fost una obositoare pentru mine, motiv pentru care voi avea grijă ca în 2017 să nu mă suprasolicit. Programul pentru luna ianuarie 2017 este deja trasat în linii mari, ține de mine să îmi gestionez corect timpul și să nu uit să îmi ofer momente de relaxare.

În luna ianuarie am învățat că sunt oameni care din dorința de a se simți ei puternici vor avea mereu tendința de a te critica și de a te face să te simți slab, chiar dacă nu ești. Cel mai bun lucru pentru tine este să iei din acea critică doar parte bună, să lucrezi la punctele care par slabe din exterior și să nu lași pe nimeni să îți strice imaginea pe care o ai despre tine. Fiecare vede în cei din jur slăbiciunile proprii și va critica mereu ceea ce îl deranjează la propria persoană. Singura persoană cu care trebuie să ne comparăm suntem noi, în varianta noastră de ieri.

***

În luna februarie am început un proiect de suflet pe acest blog, „Ziua de luni”, proiect ce intenționez să îl păstrez și pentru 2017. Îmi place să mă implic în foarte multe lucruri și am tendința de a mă suprasolicita, motiv pentru care în luna februarie am învățat să spun „nu” frumos unor activități ce pot fi făcute oricând.

***

În luna martie am început să activez în Kooperativa 2.0 Iași și am ținut o prezentare despre Magento și Prestashop la Info-Ec, la invitația doamnei profesoare Patricia Bertea.  Luna martie m-a învățat să îmi asum trăirile și să mi le exprim într-o manieră elegantă și matură.

***

Luna aprilie obișnuiesc să o numesc luna mea, motiv pentru care mereu îmi dedic mai mult timp mie în această lună. Luna aprilie m-a învățat cel mai bine că unii oameni nu se schimbă, indiferent de trecerea anilor și m-a învățat să renunț în a mai ține în viața mea persoane care îmi strică zen-ul.

***

Luna mai a fost luna în care m-am căsătorit civil și luna în care m-am săturat să aud întrebarea „Cum e să fii măritată?”, iar răspunsul la ea a fost de fiecare dată un test de răbdare. A fost o lună frumoasă, în care m-am bucurat să fiu alături de cei dragi și m-am bucurat din tot sufletul de momentul în care am spus „da”.

***

În luna iunie am fost mai mult decât prinsă cu febra pregătirilor pentru cununia religioasă și cu pregătirile pentru petrecerea de după nuntă. Nu știu când a trecut, dar știu că am reușit să mă organizez incredibil de bine. Luna iunie m-a învățat să fiu mai organizată, chiar foarte organizată, aș putea spune. Tot în iunie mi-am luat și o certificare cu noul meu nume, cea de la Atelierul Digital Google.

***

Luna iulie a fost luna cu cele mai puternice emoții trăite până acum, toate în mare pare datorate nunții. Spre bucuria mea, am reușit să le gestionez destul de bine și m-am bucurat din tot sufletul de tot ceea ce a fost. În articolul dedicat lunii iulie am afirmat la final că a fost cea mai frumoasă lună trăită de mine. Acum, pot spune că a fost clar cea mai emoționantă lună și cea care a dat startul unor momente unice în viața mea.  Luna iulie m-a învățat că nu pot controla totul, că unele lucruri se întâmplă și tot ce putem face este să reacționăm cât mai detașat încât să nu fim afectați.

***

Luna august a venit cu provocarea de a face din nou voluntariat. Mi-am dorit foarte mult acest lucru, motiv pentru care m-am alăturat JCI Iași și am făcut parte din echipa de organizare a Seminarului de Parenting. A fost luna în care mi-am amintit ce frumos este să lucrezi în echipă și luna care m-a provocat foarte mult profesional.

***

În luna septembrie mi-am testat limitele din toate punctele de vedere. Mi-am lăsat unele lanțuri să cadă și am spus da unor noi provocări. A fost o lună de test pentru mine, o lună ce mi-a adus rezultatele dorite și o lună care m-a învățat că orice este posibil.

***

Luna octombrie a fost luna în care m-am regăsit într-o nouă formă. A fost luna în care am început să zâmbesc mai mult și luna în care am renunțat să mă critic aspru. Am fost înconjurată de familie, de oameni dragi și de oameni care m-au făcut să cred mai mult în noul EU ce a depășit anumite limitări.

***

Luna noiembrie a fost o lună în care m-am plimbat foarte mult, am ajuns în Țara Sfântă și m-am încărcat cu foarte multă energie. Am simțit că m-am întors alt om de acolo și mi-am propus să fiu mai bună cu cei din jur. Am simțit că în tot procesul meu de schimbare am uitat faptul că sunt o persoană directă și acidă, ce reușește de foarte multe ori să deranjeze prin sinceritate. În luna noiembrie am căutat o formulă pentru a păstra această sinceritate, uneori dureroasă și de a o transforma într-o sincerătate înconjurată de bunătate. Nu mi-a ieșit acest lucru de fiecare dată, dar lucrez zi de zi la acest aspect.

***

Luna decembrie a fost din nou o lună a provocărilor profesionale, o lună în care am lăsat să se așeze frumos toate evenimentele ce au avut loc în 2016. Am avut timp să analizez foarte bine anul ce a trecut și am avut timp să mă bucur de tot ceea ce am reușit să fac.

