Bilanț ianuarie 2018

Din nou timpul trece foarte repede motiv pentru care astăzi voi face un bilanț pentru ianuarie 2018, așa cum mi-am propus la finalul lui 2017 în articolul ce a curprins bilanțul pe tot anul.

Bilanț ianuarie 2018

În 2017 mi-am schițat un set de întrebări la care să răspund lunar pentru a avea o evoluție a lucrurilor bine structurată. Din experiențele anterioare în fiecare lună punctam lucruri diferite și la final de an nu reușeam să trag o linie prin tot ce a fost. Acum, am să răspund lunar la aceleași întrebări. Cumva va fi și o conștientizare pe tot ceea ce a fost în luna ce a trecut.

1. Ce am schimbat la mine în ianuarie 2018?

Mărimea la haine?! :)) Asta ar fi răspunsul impulsiv la această întrebare! Deși e prima, am să vă spun că am răspuns la ea la final.

Cred că în fiecare zi schimbăm ceva la noi, conștient sau nu. Ce am convingerea că am schimbat la mine în ianuarie 2018 este felul în care abordez lucrurile neașteptate din viața mea.

 • Am devenit o persoană mai calmă;
 • Am început să nu mai pun la suflet chiar toate prostiile;
 • Am început să mă plâng mai puțin și să acționez mai mult;
 • Am început să fac lucruri noi, de la probat haine pe care nu le-aș fi probat niciodată la tot felul de activități. Mai pe scurt, am încetat să-mi mai pun limite, de orice fel.
 • Am început să fac rai din ce am, chiar dacă unele zile au fost un adevărat iad. Acum la final de lună nu mai par așa de nesuportat.
2. Dacă aș avea șansa să repet luna ianuarie, ce aș face diferit?

Am avut un moment în luna ianuarie în care am reacționat foarte impulsiv și dacă aș avea ocazia m-aș întoarce și aș schimba acel moment. Nu îl regret, dar consider că tensiunea acumulată a fost alimentată de mine mai mult decât inutil.

3. Cine/ce m-a influențat cel mai mult in ianuarie 2018?

Am norocul să am aproape de mine oameni foarte frumoși și dragi, ce mă influențează pozitiv în fiecare zi. Nu cred că este zi în care cineva apropiat mie să nu îmi schimbe o stare, o idee sau să nu mă provoace să fiu altfel.

4. Am fost un om mai bun în luna ianuarie?

Nu cred că am fost un om mai bun în ianuarie sau în acest moment nu simt asta. Recunosc faptul că nu am făcut nimic în acest sens sau mai bine spus nimic din ce consider eu că ar fi bun. Poate că bunătatea e relativă și ar trebui să ni se spună dacă suntem buni sau nu.

5. Provocarea lunii

Luna ianuarie 2018 a fost cu o serie de provocări, cam pe toate planurile. Nu pot să aleg doar una, motiv pentru care am să vorbesc câte puțin despre fiecare.

1. Să ajung la 62 kg

În momentul în care am trecut acest lucru în bullet journal am simțit că e un pic nerealistă dorința mea. Din experiența lunilor anterioare, 4 kilograme de dat jos într-o lună e un pic prea mult pentru mine. Totuși, la finalul lui ianuarie cântarul mi-a arătat 62.7 kg. Încă 700 grame și atingeam obiectivul propus.

2. Să dublez traficul pe blog

Despre cum am crescut traficul pe site în ianuarie am scris un articol pe care te invit să-l citești. Sunt mulțumită că am reușit să bifez și asta pe lista lunii ianuarie.

3. Au fost și o serie de provocări personale pe care aș vrea să le păstrez așa. Ianuarie nu a fost o lună ușoară pentru mine. Aproape jumătate din ea m-am luptat cu o depresie însoțită de foarte multe griji pentru oameni dragi mie. Spre finalul lunii mi-am revenit și pot să spun că am ieșit învingătoare și de această dată într-o luptă destul de grea cu mine.

Pe partea de provocări profesionale au fost și acolo câteva. Când ești programator nu există zi fără o provocare și cumva acesta este și motivul pentru care iubesc ceea ce fac. Nu am timp să mă plictisesc și zilnic sunt nevoită să mă autodepășesc.

