Bilanț 2017 personal și profesional

E 31 decembrie 2017 și am scris aproximativ 3 ore la un bilanț 2017 din perspectivă personală, dar și profesională. Ce a ieșit? Vă invit să citiți 🙂

Bilanț 2017

Înainte de a vă povesti despre ce am făcut sau nu în 2017, am să vă spun că scopul principal la începutul lui 2017 a fost să ating echilibrul dintre corp, minte, emoții și suflet. De ce? Pentru a atinge starea de armonie cu mine. Poate unii consideră acest scop egoist, dar din punctul meu de vedere e tot ceea ce ai nevoie pentru a trăi și pentru a te simți viu.

Ianuarie 2017

Luna ianuarie am început-o în forță, din toate punctele de vedere.

Am noroc de faptul că am scris un bilanț al lunii ianuarie 2017 și cumva am rezumat acolo tot ce era important.

Viața este prea scurtă ca să o pierzi pe diete, bărbați zgârciți și dispoziție proastă. Viața este prea lungă ca să o pierzi pe vin ieftin, femei de ocazie și iubiri neîmplinite.” – Faina Ranevskaya

Ianuarie 2017 în imagini bianca ionel blog
Ianuarie 2017 în imagini
Februarie 2017

Și pentru luna februarie, am avut noroc să scriu un bilanț, ceea ce m-a ajutat acum destul de mult. Februarie a fost o lună mai aglomerată decât ianuarie, dar plină de experiențe unice.

În februarie am avut ocazia să-i iau un interviu Alexandrei Ușurelu, după un concert ținut la Iași. Cred că acest lucru îl pot pune în topul lunii februarie. Pe lângă aceste lucruri, în februarie am și cântat în cadrul unui recital (video e mai jos). Aș putea spune că februarie a fost o lună plină de muzică, dar și de evenimente frumoase, 4 la număr.

 • am luat un interviu Alexandrei Ușurelu

 • am participat la următoarele evenimente:
Februarie in imagini - Bilant 2017
Februarie in imagini – Bilant 2017
Martie 2017

Din nou, îmi voi mulțumi mie că am scris un bilanț și pentru luna martie 2017, ce s-a dovedit a fi o lună plină și frumoasă din toate punctele de vedere. A fost luna „aha-urilor”, dacă o pot numi așa și luna în care m-am organizat aproape perfect.

Ce am învățat în martie 2017?

 • Dacă vrei să obții un rezultat, investește de 10 ori mai mult în el pentru a îl depăși. Suntem setați că putem face X lucruri în Y timp și aceste setări nu sunt tocmai productive. Ca să vă dau un exemplu concret, în luna martie am avut un bum pe blog, la capitolul vizite.

De ce?

Pentru că am investit foarte mult timp în el. Dacă în general făceam 3 postări pe zi, în martie am făcut de 10 ori mai multe. Rezultatele nu au lipsit să apară.

Ce am făcut în martie?

Bilant martie 2017 bianca ionel blogger iasi
Bilant martie 2017 – in imagini
Aprilie 2017

Aprilie îmi place să o numesc luna mea, pentru că e luna în care obțin rezultate fără să mă chinui prea mult. Din acest motiv, cred că am fost destul de delăsătoare. Am lăsat lucrurile să se întâmple. Nu a fost un lucru tocmai inspirat, dar a fost o decizie care m-a relaxat destul de mult. Aveam în spate 3 luni prea agitate și aveam nevoie de această relaxare.

Deși am abordat totul foarte relaxat, am participat la un curs SEO și la un workshop pe partea de blog. Am scris destul de mult și poate mai calitativ decât în alte luni și am reușit să ating starea de armonie cu mine.

Ce am făcut în aprilie 2017?

Bilant aprilie 2017 Bianca Ionel
Bilant aprilie 2017
Mai 2017

În mai pot spune că am pus piciorul în prag și am început să fac schimbări din toate punctele de vedere. Cumva relaxarea din aprilie m-a ajutat să-mi pun gândurile în ordine și să-mi setez corect prioritățile.

Pot spune că luna mai a fost luna în care am început să mă schimb și să investesc timp în mine mai mult decât am făcut-o vreodată.

Ce am făcut în mai?

Bilant mai 2017
Bilant mai 2017
Iunie 2017

Iunie a fost din nou o lună foarte aglomerată, cu foarte multe provocări și momente unice. A fost o lună în care am tras de mine să mă organizez, am tras de mine să bifez tot ce aveam pe listă și am ajuns la finalul ei destul de extenuată.

Ce am făcut în iunie 2017?

Bilant iunie 2017
Bilant iunie 2017
Iulie 2017

Iulie a fost o lună dedicată sufletului meu. Drumul pe care am plecat în mai l-am cam lăsat în spate și era momentul să îl readuc în prim plan. Am încetat să mă ghidez după tipare. Viața e unică pentru fiecare și tipare nu există decât în programare și fabrici.

Ce am făcut în iulie?

 • Am cântat, din nou;

Bilant iulie 2017
Bilant iulie 2017
August 2017

August a fost din nou o lună aglomerată, plină de evenimente, plimbări, excursii și mici escapade în natură. M-am plimbat foarte mult și lucru acesta m-a ajutat să mă relaxez și să-mi asez cumva gândurile.

Ce am făcut în august 2017?

 • M-am plimbat foarte mult, am făcut un mic tur de țară, am făcut Transfăgărasul, Transrarul, Transalpina, am ajuns și la Sighisoara, la Praid, Căsuța Zânelor și sigur am mai ratat câteva locuri. Oricum, voi scrie pe blog anul acesta despre toate aceste călătorii prin țară.
 • Am participat la următoarele evenimente:
 • Am citit 1 carte, Iconoclaustul.
August 2017 bilant
August 2017 bilant
Septembrie 2017

Septembrie a fost luna în care am avut foarte multă inspirație și am scris destul de mult și pe blog. Am scris articole cu suflet, cum îmi place mie să le spun. Au fost și câteva evenimente cu bloggerii, altele cu JCI Iași și altele personale. O lună frumoase ce am încheiat-o cu o mini-vacanță pe măsură.

În septembrie am făcut următoarele:

Bilant septembrie 2017
Bilant septembrie 2017
Octombrie 2017

În septembrie am fost plecată câteva zile bune, am făcut partea din organizarea unui târg destul de important pentru firma la care lucrez și m-am stresat maxim. Pe cât de zen par, pe atât de stresată sunt în interiorul meu. Am avut noroc de câteva momente de liniște, de relaxare, de mici excursii de 2 zile ce mi-au redat starea optimistă.

Bilant octombrie 2017
Bilant octombrie 2017
Noiembrie 2017

Noiembrie a fost din nou o lună plină de evenimente ce mi-au adus noi provocării. Nu știu când a trecut timpul, dar știu că la finalul lunii eram extrem de obosită și nu terminasem tot de bifat pe lista de to do.

Ce am făcut în noiembrie?

 • Am început să citesc o carte, pe care am terminat-o în decembrie – Nu e suficient;
 • Mi-am depășit propriul record la sală, pe badă 🙂
 • Am participat la următoarele evenimente:
 • Evident, la final de lună am fugit în vacanță 🙂
Bilant noiembrie 2017
Bilant noiembrie 2017
Decembrie 2017

Decembrie abia s-a încheiat și cumva a fost luna în care am tras de mine, am tras de toată lumea din jurul meu pentru a face lucrurile să se întâmple. Ironic sau nu… nu prea s-au întâmplat. Am fost deprimată, un pic crizată și foarte neîncrezătoare în mine. Nu am avut niște așteptări exagerate setate, dar mi-am dorit să recuperez toată leneveala de pe parcursul lui 2017.

Ce m-a bucurat la finalul anului, a fost că am lăsat 4 kilograme în urmă, lui 2017. Urmează să îi mai fac cadou și lui 2018 încă 3 și sper să se întâmple în primele luni din an.

Decembrie a fost cât de cât lejer:

 • Am citit 1 carte pe care am primit-o la Secret Santa în cadrul JCI Iași, Osho – Călătoria interioară;
 • Am participat la următoarele evenimente:
 • M-am plimbat un pic de sărbători.
Bilant decembrie 2017
Bilant decembrie 2017

Sunt conștientă că din spatele multor concluzii ale acestor luni lipsește povestea. Am să vă spun că multe sunt scrise pe blog, poate prea metaforic. Altele așteaptă să fie editate și publicate. Și mai sunt și acele povești al căror final încă nu e scris. Tot ce pot spune este ca va urma…

Bilanț 2017 – evenimente la care am făcut parte din echipa de organizare

Din lista de mai sus, la câteva am făcut parte din echipa de organizare, iar altele la care nu am ajuns fizic, m-am ocupat de partea de promovare sau de concept marketing a lor. Din lista de mai jos, le-am exclus pe cele la care am fost blogger partener sau acreditat. Despre acestea voi vorbi în articolul dedicat bilanțului 207 pentru blog.

 1. Hackathon 2017
 2. Întâlnirea lunii februarie JCI Iași: Performanța în carieră
 3. Programul de training marca JCI Iași: Workshop PR
 4. Plantare Copaci
 5. Training marca JCI Iași: Cum să fii de 10 ori mai eficient?
 6. Meet JCI
 7. Business Networking Event
 8. Femei de Afaceri cu Stil 2017
 9. Seminar de parenting 2017
 10. STIHL Timbersports Iași
 11. Aniversare JCI Iași
 12. Conferinta Business Education
 13. TIB 2017
 14. Business pe Bicicletă
 15. Seara JCI Iași cu antreprenori

Pe partea de evenimente, am participat la 42 și sper să nu fi uitat ceva la numărătoare și am făcut parte din echipa de organizare la 15. Stau și mă întreb dacă n-ar trebui să mă reprofilez pe partea de organizare evenimente pe viitor.

Bilanț 2017 anul certificărilor Google

Anul acesta, mai exact in august m-am ambiționat și mi-am luat toate certificările de la Google. Ce au insemnat aceste certificări? Cam 2 ore pentru fiecare examen și multe alte ore de studiu în spate. Pentru multe în august 2018 trebuie să repet examenele. Asta e strategia Google!

Totul se schimbă și te obligă să fii mereu la curent cu schimbările, drept urmare și examenele sunt în fiecare an pentru redobândirea certificărilor. Excepție face cel pe Analytics, el e valabil până pe 10 februarie 2019.

Certificari Google
Certificari Google
Bilanț 2017 gânduri finale 

Am scris un pic și cumva am trecut prin diferite stări și emoții la fiecare lună și moment. A fost un an plin, dar mereu am impresia că se putea și mai mult și mai bine. Bineînțeles că îmi trec prin minte și toate planurile pentru 2018. Tot completez o listă destul de lungă cu ele. Unele sunt mărunte, altele mai mari. Tot ce îmi doresc e să fiu sănătoasă să le pot face pe toate.

Voi scrie în fiecare lună din 2018 un mic bilanț. Am decis să am un set de întrebări la care să răspund în fiecare lună și la final să-mi fie mai ușor să trag linie. Am senzația că acest bilanț 2017 e destul de dezorganizat. Poate e doar o părere sau așa simt că a fost tot anul 2017 pentru mine.

Consider că 2017 mi-a oferit foarte multe lecții, mai ales privind oamenii, răbdarea și cursul natural al lucrurilor. Cred că în 2018 voi fi mai relaxată și mai organizată și voi obține rezultatele dorite.

Ca să închei tot cu cifre, 2017 arată cam așa:

 • Am participat la 42 de evenimente, din care la 15 am fost în echipa de organizare;
 • Am vizitat aproximativ 20 de locuri noi prin țară;
 • Am luat 8 certificări;
 • Am cântat de vreo 3 ori cu public, de mai multe ori fără;
 • Am citit 17 cărți.

Mulțumesc celor care mi-au fost alături, m-au suportat, m-au susținut, m-au criticat și mi-au făcut zilele alea gri în griuri colorate!


Voi din exterior ce părere aveți despre anul 2017? La voi cum a fost acest an? Aveți lista gata pentru 2018?

23 Comments

 1. violeta balaban

  ianuarie 4, 2018 at 11:46 pm

  Ai avut un an bogat in materie de evenimente, multumim ca ai impartasit cu noi.

 2. Catalina Coman

  ianuarie 4, 2018 at 8:26 pm

  Ai avut un an minunat. Iti doresc un 2018 si mai frumos!

 3. Gerlinde Iuhasz

  ianuarie 4, 2018 at 8:19 pm

  Wow. Asta e cam tot ce pot să spun. Ai făcut atât de multe lucruri în 2017. Felicitări pentru toate realizările şi sper ca noul an să fie şi mai spectaculor, plin d bucurii şi împliniri.
  Îmi place foarte mult articolul acesta şi idea de bilanţ lunar. E un mod frumos de aâi reaminti toate momentele frumoase din timpul anului.

