Compatibilitatea între mit şi realitate

M-am plictisit să citesc articole despre zodii care şi cum sunt compatibile, m-am săturat să aud că relaţiile nu merg pentru partenerii au gusturi diferite, m-am săturat de pretexte când vine vorba să ai o relaţie reuşită.

Din punctul meu de vedere, compatibilitatea în relaţii e ca transplantul de organe. Oricât ai fi de compatibil, mai e pasul în care îl accepţi în totalitate pe cel de lângă tine, cu bune şi rele.

Consider că, nu compatibilitatea face relaţia perfectă, ci comunicarea şi depăşirea momentelor în care sunteţi incompatibili.

love couple old child

Trebuie să înveţi să-l asculţi pe cel de lângă tine şi să-l accepţi aşa cum este, pentru că, la fel ca tine, are un bagaj de principii şi valori care nu s-au format peste noapte.
Fiecare a crescut şi trăit în mediul lui şi a avut libertatea deplină de a alege ce vrea în materie de muzică, filme, hobby-uri şi alte elemente care ne definesc ca oameni. De aici putem merge cu analiza până la modul în care luăm decizii, gândim şi reacţionăm în momente critice.

Când intrii într-o relaţie, eşti tu cu toate aceste tabieturi, plus celălalt, care e posibil să aibă altele. Norocoşi sunt cei care gândesc la fel şi acţionează asemănător, dar asta nu înseamnă că sunt compatibili. E doar noroc, e doar un mediu asemănător în care au crescut şi le-au fost impregnate valori şi obiceiuri asemănătoare sau chiar identice.
Nici persoane care lucrează în acelaşi mediu nu pot fi compatibile 100%, dintr-un singur motiv: suntem unici!

Compatibilitatea e un mit, e ceva gen Fata Morgana.
În realitate exista un partener în relaţie mai înţelegător, mai adaptabil, un partener care închide ochii de mai multe ori şi e conştient că nu există potrivire ci acceptare.

Un taur nu va fi compatibil niciodată cu cineva din gemeni? De ce? Că aşa scriu astrele?

taur_vs_gemeni
Anna Kournikova şi Enrique Iglesias oare cum reuşesc să aibă o relaţie? Horoscopul spune NU, au ocupaţii diferite, alt NU şi totuşi, cum au reuşit?
Sunt sute de cupluri, care conform astrelor sunt un dezastru împreună, iar în realitate acestea strălucesc. Cum e posibil? Care e reţeta fericirii?
Cum poate reuşi orice relaţie?  Au comunicat, s-au acceptat, au făcut compromisuri pentru a face relaţia să meargă şi au ajuns la un numitor comun: respectul!  Au reparat şi nu au aruncat!

repara

În final, propun să lăsam zodiile, să lăsam presupunerile şi alte pretexte şi să ne respectăm, să ne iubim şi să găsim motive pentru a fi împreună şi nu motive pentru a ne despărţi.

Fii magnetul de pol opus pentru acele momente din relaţie când apar divergenţe, pentru a vă atrage şi mai mult! Fii tu cel care calmează spiritele şi opreşte cearta şi divergenţele!
magnet

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Evadare-n sticlă

Evadare-n sticlă Te închid zilnic în clepsidră, Cu nisip de suflet albastru Să te ţin strâns la căldură, Să te...

Închide