4. Ca să punctez ceva la nivel profesional, ce nu ține de mine programatorul, ar fi 3 bannere pe care le-am făcut pentru un proiect la locul de muncă. Sunt bannere stradale, cu o lățime între 5 și 6 metri și abia aștept să le fac și o poză în locurile în care vor fi amplasate.

Design bannere stradale - Bianca Ionel
Design bannere stradale – Bianca Ionel
6. Realizarea lunii

Realizările lunii sunt strâns legate de provăcările lunii, dar ca să fac un mini rezumat voi bifa următoarele:

36 968 km alergați și un record personal depășit;

Record personal ianuarie 2018
Record personal ianuarie 2018

un control mai bun al emoțiilor;

am crescut traficul pe blog;

am luat LA2 în voce de piept – pentru cei care nu știu despre ce e vorba, e o chestie legată de muzică și de evoluția mea. Ca să se înțeleagă povestea și nota, am să vă arăt ce nota am luat mai jos.

Claviatura pian
Claviatura pian

În 2017 luam FA2 în voce de cap. Diferența dintre ele? Relaxarea din voce, intensitatea sunetului și volumul lui. Urmează un recital în februarie pentru care mă pregătesc aproape zilnic și îmi doresc să se vadă acolo diferențele față de 2017.

7. Dezamăgirea lunii

Pentru cine credea că luna ianuarie 2018 nu a avut și dezamăgiri, am să vă spun că sunt chiar trei.

Prima e legată de faptul că nu m-am mobilizat pentru a scrie lucrarea de disertație și a doua e legată de faptul că am avut momente în care m-am lăsat copleșită de tot ceea ce se întâmpla în jur. Nu am să mă scuz cu depresia prin care am trecut, dar știu că puteam fi și mai productivă dacă trăgeam mai mult de mine.

A treia dezamăgire e cumva legată de a doua și e vorba despre faptul că nu m-am mobilizat suficient nici pe partea de citit cărți. Un obiectiv nescris, dar de care eram conștientă era legat de cititul a două cărți pe lună. Dezămăgirea vine cu faptul că nici măcar pe cea începută nu am terminat-o și nu e prea groasă ca să am o scuză.

8. Pe cine am influențat în luna ianuarie 2018?

Nu știu dacă pot trece la influențat, dar chiar pe 25 ianuarie Loredana pe care o găsiți pe Lory’s Blog mi-a mărtusit că folosește bullet journalul pentru ianuarie făcut de mine. Am fost foarte fericită să aflu acest lucru pentru că avem o tentativă de a abandona proiectul din martie. Lory trebuie să-ți mulțumesc pentru că fără să știi m-ai motivat să pregătesc foile și pentru următoarele luni.

9. Cel mai frumos moment al lunii ianuarie 2018

Cel mai frumos moment al lunii a fost unul personal. Deși uneori par a fi de piatră, omul potrivit poate să mă emoționeze destul de tare. Controlul prea bun al emoțiilor face acest lucru aproape de nevăzut, dar pentru mine contează. Poate pentru unii e ceva banal, dar pentru mine astfel de momente sunt unice și nu le pot ignora.

Eu nu cred în gesturi făcute la ocazii speciale, cred în gesturi făcute din suflet atunci când le simți. Iar acest lucru le oferă încărcătura emoțională ce îl mișca pe celălalt până aproape de lacrimi.

10. Ce voi face pentru ca februarie să fie o lună mai bună?

Am să mă organizez mai bine! Sună cunoscut, nu? Am să pun și câte 10 ron de fiecare dată când voi spune asta. Măcar să fiu un pic mai bogată la final de lună dacă organizată nu reușesc.

Consider că am început bine ianuarie, dar trebuie să găsesc formula prin care să-mi păstrez energia și productivitatea fără a afecta partea personală din viața mea. Ca să fie totul cu liniuță pentru februarie îmi propun următoarele:

 • 1 capitol scris la disertație;
 • 28 de articole scrise pe blog;
 • 150 de unici pe zi pe blog;
 • 2 cărți citite și o recenzie pe blog la una dintre ele;
 • 15 kilometri alergați în fiecare săptămână:
 • 3 kilograme în minus.

