Cum e îngheţata vegetală din 2 banane şi cacao?

Am găsit online, aici,  o reţetă de îngheţată din 2 ingrediente: banane şi cacao şi am decis să o încerc şi eu. Am luat 3 banane, le-am blenduit alături de 5 linguri de cacao şi 3 linguriţe de miere şi le-am pus la congelator. Rezultatul? Bun, dar nu mai fac :)) De ce?

  • gustul de banană e prea puternic,
  • nu mi s-a părut suficient de dulce deşi am adăugat şi miere,
  • e interesantă combinaţia, dar un pic cam greoaie – personal vara mă aştept la ceva uşor şi răcoros ca smoothie-ul din postarea anterioară.

Intenţionez să încerc să combin ingredientele mai sus şi cu altele, în speranţa că voi găsi ceva care să îmi bucure 100% papilele gustative. Până atunci, ca un sfat, ar fi bine să credeţi toate reţetele fantastice din online, fie ele culinare sau de slăbit. Am observat un trend mai mult decât enervant în a pune un titlu gen „3 ingrediente care te ajută să slăbeşti”, „fă asta în fiecare dimineaţă şi vei trăi 100 de ani”, etc, care nu fac decât să dea false speranţe cititorilor. Dacă citim acele articole şi comentariile lor ne vom gândi că trebuie să încercăm, exact cum am încercat şi eu îngheţata savantă, dar rezultatul nu ne va încânta. Consider că acei „bloggeri”, sau mai bine spus disperaţi de trafic, aleg să publice doar comentariile pozitive. Nu vreau să par răutăcioasă, dar dacă toate aceste soluţii magice de slăbit, de trăit şi de detoxifiat organismul ar fi bune, cred că am fi o ţară de oameni perfect sănătoşi şi mulţumiţi de aspectul fizic.

Suntem disperaţi să ne hrănim cu speranţe şi disperaţi să încercăm orice combinaţie de oţet cu hrean şi piper doar pentru a scapă de 5 mm de burtă, dar uităm să gândim şi să realizăm cât de nocive pentru stomacul nostru pot fi unele combinaţii. Ar trebui să ne gândim că putem scăpa de 5 mm de stomac sănătos. Mediul online ne oferă tot felul de informaţii, unele bune, altele mai puţin bune, şi cred că indicat ar fi să trecem prin prisma gândirii noastre logice şi realiste toate aceste informaţii şi să nu ne transformăm în marionete ale mediului online.

Ne dorim toţi să trăim mai mult, dar putem face acest lucru printr-un regim echilibrat fără a ne supune organismul la tot felul de torturi pescuite din online. Aş vrea să invit şi bloggeri să scrie câteva rânduri despre toate acele reţete din online, care le testează şi ei, din curiozitate sau din dorinţa de a face ceva nou, ca şi mine, şi care nu sunt aşa de benefice sau de gustoase şi să ofere cititorilor adevărul. Cititorii merită să ştie adevărul şi merită să nu se otrăvească singuri.

Articole ce te-ar mai putea interesa:

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
smoothie bianca ionel
3 ingrediente pentru un smoothie răcoros de vară

Căldură mare, mon cher! Atât de mare încât pofta de mâncare scade direct proporţional cu gradele de afară. În stânga...

Închide