Cum revii la scrisul pe blog după o pauză?

Cum revii la scrisul pe blog e o întrebare la care și eu caut răspunsul de foarte multe ori în timpul anului. Cred că pauzele de scris au fost mai mult decât vizibile și am 1000 și 100 de scuze pentru ele. Dar… mai important decât orice pauză e motivul pentru care revin la scris.

Am ales să împart și cu tine ceea ce simt eu și cum îmi așez gândurile și degetele pe tastatură după astfel de pauze.

Cum revii la scrisul pe blog?

Prima dată mi se face dor să scriu pe blog și de aici începe potopul. E fix ca în acele momente când ți se face dor de un om drag și alegi să-i scrii și constați că ai uitat de el cu zilele, săptămânile și uneori lunile. La început îți cauți scuze, apoi nu știi cum să-i spui, de unde să începi și la final ajungi dezamăgit în fața laptopului sau a telefonului și nu mai faci nimic. Sună cunoscut? Eu așa-s. Mă ia dorul, apoi mă iau nervii… pe mine.

După ce trec de etapa cu mustrări de conștiință, încep să-mi amintesc de ce îmi place să scriu pe blog, care e direcția pe care merge blogul în prezent și care e motivul real pentru care nu mi-am făcut timp să scriu.

Dacă sunt mulțumită de ceea ce am pe blog și de direcția acestuia, trec la făcut un plan editorial. Dacă nu sunt mulțumită, aleg să îi caut sensul dorit încât să îmi recăpat și pofta pentru scris.

Baby steps! Revenitul la scris se face cu pași mici. Azi un articol de 300 de cuvinte, mâine poate unul mai lung și tot așa. La început scriu despre subiecte dragi, subiecte despre care pot scrie repede și nu au nevoie de cercetare. Despre vacanțe, sfaturi pentru bloggeri și experiențe din viața mea profesională.

Tu cum revii la scrisul pe blog după o pauză prea lungă?

2 Comments

 1. Marius Cucu

  septembrie 17, 2018 at 3:13 pm

  Eu nu fac pauză sau… încerc. În general, minim 1 articol pe zi. Poate că n-am mereu inspirație, așa că de multe ori apelez la drafturi. 🙂

 2. Loredana

  septembrie 17, 2018 at 12:11 pm

  Ma apuc pur si simplu. Uneori e mai greu sa iti revina inspiratia, poate iti e greu efectiv sa incepi sa scrii. Cred ca pana la urma conteaza sa o faci. Poate sa iti creezi un subiect pentru revenire (daca e o pauza prea lunga) sau sa iti creezi un mediu placut care sa te ajute sa scrii.
  Te pup!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Pentru bloggeri, Viata de blogger
Sfaturi pentru bloggeri în colaborarea cu brandurile
Sfaturi pentru bloggeri în colaborarea cu brandurile

În momentul în care ai ales să devii blogger cu siguranță te-ai gândit că va veni acel moment în care...

Închide