Voi lăsa lista de mai sus deschisă. Oricum toate acestea sunt și scrise de mână în bullet journal februarie 2018 și voi avea grijă să le și îndeplinesc.


Cam așa a fost ianaurie 2018 pentru mine. Pentru tine cum a fost luna ianuarie 2018? Ai scris tras linie?

 

11 Comments

 1. Catalina Coman

  februarie 7, 2018 at 2:15 pm

  Eu nu m-am gandit sa analizez fiecare luna in parte, dar e o idee faina.

 2. Rokolla

  februarie 7, 2018 at 11:38 am

  Cred ca te ajuta acest bilant la sfarsit de luna si poti vedea concret ce ai realizat. Nici n-am stat sa analizez acest aspect. Ianuarie pentru mine a fost reprezentat de vacanta in jumatate din timp

 3. Raluca Brezniceanu

  februarie 5, 2018 at 12:19 pm

  Am avut o luna ianuarie obisnuita, adica nu mi-am propus decat ceea ce stiam sigur ca voi putea indeplini. Ma bucur in schimb pentru toate realizarile pe care nu le planificasem si au venit ca bonus. Felicitari pentru dublarea numarului de vizualizari, dar nu stiu cum de ai reusit sa scrii atat de multe articole, eu n-as putea rezista ritmului.

 4. violeta balaban

  februarie 4, 2018 at 10:32 pm

  Nu mi-am facut pana acum un articol de acest gen si cu ce am facut in ultima perioada, dar cred ca nu ar stric a.

 5. Mihaela Curea

  februarie 4, 2018 at 1:06 pm

  Am învățat să nu mai fac planuri și doar să mă concentrez pe ce am de făcut. Da, luna ianuarie a fost o lună bună, am citit 4 cărți, am scris peste 20 de articole, am încheiat o colaborare bună pentru mine.
  La greutate am si eu o problema si sper in luna februarie sa o depasesc.

 6. Oana D.

  februarie 4, 2018 at 12:51 pm

  Mi-ai amintit de copilarie, cand si eu luam lectii de teorie si solfegii si de pian, la scoala de muzica – exista asa ceva intr-un fost conac boieresc din orasul meu. Unele lucruri mi le amintesc si acum, dar talent nu aveam deloc, doar maica-mea spera sa devin ceva in muzica 🙂

 7. Claudia

  februarie 4, 2018 at 11:55 am

  Eu nu mi-a facut niciodata bilantul pe luna trecuta. Decat doar la ce carti am citit sau la ce retete am publicat pe blog. In rest prefera sa las totul in trecut 🙂

 8. Mihaela

  februarie 4, 2018 at 9:42 am

  Eu nu imi fac bilantul lunar dar cred ca am luat niste decizii bune in luna ianuarie.
  1. Sa-i fac baietelului meu un cont de economii pentru studii(acum are doar 6 ani, dar timpul zboara)
  2. Sa scap de datorii(carduri de credit) pe care le am de mai bine de 10 ani, punand cate 500 lei luna.
  3. Sa citesc mai mult si sa fac recenzii la carti.
  Asa ca am fost la o intalnire cu un consultant financiar, am renuntat la concediul de anul asta si am continuat colaborarea cu Libris.ro.

 9. Bratu Gabriela

  februarie 3, 2018 at 10:45 pm

  luna ianuarie a fost destul de linistita si nu pot spune ca s-au intamplat prea multe. totusi, m-am apropiat de persoane pe care le credeam pierdute, sa zic asa, si asta ma bucura enorm!

 10. Cristina Barbieru

  februarie 3, 2018 at 10:23 pm

  Eu nu fac o analiza a ceea ce fac pe o anumita perioada de timp. Imi place ca esti asa organizata si sper sa.ti atingi toate obiectivele si in aceasta luna.

 11. Oana

  februarie 3, 2018 at 8:52 pm

  Eu nu fac bilanturi din astea, sa ti se implineasca tot ce iti doresti.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Statistici Jetpack wordpress vs statistici Google Analytics - bianca ionel blogger iasi
Statistici Jetpack vs. Statistici Google Analytics

Astăzi vreau să vorbim puțin despre statistici Google Analytics vs statistici Jetpack și de ce acestea sunt atât de diferite....

Închide