Dezvoltare personală – 8 cărți ce te pot inspira

Anul acesta am citit foarte multe cărți axate pe partea de dezvoltare personală și am decis să fac o listă a lor și să vin cu o invitație la lectură.

De ce ar trebui să citești cărți de dezvoltare personală?

 • Pentru că nu sunt doar cărți ce îți oferă elemente ce țin de psihologie, ci și exemple din viețile altora;
 • Pentru că ajungi să cunoști mai multe perspective;
 • Pentru că ajungi să te descoperi pe tine;
 • Pentru că sunt o lectură revitalizantă, dar nu ușoară;
 • Pentru că te pot schimba și le poți observa impactul asupra ta în timp;
 • Pentru că aceste cărți de dezvoltare personală nu te pot plictisi.

8 cărți de dezvoltare personală pe care le recomand

1. Cartea gesturilor – o redescoperire a simbolisticii corpului

O carte aparent ușoară, dar care te ajută să faci primul pas către ceea ce înseamnă dezvoltare personală, plecând chiar de la propria ta persoană. E o radiografie a gesturilor, a ceea ce transmiți celor din jur, dar și un dicționar explicativ a tot ceea ce înseamnă limbajul corpului. O găseși pe Libris.ro la reducere.

Cartea Gesturilor - dezvoltare personala bianca ionel blog
Cartea Gesturilor – dezvoltare personala
2. Iconoclastul

Menirea cărții este de a provoca și toate exemplele oferite pot deveni impulsuri pentru a schimba ceva la noi. Cartea trebuie citită diferit de restul cărților și trebuie înțeleasă dincolo de analiza sa foarte bine realizată și documentată. Cartea poate să inspire și să schimbe atât cât fiecare permite sau își dorește. Tot de pe Libris.ro o poți cumpăra și pe aceasta.

Iconoclastul - Editura ALL - bianca ionel - recenzie carte
Iconoclastul – Editura ALL – dezvoltare personala
3. Reziliența – secretul puterii psihice

O carte pe care o recomand tuturor celor care spun măcar o dată pe săptămână că sunt stresați. E o gură de aer proaspăt, e o viziune diferită asupra unor lucruri pe care uneori le vedem fără rezolvare. E o lectură ușoară, dar profundă. E o carte care te schimbă și te face să conștientizezi mai mult viața și frumusețile acesteia. Ultima data era la reducere pe Libris.ro!

Reziliența - secretul puterii psihice - bianca ionel - recenzie carte - editura all
Reziliența – secretul puterii psihice – dezvoltare personala
4. A treia cale

Cartea oferă rezolvări ale unor probleme în care ne putem regăsi cu ușurință. Îți oferă o viziune la nivel macro, dar și micro spre modul în care ne putem rezolva problemele. „A treia cale” poate fi citită de oricine își dorește să fie într-un echilibru și cu cei din jur, dar și de cei care vor să-și îmbunătățească relațiile cu cei din jur.
Este o invitație la bunătate, la conștientizare a faptului că noi suntem cei care influențăm ceea ce se întâmplă în lume și noi putem controla asta prin modul în care reacționăm în relațiile cu cei din jur.

O carte foarte citită de altfel și mereu la reducere aici.

5. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace

Am avut mereu o curiozitate legată de ceea ce fac oamenii de succes și cum fac pentru a obține succesul. Am avut o bănuială asupra unor set de deprinderi, ca să nu le spun reguli, dar această cartea mi-a dezvăluit care sunt acelea. Deși inițial pare o carte dedicată antreprenorilor sau liderilor, ea este și o carte axată pe dezvoltare personală. Te învață să îți stabilești un scop, obiective și să atingi succesul urmând doar 7 pași simplii. Vrei să o cumperi? O găsești și online la promoție!

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace
Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – dezvoltare personala
6. A 8-a treaptă a înțelepciunii

O continuare a cărții „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, cartea vine cu o explicare a unicității și o cale către aceasta. Este o carte ce îți oferă șansa de a te redescoperi, de a îți găsi vocea și drumul către ceea ce te poate face împlinit pe toate planurile. Citind cartea vei primi un ghid către o versiune a ta autentică și încununată de succes. O poți cumpăra de aici!

A 8-a treapta a înțelepciunii - capitolul 1
A 8-a treapta a înțelepciunii – capitolul 1 – dezvoltare personala
7. Cele 12 pârghii ale succesului

Cele 12 pârghii ale succesului vin ca o explicație a „Celor 7 deprinderi ale persoanelor eficace” pentru a ajuta cititorul să înțeleagă mai bine cum face trecerea de la o viață de succes și care sunt pilonii care trebuie respectați pentru a atinge echilibrul.

Se bazează pe om, pe caracterul acestuia și pe evoluție. Nu trebuie să ai o poziție de conducere pentru a-ți dori să fii mai bun și să atingi succesul. Ca o paranteză, cei pe poziții de conducere ignoră aceste cărți, din considerentul că le știu pe toate. De aceea e bine ca măcar noi angajații să le citim, pentru a îi înțelege și pentru a alege să mergem pe drumul către succes. Noi suntem managerii propriei noastre vieți și trebuie să știm cum să o facem cât mai frumoasă și productivă.