 4. Daniela Oţet

  ianuarie 4, 2018 at 6:18 pm

  Nu pot decat sa te felicit pentru toate realizările. Un an frumos iti doresc!

 5. ellafairytale

  ianuarie 4, 2018 at 2:09 pm

  Te admir pentru ca ai reusit sa iti pui pe hartie tot anul care a trecut. Esti foarte organizata, felicitari.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 4, 2018 at 3:42 pm

   Mulțumesc, Ella! Mai este loc de organizare, dar sper să fie așa cum îmi doresc în 2018.

 6. Raluca Brezniceanu

  ianuarie 4, 2018 at 12:41 pm

  Ai avut un an foarte frumos, presarat cu multe evenimente interesante. Ma bucur ca am reusit sa te intalnesc la Webstock si sa schimbam doua vorbe si imi pare rau ca nu am petrecut mai mult timp impreuna. Imi place cum canti, scrii, gandesti si ma bucur ca te-am intalnit.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 4, 2018 at 12:45 pm

   Și eu mă bucur mult că ne-am întâlnit la Webstock! Poate anul acesta o să găsim timp să stăm mai mult de vorbă. Un 2018 minunat!

 7. Dorina Osnaga

  ianuarie 4, 2018 at 12:23 am

  Doar 3 ore ai scris la articol? Foarte eficace ! Felicitări

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 4, 2018 at 8:12 am

   Mulțumesc ^_^

 8. Adn de Femeie

  ianuarie 3, 2018 at 11:54 pm

  Stii cat de frumos este un astfel de bilant?! Abia ce am facut si eu unul. Si cand ma uit la el, realizez cat de frumoase momente am trait. Ca nimeni cu scoate cele rele la inaintare! Ma bucur ca in acest an ce s-a incheiat, te-am descoperit!
  Sa ne fie bine!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 4, 2018 at 8:12 am

   Cele rele le uităm, cel puțin eu așa fac. Cele frumoase sunt de păstrat.

 9. Cleopatra

  ianuarie 3, 2018 at 11:08 pm

  Wow cate realizari!! Chiar mă bucur pentru tine și mă întreb de unde ai avut atâta energie pentru toate? 😃 Felicitări pentru tot anul 2017, se pare că ai avut un an grozav!! Sper că și 2018 sa fie la fel de bun sau chiar mai bun!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 4, 2018 at 8:22 am

   Mulțumesc Cleopatra! Și tu să ai un 2018 frumos și plin de realizări!

 10. Iulia Tugui

  ianuarie 3, 2018 at 11:06 pm

  Ai avut un an tare incarcat, te admir!!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 4, 2018 at 8:21 am

   Mulțumesc, Iulia!

 11. Ioana Ishikawa - Constantin

  ianuarie 3, 2018 at 8:46 pm

  Pare că ai avut un an plin de evenimente și împliniri! La câți mai mulți așa și de acum încolo!

 12. Atina

  ianuarie 3, 2018 at 8:28 pm

  Felicitări pentru toate realizările! La mulți ani!

 13. Patricia Lidia

  ianuarie 3, 2018 at 6:44 pm

  Ai avut un an plin, eu nu am avut răbdare să îmi fac bilanțul în scris… pentru mine 2017 a fost anul inițierii de proiecte și dezvoltării personale sustenabile! Dar nu cred că mi-aș aminti ce am făcut lunar…

 14. Denisa

  ianuarie 3, 2018 at 6:25 pm

  Foarte fain anul tau 2017. Ai avut parte de evenimente tare dragute. Sa ai un 2018 la fel de frumos!

 15. Fashion Gratitude by Andreea Eftimie

  ianuarie 3, 2018 at 5:44 pm

  Sunt geloasa pe anul pe care l-ai avut. Felicitari! :*

 16. Flore

  ianuarie 1, 2018 at 1:38 pm

  Te-am citit pe tot parcursul anului și ți-am și zis de câteva ori că te admir pentru ambiția și perseverența ta. Și rezultatele sunt deja cu numere frumoase, felicitări! Îți doresc un 2018 așa cum îl visezi și multă energie să-l faci să fie așa! Să atingi acel „mai bine”, dar să nu devii captiva lui, în așa fel încât să te poți bucura și de ceea ce ai realizat deja. Te îmbrățișez!

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 1, 2018 at 4:38 pm

   Mulțumesc mult, Flore! Să fie un an minunat pentru toată lumea!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: