Cum organizezi un team building la munte?

Vă povesteam într-un articol ce aş face eu ca şef şi cum mi-aş duce oamenii într-un team building la Straja. M-am gândit să nu fie totul doar o poveste ci să vin şi cu idei şi să vă povestesc exact ce mi-aş dori să fac, poate, poate dă şi seful meu peste acest articol şi ne face o surpriză.

Cum organizezi un team building la munte?
 1. Locaţia: Vila Alpin;
 2. Activitate: team building la munte;
 3. Echipa: toţi colegii de birou + familie (în prezent suntem 12 cu tot cu şefi şi cred că am ajunge la un frumos număr de 30 cu tot cu jumătăţile noastre şi copii);
 4. Traseul: Iaşi – Roman – Piatra Neamţ – Gheorghieni – Sovata – Târnăveni – Blaj-Alba Iulia – Petroşani – Straja;
 5. Ziua de plecare: miercuri dimineaţa la ora 7:00.

Transport cu autocarul. De ce? Pentru că drumul e foarte lung, obositor şi cel mai bine pentru toată lumea este un autocar. E team building plecăm toţi, împreună şi începem să ne împrietenim încă de pe drum. În 9 ore avem timp să ne cunoaştem, să cunoaştem familiile fiecăruia.

Pentru drum aş lua sendvişuri, apă, suc şi evident aş face mici opriri pe traseu. În autocar aş începe cu o discuţie simplă şi i-aş invita pe fiecare să se prezinte, să spună care îi sunt aşteptările în acest teambuilding la Staja şi orice îşi mai doreşte fiecare. În felul acesta aş înţelege de la cel mai mic până la cel mai mare dacă programul ales de mine este pentru mini cantonamentul la Straja este unul bun şi aş putea să-l modific pe parcurs.

Care este programul unul team building?

Unul simplu şi intens. Am avut grijă să trag cu un ochi pe programul turistic realizat de gazdele noastre şi am adaptat acel program în funcţie de ideile mele.

Prima zi va fi drumul de peste 9 ore, aşa că o dată ajunşi la Vila Alpin*** din Straja ne vom caza şi vom lua cina. Programul voi avea grijă să îl comunic pe drum. De asemenea am să ofer fiecărui participant o mapă care să conţină programul şi numărul meu de telefon pentru orice urgenţă. Programul ar arăta în felul următor:

Ziua 2 de team building
 • Desteptarea la ora 8:30 însoţită de o mică înviorare afară în aer liber
 • Micul dejun ora 9:00;
 • Prezentarea ghidului și o scurta excursie de vizitare si prezentare a locurilor;
  inconjuratoare (statiunea) pană la ora prânzului;
 • Pranz (ora 12:00);
 • Primul joc de teambuilding Hoţii de timp ce va avea ca scop principal lucru în echipă şi indeficarea într-un mod cât mai relaxant a „hoţilor de timp”. Am convingerea că sinceritatea celor mici va aduce un plus de amuzament şi ne va invita pe fiecare să privim lucrurile diferit (2 ore maxim);
 • Excursie – locuri si povesti din Tara Hategului – cetati, biserici, manastiri,Sarmisegetuza Ulpia Traiana, Muzeul Tarii Hategului, rezervatia de zimbrii);
 • Intoarcerea la cabana – pregatirea pentru cina;
 • Cina;
 • După cină voi alege un joc intitulat Supravieţuirea pe mare care va avea ca scop identificarea unui lider în fiecare echipă şi analizarea perspicacităţii fiecărei echipe.
Ziua 3 de team building
 • Desteptarea la ora 8:30 însoţită de un mic joculeţ în aer liber intitulat Trust Fall, ce presupune ca fiecare participant să se lase să cadă în braţele altuia. În acest mod voi vedea unde şi cine are probleme cu încrederea şi voi putea consolida relaţiile dintre participanţi
 • Micul dejun ora 9:00
 • Excursie in zona statiuni:
  – Cabana – Vf. Mutu – Vf. Straja – cabana
  – Circuit Valea Braita, cascadele Braitei
  – Cabana- Cioaca – Pasul Vulcan – Vf. Straja – cabana
  – Masa la pachet
  Pe parcursul acestei excursii voi profita si voi face un alt joculeţ de team building intitulat Treptele curajului, un joc un pic mai complicat ce necesită o serie de pregătiri şi dotări cu frânghii groase şi lungi şi ceva obstacole amplasate pe traseu pentru care am convingerea că echipa de la Straja mă va ajuta, pentru că au o experienţă vastă cu astfel de activităţi
 • Intoarcerea la cabana – pregatirea pentru cina
 • Cina
 • Seara va fi încheiată cu un alt joc, intitulat Posibil să fie, ce va avea ca scop cunoaşterea reciprocă şi socializarea
Ziua 4 de team building

Voi lua exact din programul oferit de echipa de la Straja pentru ziua 3 şi voi mai adăuga o singură activitate seara

 • Desteptarea la ora 8:30 însoţită de o mică înviorare afară în aer liber
 • Micul dejun ora 9:00
 • Exercitii aplicative – catarare, coborare in rapel
 • Masa de pranz
 • Exercitii aplicative – coborare pe tiroliana
 • Intoarcerea la cabana – pregatirea pentru cina
 • Cina
 • Seara o voi finaliza cu un joc de încheiere pe grupă, unde fiecare participant va face un nod lejer la o franghie şi la final fiecărui participant îi va reveni sarcina de a desface acel nod şi de a spune ce a învăţat el din această experienţă, dacă i-au fost îndeplinite aşteptările şi dacă ceea ce a învăţat în va ajuta să aplice.
Ziua 5 de team building
 •  Mic dejun la ora 9:00
 • pregătirea bagajului şi plecarea spre casă.

Pe drumul ce va duce spre casă voi înmâna diferite diplome pentru fiecare. Aceste diplome vor răsplăti într-un mod amuzant felul în care fiecare s-a descurcat în această provocare. Vă voi invita să-mi spuneţi ce aţi schimba sau ce aţi alege din programul propus de mine mai sus.

Acesta fiind spuse, mi-aş dori să am ocazia să organizez un astfel de team building sau să particip măcar. Mi-e dor de astfel de momente. Mi-e dor pentru că fiecare an din studenţia mea era marcat de un astfel de eveniment în cadrul organizaţiei în care am făcut voluntariat.

Cred cu tărie că 5 zile de relaxare pot schimba multe în cadrul unei firme, pot schimba oameni, pot schimba felul în care relaţionează oamenii. Nu în ultimul rând pot schimba modul în care fiecare este văzut.

Aşa cum vă invit în fiecare postare, vă invit şi acum să vă dedicaţi vouă timp. Vă invit să vă relaxaţi şi să faceţi alegeri care să vă schimbe viaţa nu doar o zi. Faceţi alegeri cu sufletul, să vă dedicaţi muncii voastre şi familiei, dar să nu uitaţi de voi, de visul vostru, de nevoile şi dorinţele voastre.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Gerovital H3 Derma+ Farmec
Arma secretă a căprioarei

Vă spuneam acum ceva vreme o istorioară, Despre mine, în postura de căprioară, Veselă, aranjată trendy cu pălărioară, Fioroasă, dar...

Închide