Toată colecția lui Stephen R. Covey o găsești pe site-ul celor de la Libris.ro, mai tot timpul la reducere!

8. Mesaje: ghid practic pentru dezvoltarea abilităților de comunicare

Comunicarea este o artă! Cartea este un ghid practic dedicat persoanelor care vor să își îmbunătățească modul în care comunică cu cei din jur, dar și felul în care ascultă. Poți să descoperi diferența dintre ascultarea autentică și pseudo-ascultare. Cartea îți oferă și sfaturi pentru o ascultare eficientă. Pe lângă elemente care țin de comunicare, sunt punctate și cele legate de paralimbaj și metamesaj, dar și de limbajul corpului.

Cumpără cartea de aici!

***

La toate aceste cărți te poți întoarce la fiecare final de zi și poți reciti pasaje. Pentru mine dezvoltarea personală este precum un atrenament la sală ce trebuie făcut zilnic. Tu ce ai făcut azi pentru dezvoltarea ta personală?

 

15 Comments

 1. Bratu Gabriela

  septembrie 23, 2017 at 5:57 pm

  cartea cu gesturile imi pare cea mai interesanta!

 2. Mihaela Curea

  septembrie 22, 2017 at 10:15 pm

  Am citit câteva cărți, pe acestea nu, dar le notez, e important să citim și din această categorie.

 3. Rokolla

  septembrie 22, 2017 at 8:20 pm

  Trebuie sa recunosc ca n-am prea citit carti de dezvoltare personala si nu le cunosc. Despre unele dintre ele doar am auzit si atat

 4. Raluca Brezniceanu

  septembrie 22, 2017 at 1:10 pm

  Am citit doua din opt si o alta carte a gesturilor, asa ca presupun ca stau bine la acest capitol. Mai am pe lista de asteptate doua carti de Stephen Covey si una de Dalai Lama, le devorez cat de curand.

 5. Oana D.

  septembrie 22, 2017 at 8:01 am

  Nu stiu daca dezvoltatrea personala e si pt mine ca un sport zilnic, precum naveta. Dar ma intereseaza si e un domeniu care ma preocupa de niste ani buni.

 6. UrbanStory

  septembrie 21, 2017 at 11:17 pm

  Prima carte ma atrage cel mai mult. Poate si pentru ca am citit recenzii pozitive ale ei si este foarte buna

 7. Aluculesei Brindusa

  septembrie 21, 2017 at 10:25 pm

  nu sar sa le citesc,sunt bune dar nu pentru mine,la varsta mea mai citesc ceva romane care ma fac sa ma gandesc la tinerete si la tot ce e frumos,astea sunt pentru oameni tari care vor sa fie si sa ajunga undeva,eu nu imi mai doresc sa ajung nicaieri decat in gradina mea sub o salcie si sa privesc cerul.

 8. Kaiyoaino (@Kaiyoaino)

  septembrie 21, 2017 at 10:21 pm

  Eram acum cativa ani extrem de obsedata de cartile de dezvoltare personala.
  Din lista ta, totusi am citit-o doar pe prima

 9. Ana Panait

  septembrie 21, 2017 at 9:56 pm

  Cred ca am citit 10 carti de acest gen la viata mea, eu fiind mai mult pasionata de genul fantasy. Colectia de carti pentru dezvoltare personala de la Editura Publica sunt cele mai bune dupa parerea mea!

 10. Corina

  septembrie 21, 2017 at 9:21 pm

  Am citit si eu prima carte! E FENOMENALĂ! Ar trebui fiecare s-o citească!

 11. Antoaneta

  septembrie 21, 2017 at 4:10 pm

  Daca ma intrebai acest lucru acum un an nu stiu daca as fi putut sa raspund concret.
  Acum am ajuns sa ma inteleg mai bine, sa imi dau seama ce vreau sa fac si mai ales unde trebuie sa aduc imbunatatiri. Nu toate cartile de dezvoltare personala sunt interesante si cu sfaturi potrivite, insa exista cateva care chiar merita citite, intelese si sfaturile aplicate.

 12. Dincolo de nori

  septembrie 21, 2017 at 3:10 pm

  Pe prima am citit-o și eu. Am găsit câteva lucruri interesante, diferite de ce-am găsit în alte cărți care tratează subiectul.

 13. Lucruri privite de jos in sus

  septembrie 21, 2017 at 11:29 am

  Nu prea sunt amatoare de carti de acest gen 🙂 Stiu, ca poate mi-ar fi utile insa nu pot sa le citesc :)))

 14. Cristina Barbieru

  septembrie 21, 2017 at 11:16 am

  Din pacate timpul meu e limitat, cu un bebe de 11 luni nu reusesc sa citesc deloc, nici nu doarme bine si nici nu sta cuminte asa ca e imposibil. Chiar as vrea sa citesc niste carti de dezvoltare personala.

 15. Mihaela

  septembrie 21, 2017 at 10:57 am

  Si mie imi plac cartile de dezvoltare personala. Ultima pe care am citit-o a fost: Cat ai cheltuit pe asta?

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Dezvoltare personala
cum faci un testimonial de carte bianca ionel
Cum faci un testimonial despre o carte

Am primit foarte multe întrebări de la cititori legate de cum facem un testimonial de carte, motiv pentru care am...

Închide