Cum a fost la Hangariada 2016

Acum două săptămâni m-am numărat printre norocoșii care au primit o invitație la Hangariada 2016 – un festival de artă și zbor, la care îmi doream destul de mult să ajung, drept urmare, acum vă voi povesti cum a fost la Hangariada 2016.

Invitația primită la eveniment a fost mai mult decât frumoasă și recunosc, m-a impresionat într-un mod plăcut prin originalitatea sa.

invitatie Hangariada 2016

Festivalul a avut o durată de 3 zile, eu am fost prezentă la o parte din evenimentele de vineri și un pic la concert sâmbătă.

Vineri am fugit direct de pe drumuri la prezentarea de modă pregătită de Chotronette, care trebuia să înceapă la 19:30. Din păcate a început la 20:00 și acela a fost momentul în care am înțeles că tot evenimentul urma să sufere întârzieri.

Pe fundalul așteptării mele au fost tot felul de probe de sunet ale formațiilor care urmau să urce pe scenă în acea seară, unele cu bun simț, altele cu aere de vedete și pretenții neînțelese de mine, posibil nici de organizatori.

Prezentarea a fost destul de scurtă, unele din modele parcă fugeau la propriu, altele erau destul de degajate și zâmbitoare. Totuși a fost o tensiune, habar nu am motivele, pentru că rochiile au fost superbe. Posibil podiumul improvizat pe iarbă să nu fi fost tocmai locul perfect pentru o defilare, dar când ești model îți asumi acest lucru și trebuie să dai dovadă de profesionalism sau măcar de respect pentru creația care o porți și o prezinți. Mai jos vă puteți bucura și voi de câteva cadre, prinse pe fugă 🙂

prezentare moda hangariada prezentare moda hangariada prezentare moda hangariada prezentare moda hangariada prezentare moda hangariada

După prezentarea de modă am avut timp să merg liniștitiă acasă să mă schimb în ceva mai comod, să revin în jur de 21:15 și să constat că prima trupă încă nu urcase pe scenă, deși în program era trecută ora 20:45.

Întreg programul s-a decalat foarte mult, mai mult decât era cazul și a fost deranjant și evident lipsit de profesionalism. Cu siguranță organizatorii își poartă vina pentru acest lucru, cu siguranță întârzierile sunt ceva comun la astfel de evenimente și se acceptă un decalaj de 30 de minute, dar nu de ore.

În prima zi i-am prins pe cei de la INSIDE și pe FLOYD, deși îmi doream foarte mult să mă bucur de tot momentul și celor de la Baba Dochia și Robin and the Backstabbers nu am reușit, pentru că programul decalat depășise ora până la care îmi planificasem să stau la eveniment în acea seară. Am plecat acasă, destul de dezamăgită, dar cu speranța că a doua zi, programul își va păstra cursul.

inside hangariada

Din păcate și sâmbătă lucrurile s-au decalat mai mult decât era cazul. Am ajuns în jur de 20:30 cu speranța că îi aud pe cei Outstorme, dar supriză, încă se făceau probe. La 21:10, ora la care cei de la Luna Amară ar fi trebuit să urce pe scenă, urcau cei de la Nouă Ani Lumină, care teoretic erau la 19:45. Nu mai are rost să vă spun continuarea, nu-i așa?

Duminică nu am ajuns pentru că am plecat la Suceava și îmi doream foarte mult să ajung la un workshop ținut de către Gabriela Zboiu despre frica de zbor, dar vor mai fi ocazii, poate la anu, poate la alt festival.

Dacă vă întrebați ce mi-a plăcut am să fiu scurtă:

  • Locația, destul de drăguță cu o priveliște superbă, mai ales că am prins seri cu lună plină,
  • Sonorizarea – impecabilă din punctul meu de vedere,
  • Jocurile de lumini – mereu am fost fascinată de beculețe,
  • Atmosfera relaxantă.

Sper ca edițiile următoare să fie mult mai reușite, sper să nu se mai amâne demonstrațiile de zbor și din sper să se respecte și programul.

apus hangariada

Felicitări celor implicați, știu că e multă muncă în spate, dar un pic mai multă organizare nu ar strica, măcar din respect pentru cei care au cumpărat bilete și au fost acolo și din respect pentru formațiile care au ales Hangariada, când puteau alege să cânte oriunde în altă parte.

luna plina

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
7 lucruri care mi-au schimbat luna mai bianca ionel
7 lucruri care mi-au schimbat luna mai

Cred că e prima dată când mă gândesc dacă luna viitoare voi continua să public un articol de acest gen....

Închide