Cocktail cu dragoste şi ură

Ne-am întâlnit, a fost emoţia şi senzaţia de deja vu. Ne ştiam de undeva, ne completam, ne sorbeam din priviri şi băteam ritmul muzicii la fel. Oare ne-am iubit în altă viaţă şi acum destinul ne-a adus din nou împreună?

Cam aşa începe povestea clasică de iubire ce se sfârşeşte aproape de fiecare dată la fel de clasic: cu doi străini, „nişte foşti, doi proşti” cum spune Grasu XXL în noua sa piesă, Deja Vu…

Alegi să faci linişte, totul a trecut, eşti vindecată şi fericită fără el. Ştii că liniştea ta îl doare şi ar da orice să arunci vorbe în el, să fii imatura şi imprudentă şi să renunţi la tot ce eşti acum. Dar nu o vei face. Vei aştepta ca o femeie deşteaptă, ce eşti, momentul în care va veni el şi va arunca tot ce are mai rău în tine şi atunci, ai să-i demonstrezi că nu mai eşti fetiţa slabă. Intuiţia care îl enervează teribil te-a făcut să vezi momentul acesta şi să te pregăteşti să nu mai tremuri în faţa lui, pentru că acum ai o armură bine pusă la punct, ce nu îi va dezvălui nimic din ce simţi. Îl vei lăsa să se întrebe dacă zâmbetul tău e din dragoste sau e ironic, pentru că ai sufletul cuprins de ură?!

Îţi va arunca în faţă ca eşti cuprinsă de frică, dar singura ta frică e declanşată de tot ce implică durere şi de momentul în care el îţi sare în braţe spunând că te iubeşte şi te imploră să-i vorbeşti de sentimente tale.
Atunci, se va activa şi orgoliul şi un „nu pot” ce s-a transformat în tot acest timp, într-un „nu vreau„. Nu îi vei mai vorbi despre ce simţi, despre ce te macină, nu îi vei mai spune că îl iubeşti orbeşte. În schimb, îi vei spune că nu ai nevoie de el. Nu te vei mai agăţa de el pentru că poţi merge şi singură, indiferent de cât de abrupt e drumul, indiferent de piedicile pe care ţi le pui singură, sau ţi le pune lumea din jur.
Îl vei lasă să se întrebe dacă te cunoaşte, deşi îţi va recunoaşte vocea şi o va simţi cum vibrează în el de fiecare dată când te va auzi în microfon şi de fiecare dată când va avea nevoie de tine.
Eşti în capul lui, acum plin de întrebări fără răspuns, plin de tine, de amintiri şi dureri. Ai fost acolo mereu, din altă viaţă, din alte ere şi acolo vei rămâne.
Momentele cu tine vor rămâne pentru el sub un mare semn de întrebare, iar finalul acesta îl va răscoli zilnic. Nu va şti dacă ceea ce a văzut în ochii tăi a fost dragoste sau ură.
Felicitări! Ai băut un cocktail perfect, ce ţi-a dat putere, te-a eliberat de bagajul ce îl cărai de prea mult timp şi ţi-a redat strălucirea din ochi. L-ai savurat până la ultima picătură şi l-ai simţit cum alunecă prin tine. Acum vezi!Eşti puternică, eşti femeie, eşti TU!
El? Va pune pe repeat piesa lui Grasu XXL şi se va gândi la tine.

Acesta e gustul victoriei! Noroc!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: