Când sufletul și mintea își dau prietenește mâna

Când sufletul și mintea își dau prietenește mâna

Sunt momente în care viața îți oferă acel șoc al cărui impact e unul emoțional, dar și mintal. Se ajunge la apogeul suprem. Cei doi dușmani decid să se unească pentru a sprijini corpul în care se zbat. E o fuziune ce te face să simți cum renaști și cum prinzi puteri aproape supranaturale. Îți dă puterea să zâmbești deși pământul îți fuge de sub picioare. Renaști ca pasărea Phoenix din propria cenușă mai puternic și mai pozitiv ca niciodată. E o trăire aproape imposibil de descris ce te transformă din interior spre exterior. Îți dă forța să-ți controlezi emoțiile cele mai intense, să îți stăpânești lacrimile și să le transformi în zâmbet.

Renașterea noastră

Aș putea crede că e acea uniune cu Divinitatea despre care învățam în liceu. Acel fulger care te desface în mii și sute de bucățele ce se întorc în tine asemeni unui bumerang, dar puternice și fără urmă de durere. Se lipesc perfect în locurile din care au plecat asemeni unui puzzle făcut de un copil, piesă cu piesă. Le simt cum vin peste toate rănile ce le-au lăsat și vindecă tot, le simt cum corpul meu le acceptă și formează circuite între ele. Le hrănește cu aer și dragoste și le primește asemeni unui copil fericit că are jucăria preferată înapoi. O jucările scuturată de praf, reparată și mult mai frumoasă.

E aceeași jucărie, dar trecută printr-un vârtej de transformări interioare. Același ambalaj, dar alt motor, altă tapițerie, alt volan și o telecomandă cu mult mai multe butonașe pentru control. Nu mai există doar înainte, înapoi, stânga, dreapta. Te poți roti. Poți zbura. Poți sări peste obstacole și poți să-ți activezi un scut care să te protejeze de ploi, de vânt sau meteoriți, poți să mergi pe sub apă fără să te scufunzi. Te poți înalță spre cer fără ca nimic să te tragă în jos.

Mă simt prinsă într-o metamorfoză. Simt cum sentimentele se schimbă. Simt cum durerea se transformă în putere și dincolo de tot îmi simt inima în stare perfectă. Simt cum sufletul și mintea își dau prietenește mâna. Să fi căzut într-un somn al rațiunii care a născut un alt om și nu un monstru?

Nu am crezut că voi ajunge în momentul în care să nu mai simt o luptă între suflet și minte, dar se pare că orice e posibil.

Cu siguranță e cel mai triumfător moment. Simt că pot lua deciziile perfecte pe care să nu mi le conteste nici inima și nici mintea. Era și cazul ca cele două să înceteze să mai lupte una împotriva celeilalte. Era momentul perfect ca sufletul și mintea își dau prietenește mâna pentru a salva corpul de muritor de rând. Pentru a se putea înălța împreună până la finalul vieții…

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
daca vrei sa fii iubit, iubește, bianca ionel blog
Dacă vrei să fii iubit, iubește!

Dacă vrei sa fii iubit, iubește. - Seneca Să fie oare suficient acest lucru? Și dacă este atunci de ce...

Închide