Consider că am devenit o persoană mult mai organizată în 2016 și am convingerea că în 2017 acest lucru se va vedea și mai bine. Ceea ce mă bucură este faptul că pot trage linie și pot spune că am avut cel mai echilibrat an de până acum. Acesta este prima partea bilanțului pentru 2016, urmând să mai apară încă două părți, una strict legată de parte de blog și alta legată de partea profesională și cea de dezvoltare personală.

Bilanț 2016 in imagini Bianca Ionel
Bilanț 2016 in imagini
Bianca Ionel

Am simțit nevoia să împart în trei părți acest bilanț, prima parte fiind una mai mult personală în care am sintetizat ce a fost mai important din fiecare lună, iar următoarele se vor axa mai multe pe cifre și liste ce vor surprinde clar ce mi-am propus și ce am realizat.

Pentru tine cum arată bilanțul anului 2016 în câteva cuvinte?

24 Comments

 1. RalucaT

  decembrie 31, 2016 at 8:51 pm

  Iti doresc un an nou minunat! E foarte important sa fim bine noi cu noi. Eu am avut un an plin de schimbari si lectii pe care mi le-a oferit viata. Un an din care am avyt multe de invatat.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 5:00 pm

   Mulțumesc Raluca, un an cât mai bun să ai și cu cât mai multe realizări.

 2. CAROLINE STOIA

  decembrie 31, 2016 at 1:13 am

  Un 2017 cu mai multe realizari!!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:58 pm

   Mulțumesc Caroline, la fel și ție!

 3. Claudia`s Choice

  decembrie 31, 2016 at 12:04 am

  Imi place cum ai impartit pe luni! Bafta la bifat si in 2017.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:58 pm

   Mulțumesc Claudia! Un 2017 inspirat îți doresc!

 4. Larisa

  decembrie 31, 2016 at 12:01 am

  Eu nu m-am gandit sa imi fac un bilant. Intr-adevar poti sa inveti multe din el. Te ajuta sa ai un 2017 mai bun si la final de an poti face o comparatie.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:57 pm

   Pe mine mă ajută mult aceste bilanțuri, parcă văd altfel unde am de lucrat, unde am greșit, unde a fost bine.

 5. Alina Lerca

  decembrie 30, 2016 at 11:25 pm

  Frumos an! Și-mi place mult bilanțul în imagini 🙂 Un 2017 awesome îți doresc, mai awesome decât a fost 2016.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:56 pm

   Mulțumesc, un 2017 frumos și ție!

 6. Alecsandra Airam

  decembrie 30, 2016 at 11:07 pm

  Ma crezi ca am zambit cand am citit fiecare activitate ? Chiar mi-a placut ideea de a impartasi putin din fiecare luna a anului 2016.
  Tare draguta ideea. Te pup

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:56 pm

   Alecsandra mă bucur enorm să citesc că ai zâmbit. Te îmbrățișez cu drag!

 7. Georgiana Sabina

  decembrie 30, 2016 at 10:47 pm

  Articolul tau mi-a dat speranta ca anul ce vine o sa fie unul mai bun, mi-a placut mult desi a fost lumg parca devoram cuvant cu cuvant Zn litera cu litera, felicitari

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:55 pm

   Mă bucur să aud acest lucru Sabina. Îți doresc un 2017 care să se ridice la așteptările tale.

 8. vyo vyoleta

  decembrie 30, 2016 at 8:25 pm

  Un an destul de aglomerat ai avut, dar si evenimente frumoase. Pot spune ca pentru mine 2016 a fost un an minunat, un an in care am invatat multe dar care ma bucur de cel mai frumos lucru, copilul nostru care s-a nascut in acest an si ne-a schimbat viata.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:54 pm

   Să fie sănătos și să vă aducă numai bucurii!

 9. Cristian

  decembrie 30, 2016 at 6:45 pm

  Activitatea din luna aprilie am aplicat-o si eu pe sfarsitul anului. Tot respectul ca ai reusit sa te detasezi de anumiti oameni si sa vezi situatia in perspectiva!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:53 pm

   Cristian nu a fost ușor, am ani buni de când lucrez la acest lucru. Sper să reușești și tu, e mai greu la început, dar te ajută pe tine cel mai mult.

 10. ella

  decembrie 30, 2016 at 5:36 pm

  Cu bune si cu rele, important este sa invatam ceea ce trebuie din fiecare experienta a anului. Un an nou plin de cat mai multe realizari!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:51 pm

   Mulțumesc Ella, un an cât mai frumos îți doresc și ție!

 11. Iasmina

  decembrie 30, 2016 at 3:14 pm

  Observ multe realizari, se pare ca ai avut un an plin si interesant. E motivant articolul. Ma bucur ca l-am citit.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:50 pm

   A fost un an plin și am extras din fiecare lună tot ce a fost mai bun.

 12. Ira

  decembrie 30, 2016 at 2:44 pm

  Ce frumos ai vorbit despre anul tau 2016. Imi place cum ai extras cate o ”invatatura” in fiecare luna si cum totul se termina intr-o nota pozitiva!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2017 at 4:49 pm

   Ira, mă bucur mult că ți-a plăcut!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Shareuim globuri cu Suflet Kooperativa Iasi
Share-uim globuri cu suflet

Mai sunt doar două săptămâni până la Crăciun și foarte mulți au început să colinde magazinele în cautarea de globuri...

Închide