Cleopatra din noi

Femeia a fost preocupată de frumuseţea sa încă din cele mai vechi timpuri. Fascinanta istorie a Egiptului a avut grijă să pună în lumină pe cea care a devenit un simbol al frumuseţii şi un model în ceea ce reprezintă machiajul, pe preafrumoasa Cleopatra.
Din punctul meu de vedere Egiptul şi întreaga cultură egipteană a dat startul la tot ce înseamnă feminitate şi inventivitate când vine vorba de frumuseţe şi de valorificarea acesteia. Pentru Cleopatra frumuseţea era ca o arta şi cred că fiecare femeie ar trebui să ţină minte acest lucru şi să-l aplice.  Ce facea Cleopatra de arăta atât de bine în condiţiile în care ea trăia printre furtuni de nisip şi zile atât de aride? Avea grijă de ea, se folosea de toate plantele cu proprietăţi hidratante şi de lapte de animale.
Nu mai este un secret faptul că era adepta băilor cu lapte de măgăriţă. Pielea unei femei este cartea ei de vizită, cu cât e mai fină, cu atât trăsăturile femeii devin mai dulci, mai gingaşe şi implicit mai atrăgătoare.
Am stat şi m-am întrebat ce făcea totuşi cu părul inestetic de pe picioare, mâini?  Sau poate nu avea? Gândul îmi zboară la rasa de pisică egipteană, fără păr şi stau şi mă gândesc, poate, femeile din Egipt au scăpat de chinurile epilării.
Din păcate nici ele nu au fost cruţate de durerea epilării, pe atunci cu siguranţă mai dură decât în zilele noastre. Tot istoria ne poveşteşte că erau folosite obiecte ascuţite sau abrazive şi nu aş vrea să-mi imaginez cum arăta pielea după o epilare cu piatra ponce.
Cred că laptele de măgăriţa era calmantul de după epilare, iar restul plantelor pansamente pentru eventualele răni.  Oricât ne ferim de acest subiect, epilarea este dureroasă, mai ales dacă ai şi o piele sensibilă.  Totuşi anii au trecut şi eu am avut norocul să mă nasc într-un secol în care toate au început să avanseze şi să prindă formă, inclusiv epilarea. De la pietre ascuţite, a ajuns în extrema opusă, la aţă, apoi la ceară din zahăr (cu speranţa că zahărul va îndulci durerea), lame, creme epilatoare şi nu în cele din urmă la epilarea definitivă (pe principiul suferim o dată pentru toată viaţă).
Prima formă de epilare definitivă a fost electroliza, nu tocmai o metodă uşoară şi nici prea blândă. Ace, curent electric, perioadă mare de realizare (8 ore pentru un picior) şi riscul de infecţii, pentru că acul folosit trebuia să intre în piele.
Noroc de tehnologie şi mai ales de ştiinţă care a adus ca o mângăiere pentru femei, epilarea nedureroasă, dar ce-i drept costisitoare, cu laser. Cu siguranţă epilarea cu laser este visul Cleopatrei şi al tuturor femeilor de la ea până în prezent, inclusiv al meu. Cei drept visul meu are şi nume şi e mic şi portabil. Îl puteţi vedea şi voi mai jos şi pot să vă spun despre el că este primul epilator HPL care îţi asigură epilarea definitivă pentru tot restul vieţii (50.000 impulsuri).

silkn-glide-epilator-ipl
Ce ne-am putea dori mai mult?
Pentru ce ţine de epilat cu siguranţă nimic. Eu una aş vrea să mă întorc în Egiptul antic, să îl ofer Cleopatrei şi ea să îmi ofere toate informaţiile necesare pentru a îmi contura perfect ochii. Sunt singură că mi-ar dezvălui şi mai multe trucuri dacă aş fi eu cea care o poate salva de durere nu doar pentru o săptămână sau o lună ci pentru toată viaţa.

De la Cleopatra am avea toate multe de învăţat, dar dincolo de tot fiecare femeie trebuie să-şi aloce pentru ea un timp de îngrijire şi de relaxare, un timp pentru a lua din plantele oferite din natură toate mineralele şi toată hidratarea de care avem nevoie.  Pentru noi tehnologia prinde aripi şi dacă în trecut se folosea cărbune şi var, astăzi se folosesc farduri şi creme de cea mai bună calitate. Femeia a cerut să fie frumoasă încă de acum 5000 de ani î.Hr. iar noi femeie de azi trebuie să profităm de tot ceea ce avem şi să înţelegem că numai noi putem să avem grijă de noi şi noi suntem cele care trebuie să cerem mai mult pentru noi, pentru fetele noastre şi pentru nepoatele noastre.

Ar fi păcat să nu valorificăm ceea ce Dumnezeu ne-a dat şi ar fi păcat ca acum, în secolul vitezei şi al tuturor posibilităţilor să nu facem un mic efort pentru noi şi pentru frumuseţea noastră. Cleopatra este cel mai bun exemplu de frumuseţe şi de iubire. Înainte să îi iubim pe cei de lângă noi, trebuie să ne iubim pe noi, să nu ne mai supunem pielea la dureri şi nici să nu o lăsat neprotejată la soare, vânt şi frigul iernii care se apropie.

Această postare a fost scrisă pentru proba 4 din cadrul SuperBlog 2014.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Povestea ştampilei Colop G7

E dimineaţă. În birou linişte. Toată lumea pare concentrată, toţi au privirile bine aţintite în monitoare. Pixul Heri avea o...

Închide